رئیس گروه بینالملل ستاد توسعه فناوریهای نانو و میكرو گفت: صادرات محصولات مبتنی بر نانو فناوری در كشور روندی پایدار و رو به رشدی دارد.
محمد باقری مطلق در برنامه پنجره اقتصاد رادیو اقتصاد افزود: هر ساله تعداد شركتهای حوزه نانو فناوری و به تبع تعداد محصولات مبتنی بر نانو در كشور بر مدار افزایشی است.
وی اظهار داشت: باتوجه به افزایش تعداد شركتها و همینطور تعداد محصولات مبتنی بر نانو فناوری در كشور صادرات در این حوزه نیز روند رو به رشدی دارد.
رئیس گروه بینالملل ستاد توسعه فناوریهای نانو و میكرو كشور گفت: اگر شوك خاصی دراین حوزه به كشور وارد نشود صادرات محصولات مختلف مبتنی بر نانو از یك روند پایدار و رو به رشدی برخوردار است.
وی در ادامه افزود: بعد از ماجرای برجام كه كشورهای دیگر ایران را تحریم مجدد كردند رشد صادرات دراین حوزه دچار افت شد.
باقری مطلق اظهار داشت: خوشبختانه با تلاشهای صورت گرفته صادرات محصولات مبتنی بر فناوری نانو كشور دوباره جانی تازه ای گرفت و امروز همگان شاهد افزایش رو به رشد صادرات در این حوزه هستند.
وی همچنین از افزایش صادرات به خصوص در حوزه مواد پایه و مواد اولیه مورد نیاز تولید مثل فرآوردههای مختلف كربنی در كشور خبر داد و افزود: این مواد اساس تولید بسیاری از محصولات را تشكیل میدهند.
رئیس گروه بینالملل ستاد فناوری نانو و میكرو كشور گفت: فرآوردههای مختلف كربنی در سال گذشته از بخشهای اصلی صادرات حوزه نانو فناوری در كشور بوده است.
وی افزود: بحث استفاده از پوششهای سخت كاربرد بسیار وسیعی از جمله در حوزه شیرآلات، كاشی، سرامیك و ادوات دیگر دارد.
باقری مطلق اظهار داشت: پوششهای سخت یكی دیگر از حوزههای صادراتی نانو فناوری در كشور بوده است.
وی عنوان كرد: حوزه صادراتی دیگر مربوط به صنایع پتروشیمی، نفت و گاز بود.
رئیس گروه بینالملل ستاد توسعه فناوریهای نانو و میكرو كشور گفت: گل سرسبد محصولات حوزه مزبور نانو كاتالیستها هستند كه ایران دراین حوزه همگام با كشورهای پیشرو محصول نانوكاتالیست خود را در سطح دنیا عرضه میكند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینكه سال گذشته مهمترین مقاصد صادراتی محصولات فناوری نانو ایران چه كشورهای بودند،افزود: كشورهای همسایه نخستین حوزه صادراتی محسوب میشوند و خوشبختانه به دلیل وسعت كشور دسترسیهای خوبی با ممالك همسایه وجود دارد.
باقری مطلق اظهار داشت: محصول نانو كاتولیست به كشور روسیه ،محصولات مبتنی بر نانو در حوزه سلامت و بهداشت هم به كشور عراق و تركیه صادر می شود.
وی یادآورشد: افغانستان نیز یكی دیگر از مقاصد صادراتی ایران در حوزه محصولات فناوری نانو در سال گذشته بوده و بیشترین حجم صادرات را هم به خود اختصاص داده است.