تقوی در گفتگو با رادیو اقتصاد خبرداد: رتبه 7 جهانی ایران در تولید قارچ

مدیركل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراكی معاونت امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی گفت: ایران به لحاظ تولید این محصول ارزشمند در رده هفتم جهانی قرار دارد.

1397/03/06
|
19:16

غلامرضا تقوی در برنامه «خوشه چین» رادیو اقتصاد افزود: در حال حاضر سالانه بیش از 150 هزار تن قارچ خوراكی در كشور تولید و به بازار مصرف عرضه می شود كه از این میزان 98 درصد دكمه ای و دو درصد بقیه شامل سایر قارچ ها بالاخص صدفی و شاه صدف است.

وی همچنین اظهارداشت: عمده ترین استان های فعال در تولید قارچ خوراكی می توان تهران، البرز، خراسان رضوی، قزوین و اصفهان را نام برد.

مدیركل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراكی معاونت امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی گفت: ناگفته نماند واحدهای تولیدی پرورشی قارچ امروز در تمامی استان های كشور حتی مناطق محروم پراكنش دارد.

وی افزود: این واحدها در اشتغال افزایی، پویایی تولید، كاهش نرخ بیكاری، رشد اقتصادی و موارد مشابه دیگر در مملكت بسیار نقش آفرین هستند.

تقوی در ادامه تصریح كرد: كیفیت قارچ تولیدی ایران به لحاظ كیفیت با كشورهای صاحب نام ودارای تكنولوژی برتر در این زمینه مانند هلند و چین برابری می كند.

وی ضمن اشاره به این جمله كه ایران در تولید قارچ خوراكی جایگاه نخست را در منطقه خاورمیانه دارد، گفت: بسیاری از كشورهای همسایه ومنطقه مصرف قارچ ایرانی را به قارچ های تولیدی سایر ممالك ترجیح می دهند.

مدیركل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراكی معاونت امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی افزود: برای تولیداین محصول ارزشمند از بالاترین تكنولوژی روز دنیا در كشور استفاده می شود.

وی با بیان اینكه تولیدكنندگان قارچ خوراكی به لحاظ دانش فنی به روز هستند، اظهارداشت: میانگین عملكرد تولید قارچ در كشورهای پیشرفته 25 كیلوگرم در هر متر مربع بوده كه این رقم در ایران بین 20 تا 25 كیلوگرم در نوسان است.

تقوی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینكه صادرات قارچ ایران طی سالیان گذشته بیش از پنج هزار تن در سال بوده است، گفت: متاسفانه پارسال میزان صادرات در این حوزه به دلائل مختلف با كاهش مواجه وبه چهار هزار تن رسید.

وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: قارچ تولیدی ایران امروز به لحاظ برخورداری از تنوع و كیفیت بالا مشتریان زیادی در سطح دنیا دارد.

مدیركل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراكی معاونت امور باغبانی وزارت جهاد كشاورزی ضمن اشاره به اینكه سرانه مصرف قارچ هم اكنون در ایران یك كیلوگرم است، یادآورشد: برای 80 تا 90 میلیون نفر با احتساب سرانه یك كیلوگرم ظرفیت تولید قارچ در مملكت وجود دارد.

برنامه «خوشه چین» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد است كه روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه هر هفته ساعت 13,30 به مدت 25 دقیقه به تهیه كنندگی «مهدی شیار» با هدف آموزش نكات ترویجی برای تولید با كیفیت و افزایش بهره وری در مزارع كشاورزی بر روی موج اف ام ردیف 98 قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع