اجتهادی در گفتگو با رادیو اقتصاد تاكید كرد: تسریع در رسیدگی به پرونده‌های قاچاق كالا

مدیر كل نظارت و پیشگیری قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات حكومتی از رسیدگی به موقع پرونده‌های قاچاق كالا و تعیین تكلیف كالاهای مكشوفه در قالب تفاهم نامه همكاری چهارجانبه ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، گمرك، نیروی انتظامی و این سازمان خبرداد

1397/03/29
|
19:15

عبد المجید اجتهادی در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد افزود: تفاهم‌نامه مزبور در جهت رفع مشكلات و افزایش ضریب دقت كارشناسی در تشكیل پرونده‌های قاچاق كالا و همچنین سرعت در رسیدگی و حذف اطاله مراحل رسیدگی، رعایت حقوق شهروندی و كاهش آثار و تبعات روانی و اجتماعی حاصل از ورود اتهام بی‌دلیل به مردم، كاهش هزینه نگهداری از سوی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیكی به سبب دقت در كشف قاچاق و افزایش ضریب سلامت اداری و كاهش تخلفات منعقد شده است.

وی همچنین اظهارداشت: بر اساس این تفاهم نامه از این پس كارشناسان امور گمركی می‌توانند در ایستگاه های ایست و بازرسی در راستای ماموریت مبارزه با قاچاق كالا و ارز مستقر شوند.

مدیر كل نظارت و پیشگیری قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات حكومتی گفت: با مواجهه موارد مظنون به قاچاق در صورت ارائه هرگونه سند مثبته گمركی نماینده گمرك با استفاده از دسترسی های موجود به سامانه‌های الكترونیكی گمرك نسبت به بررسی اصالت و انطباق یا عدم انطباق كالا با سند ابزاری اقدام و در غیر این موارد و در صورت جاسازی كالا و فقدان سند مثبته گمركی نماینده ناجا بررسی و اظهار نظر خواهد كرد.

وی افزود: همچنین براساس این تفاهم نامه در صورت عدم انطباق اسناد مثبته گمركی با كالا یا عدم ارائه این اسناد ضمن ارزش‌گذاری كالای مكشوفه صورت‌جلسه‌ای تنظیم و با درج جزئیات مقرر به امضا نمایندگان گمرك و ناجا رسیده و به صورت‌جلسه كشف كه بوسیله ناجا مطابق فرم پیوست آئین نامه اجرایی مواد 6 و 5 قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز پیوست می شود.

اجتهادی تصریح كرد: اگر اسناد مورد ارائه از سوی اشخاص مظنون به قاچاق به تشخیص كارشناس فنی گمرك منطبق با محموله موجود باشد پس از تنظیم صورت‌جلسه توسط گمرك، ناجا و تعزیرات حكومتی ادامه مسیر حامل كالا بلامانع خواهد بود.

وی گفت: همچنین در مواردی كه با وجود نظریه كارشناس فنی گمرك مبنی بر انطباق سند با كالای مظنون به قاچاق، دستگاه كاشف مستنداتی دایر بر ارتكاب قاچاق در اختیار داشته باشد در بدو امر نسبت به ارائه مستندات به كارشناسان فنی گمرك جهت بررسی و اظهار نظر اقدام و سپس مستندات موضوع پرونده به شعبه تعزیرات مستقر در گلوگاه‌ها جهت اتخاذ تصمیم ارجاع می شود.

مدیر كل نظارت و پیشگیری قاچاق كالا و ارز سازمان تعزیرات حكومتی افزود: با توجه به تفاهم‌نامه همكاری چهارجانبه در صورتی كه حامل كالا اسناد مثبته گمركی را همراه نداشته باشد ضابط درمدت حداكثر 24 ساعت نسبت به نگهداری كالا به منظور ارائه سند توسط حامل مبادرت می‌كند در صورت عدم ارائه سند مثبته طی این مدت نسبت به تشكیل پرونده مطابق ترتیبات مقرر قانونی اقدام خواهد شد.

وی اظهارداشت: تفاهم نامه همكاری چهارجانبه ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز، گمرك، نیروی انتظامی و سازمان تعزیرات حكومتی سوم خردادماه سال جاری منعقد و به تازگی از سوی ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز ابلاغ شده است.

اجتهادی تصریح كرد: گلوگاه هایی كه ستاد مركزی مبارزه با قاچاق كالا و ارز تعیین كرده سازمان تعزیرات حكومتی با ایجاد تمامی زیرساخت ها اعم از سامانه سی. ام. اس، مكاتبات وموارد دیگرآمادگی كامل برای استقرار در این مراكز را دارد.

وی در ادامه پیش بینی كرد این تفاهم نامه قبل از 15 تیرماه سالجاری شاید به مناسبت هفته قوه قضائیه در كشور عملیاتی شود.

برنامه «روی خط بازار» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 11 به مدت 55 دقیقه به تهیه كنندگی «نازنین كتابچی» با هدف ارائه یك تصویر بزرگتر و كاملتر و قابل درك از رویدادهای مهم اقتصادی و رفع ابهامات اقتصادی بر روی موج اف ام ردیف 98 قرار می‌گیرد و علاقمندان جهت دریافت فایل صوتی برنامه می‌توانند به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع