اشتغالزایی در كشاورزی با رویكرد زنجیره ای به تولید

معاون فنی و اجرایی سازمان مركزی تعاون روستای ایران گفت: رویكرد زنجیره ای به تولیدات كشاورزی ضمن اشتغال افزایی می تواند ارزش افزوده بیشتری در جامعه ایجاد كند.

1396/05/22
|
15:41

غلامحسین طباطبایی» در گفتگو با رادیو اقتصادضمن اشاره به اینكه اشتغال فراگیر از محورهای اصلی برنامه پنج ساله ششم توسعه است، افزود: اغلب كشورهای موفق جهان در حوزه كشاورزی به موارد و مسائل قبل از تولید، حین تولید و بعد از تولید توجه ویژه ای دارند چرا كه مقوله كشاورزی تنها به مرجع و محیط تولید خلاصه نمی شود.
وی اظهارداشت: اگر در ایران به ازای هر واحد تولید دو تا سه واحد ارزش افزوده در مسائل بعد از تولید حاصل می شود در خیلی از كشورهای دنیا این رقم به بیش از 13 برابر می رسد.
معاون فنی و اجرایی سازمان مركزی تعاون روستای ایران با بیان اینكه بخش كشاورزی از توان بسیار بالایی برای اشتغال افزایی، تولید، رشد اقتصادی، كاهش ضریب نرخ بیكاری و غیره برخوردار است، گفت: دستیابی به این موارد و مسائل در حوزه كشاورزی مستلزم توسعه زیر ساخت های لازم، سرمایه گذاران كلان و نگرش زنجیره ای به تولیدات است.
وی ضمن اشاره به این جمله كه فعالیت های بخش روستایی و كشاورزی كشور در گذشته بصورت نقطه ای بود نه زنجیره ای افزود: رویكرد زنجیره ای به تولیدات كشاورزی ضمن اشتغال افزایی می تواند ارزش افزوده بیشتری در جامعه ایجاد كند.
طباطبایی تصریح كرد: خوشبختانه امروز از این دریچه به بحث فعالیت های كشاورزی و روستایی در كشور نگریسته می شود كه بسیار امید آفرین است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث امكان سنجی تعاونی های روستایی كشور اشاره كرد و گفت: در این امكان سنجی خلاء های موجود در زنجیره تولید شناسایی و در قالب برنامه ششم توسعه این موارد و مسائل رفع و رجوع خواهد شد.
معاون فنی و اجرایی سازمان مركزی تعاون روستای ایران افزود: امسال 595 پروژه اعم از سردخانه، سیلو، صنایع تبدیلی و تكمیلی، مراكز فرآوری بذر، تولید كود و غیره شناسایی و برای اجرای این پروژه ها یك هزار میلیارد تومان برآورد اعتبار شده است.
وی با تاكید بر اینكه بخش عمده ای از اشتغال روستایی باید به سمت تعاونی هاسوق پیدا كند، اظهارداشت: منفعت توسعه و پویایی تعاونی های روستایی تنها مربوط به یك خانواده یا یك بهره بردار نخواهد بود بلكه یك منفعت جمعی و در عین حال پایداری این منفعت تضمین شده است.
طباطبایی گفت: از گذشته های دور هر وقت در روستا فعالیت های اساسی اعم از احداث سیلو، سردخانه، صنایع تبدیلی و تكمیلی، بسته بندی و ... مبتنی برتعاونی محور بوده همواره به عنوان سرمایه های بین نسلی در دل روستا پایدار و هیچ وقت چرخ تولید این واحدها از حركت بازنایستاده است.
وی افزود: رویكرد زنجیره ای به تولید، توجه به موارد و مسائل قبل، حین و بعد از تولید و همچنین توسعه فعالیت های كشاورزی مبتنی بر تعاونی محوری در مناطق روستایی ضمن اشتغال افزایی می تواند در شكوفایی اقتصادی مملكت بسیار نقش آفرین باشد.
برنامه «روی خط اقتصاد» كاری از گروه اقتصاد و جامعه شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز راس ساعت 19 به مدت 55 دقیقه با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه كردن مخاطبان بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع