در مراسم اختتامیه دومین یادواره "نشان سلیمانی" مطرح شد معاون صدا : افزایش چشمگیر ارسال آثار به دومین یادواره "نشان سلیمانی"

مراسم اختتامیه دومین یادواره "نشان سلیمانی" با معرفی نفرات برگزیده در محل باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

1401/10/13
|
12:54

به گزارش روابط عمومی معاونت صدای رسانه ملی، در این مراسم كه با حضور علی بخشی زاده معاون صدا، افتخاری دبیر این یادواره، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی، اصغر جعفری رئیس موزه انقلاب اسلامی،امیر سهرابی جانشین بنیاد حفظ و نشر آثار دفاع مقدس ، خانواده‌های معظم شهدا و سایر شخصیت های برجسته كشوری و لشگری همراه بود با سخنرانی و ارائه گزارش از سوی افتخاری دبیر این یادواره آغاز شد .
وی ضمن اشاره به جایگاه والای سپهبد شهید مدافع حرم حاج قاسم سلیمانی گفت: یكی از افتخارات یادواره "نشان سلیمانی" دریافت بیش از هزار اثر توسط نوجوانانی است كه روایت‌های زیبایی از سردار دل‌ها داشتند.
افتخاری هدف این یادواره را روایت صادقانه و شفاف از سردار دل‌ها دانست و افزود : بیش از 1831 اثر توسط دبیرخانه این یادواره دریافت شد كه 1650 اثر آن توسط مردم و مخاطبان ساخته شده است.
دبیر دومین یادواره نشان سلیمانی درباره پخش این آثار از شبكه‌های رادیویی و تلویزیونی افزود: حجم عمده آثار ارسال شده به دلایل كیفیتی كه دارند در شبكه‌های رادیویی و حتی تلویزیونی پخش خواهند شد.
در ادامه این مراسم كه توسط صلح‌جو مجری شناخته شده تلویزیون اجرا می‌شد، از علی بخشی‌زاده معاون صدا دعوت شد تا به روی جایگاه حاضر شود.


نگاه شهدا زنگارها را می زاید
علی بخشی زاده معاون صدای رسانه ملی با بیان اهمیت برگزاری دومین یادوار نشان سلیمانی گفت:برگزاری این جلسات كه آمیخته به عطر شهداست سبب می شود كه منش شهدا به نحوه شایسته ای تبیین شود و نسل جدید به نحو فزاینده ای آنرا بشناسد.
وی ضمن تشكر و قدردانی از مدیران شبكه های رادیویی افزود: امسال ارسال آثار نقش به نحو فزاینده ای افزایش یافت و حضور در این رویداد نسبت به سال گذشته بسیار چشمگیر و بیشتر شده است.
به نحوی كه بیش از 1800 اثر فقط توسط نوجوانان ارسال شد كه در نوع خود قابل توجه است. مسلما این جنب و جوش تاثیر فزایند ای بر برنامه سازی دارد . امیداوریم معارف ارزشمند شهدای گرانقدر كه جان عزیزشان را برای عزت و شرف این كشور فدا كردند ، به واسطه این قبیل آئین ها بیش از هر زمانی تبیین شود.
وی در خصوص ویژگی های خاص و منحصر به فرد شهید سلمانی افزود: ایشان یك سرمایه اجتماعی محض بود. یعنی امید به آینده ، حس مشاركت بیشتر در تعیین سرنوشت ، تجسم ایمان و در نهایت شهادت ایشان به این فرآیند كمك كرد تا سرمایه اجتماعی جمعی نیز تقویت شود .همگان دیدند كه پیكر مطهر این شهید در چندین شهر تشییع شد و مردم با چه اشتیاقی برای بدرقه پیكر مطهر ایشان شتافتند .این نشان از روح بلند شهید دارد كه در رفتار آحاد مردم تاثیر گذاشت. گویی تقدیر ما اینگونه بوده است كه شهدا گاهی به ما نهیب بیداری می زنند و از زنگارهایی كه ما را میگیرند پاك و بیدار می كنند.
او با اشاره به راز ماندگاری نام سردار سلیمانی، گفت: عمل خالصانه حاج قاسم باعث شد محبوب دل‌ها شود. حتی مسیحی‌ها و ایزدی‌ها هم برای این شهید، بزرگداشت می‌گیرند. چطور می‌شود پس از گذشت سه سال از شهادت حاج قاسم هنوز دل ما داغدار است و یاد این شهید دل‌ها را نازك و خاطرات این شهید ولاامقام را تداعی می‌كند.امروز شهید سلیمانی همچون نگینی می‌درخشد و یادشان تذكزی برای قلب‌های ما است. واقعاً مصداقِ بارز این عبارت كه می‌گویند شهدا مایه محبت و محبوب قلوب‌اند، حاج قاسم سلیمانی است كه پس از سه سال مذاهب مختلف یادِ او را گرامی می‌دارند.همه دیدیم در تشییع پیكر سردار دل‌ها چه در ایران و عراق گذشت.
در ادامه این مراسم خانواده های شهیدان پاشایی‌پور، حدادیان و صدرزاده در جایگاه حاضر شدند و سپس این افراد از خانواده شهیدان عجمیان، امیر كمندی، تقی‌پور و علی وردی تقدیر به عمل آوردند.
دكتر اسلامی ریس سازمان انرژی اتمی كشور با اشاره به اینكه این یادواره الگویی متفاوت و پویشی مردمی برای روایتگری صادقانه مردم از شهید سلیمانی است گفت: قطعا بارز و ثابت شده است كه شهید سلیمانی فردی خداباور و مردم باور بود. جوهره وجودی شهید سلیمانی این دو ویژگی بود و همیشه همراه او بود.از ابتدای انقلاب دشمنان تلاش كردند با ترور در كشور ایجاد نامنی كنند و تلاش كردند ایران را تجزیه كنند. در كنار آن جنگ اقتصادی راه انداختند. دشمنان می‌خواستند با تجزیه ایران و عراق طرح خاورمیانه بزرگ را عملیاتی كنند. بزرگترین كار سردار سلیمانی آگاه‌سازی بدنه مردمی در برابر این فتنه‌ها بود.

ریس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: به لطف الهی، جبهه مقاومت شكل گرفت و سردار سلیمانی با جذب حداكثری گسست های این جوامع را تبدیل به پیوند های مستحكم كرد كه نتیجه آن شكل گیری جبهه مقاومت بود كه توطئه دشمنان را خنثی كرد و پایان داعش دولت‌های سوریه و عراق توانستند قدرت خود را مجدد به دست آوردند.
وی ادامه داد : زندگی مردمی و رفتار متواضعانه سردار سلیمانی باعث شد كه در شهرهای مختلف چطور پیكرِ او را بدرقه كردند و چقدر شكوهمند بود لحظاتی كه مردم با او وداع می‌كردند. دستاوردهای او در ذهن‌ها ماندگار شده و اعمالش جاودانه ماند. ما باید به آن منشِ او تأسی كنیم و در راه عزت این سرزمین قدم برداریم.



معرفی برگزیدگان
در بخش خاطره‌نویسی از میان 156 اثر، سینا بلندگرای برای اثر «دلنوشته» و زهرا مظفری‌فرد برای اثر «نور» صاحبِ نشان سلیمانی این بخش شدند. در بخش دكلمه و شعر، از میان 204 اثر، كوثر سیروس برای اثر اخلاص سردار دلها مورد تقدیر قرار گرفت.
در بخش روایتگری دانش‌آموزی نیز از میانِ 1379 اثر داوری شده در بخش روایتگری نوجوان به 4 اثر برگزیده، نشان سلیمانی اهداء شد. فادیا دیهول برای اثر یادی برای یادواره، صفورا پورخسروانی برای اثر «دلنوشته برای حاج قاسم»، آترین صادقی برای اثر دلنوشته‌ای برای سردار و همچنین بشری رضایی برای اثر دلنوشته‌ای برای حاج قاسم، جوایزِ این بخش را به خودشان اختصاص دادند.
اهدای جوایز در بخش حرفه‌ای با اجرای سرود ادامه پیدا كرد. در بخش مستند، نشان سلیمانی به تهیه‌كننده مستند «از چیزی نمی‌ترسیدم»- مجتبی حسنی از رادیو جوان اختصاص پیدا كرد. در بخش صدای مردم، به طور مشترك تهیه‌كننده اثر سردار... سردار... ایران (مجید یوسفی راوندی) از مركز قزوین و بیسیم به سردار دلها (مجید اكبری) از رادیو صبا برگزیده شدند.
در بخش برنامه تركیبی تهیه‌كننده برنامه «قاسم سلیمانی به روایت قاسم سلیمانی»
(ایلیا فیضی) از رادیو فرهنگ، نشان سلیمانی را دریافت كرد. در بخش روایتگری به طور مشترك، تهیه‌كننده برنامه «همو كه نشناختمش» مریم مستوفی‌پور از شبكه كرمان و تهیه‌‌كننده برنامه «دست برادری» عباس رسول‌آبادی از شبكه سبز جایزه را به خودشان اختصاص دادند.
برنامه‌های با محتوای تولید كاربران آخرین بخشی بود كه جوایز آن اهداء شد. در این بخش تهیه‌كننده برنامه «پروژه حذف» انسیه شمس‌اللهی از رادیو صبا به عنوان برگزیده، نشان سلیمانی را به خودش اختصاص داد.
خاطر نشان می شود مجموعاً در دو بخش مردمی و حرفه‌ای، 23 نفر برگزیده شده و نشان سلیمانی را دریافت كردند.

همچنین در این مراسم ضمن رونمایی از مجموعه فرهنگی به نام "سرباز" شامل یك كتاب متنی و یك كتاب تصویری از مجموعه عكس های حاج قاسم، دو شهید گمنام نیز صورت گرفت و در پایان نیز با تسیع پیكر پاك و مطهر دو شهید گمنام از عملیات خیبر و شلمچه توسط حاضرین مراسم خاتمه یافت.

دسترسی سریع