دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری با رهبر انقلاب

رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری پیش از ظهر امروز و در پایان سومین اجلاسیه پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری با حضرت آیت الله خامنه ای دیدار كردند.

1396/06/30
|
15:11

به گزارش خبرگزاری سازمان صدا و سیما ،حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (پنج‌شنبه) در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان، با اشاره به جایگاه بی نظیر و استثنایی این مجلس در نظام اسلامی، وظیفه‌ای مهم را از مجلس خبرگان درخواست كردند و گفتند: این مجلس باید با تشكیل یك هیأت اندیشه ورز كه دارای نگاه كلان و راهبردی و عمیق باشد، به بررسی چگونگی حركت انقلاب اسلامی در 38 سال گذشته به سمت اهداف اصلی خود و پیشرفتها، توقف‌ها و احیاناً پسرفت‌ها در این مسیر بپردازد و براساس جمع بندی خود از دستگاههای مختلف مطالبه‌گری كند.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به سخنان سخیف، زشت، ابلهانه، آشفته و سراسر غیرواقعیِ رئیس جمهور آمریكا در مجمع عمومی سازمان ملل تأكید كردند: این سخنان ناشی از قدرت نبود، بلكه ناشی از عصبانیت، درماندگی و سبك مغزی است زیرا آمریكایی‌ها از اینكه نقشه‌های چندین ساله آنها در منطقه غرب آسیا، با حضور مؤثر جمهوری اسلامی ایران، نقش بر آب شده است، به شدت ناراحت و عصبانی هستند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مجلس خبرگان را مجلسی استثنایی و بی‌نظیر از لحاظ تركیب، كاركرد و وظایف خواندند و افزودند: این مجلس در كنار وظایف كنونی آن، باید یك نگاه و ارزیابی كلان و راهبردی به مسیر و حركت انقلاب اسلامی داشته باشد.

رهبر انقلاب اسلامی در بیان این وظیفه و سازوكار اجرای آن، خاطرنشان كردند: قوای سه‌گانه مأمور اداره كشور هستند و باید كشور را انقلابی اداره كنند اما مجلس خبرگان باید با تشكیل یك هیئت اندیشه‌ورز، میزان پیشرفت‌ها یا پسرفت‌ها را در مسیر حركت به سمت اهداف انقلاب، ارزیابی، و بر اساس آن از دستگاههای مسئول، مطالبه كند.

ایشان سپس با بیان چند نمونه، به تبیین وظیفه مطالبه‌گری پرداختند و گفتند: یكی از عناوین انقلاب ما، «نه شرقی نه غربی» بود و امروز اگرچه قطب شرق وجود ندارد اما غرب یعنی آمریكا و دولت‌های اروپایی با قدرت و قوت وجود دارند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: «نه غربی» یعنی در سیاست، مجذوب و ملحق و مطیع و تحت‌تأثیر غرب نباشیم، در مسیر خواست آنها نیفتیم و كشور و فرهنگ آن را از آمیختگی با فرهنگ منحط غرب پالایش كنیم، و مجلس خبرگان باید در این خصوص ارزیابی و مطالبه‌گری كند.

ایشان، «اقتدار اقتصادی» را از اركان اقتدار كشور خواندند و گفتند: از عناصر اصلی اقتدار اقتصادی، «قدرت پول ملی و قدرت خرید مردم» است، بنابراین اگر بر اثر بی‌مبالاتی و سیاست‌های غلط، ارزش پول ملی روز بروز تنزل یافت و در این زمینه عقب‌گرد و پسرفتی داشتیم، خبرگان باید از دولت، مجلس و دستگاههای مسئول، مطالبه‌گری كند.

مسئله «عدالت، مبارزه با فقر و تقسیم صحیح ثروت» سومین مسئله‌ای بود كه رهبر انقلاب اسلامی از آن در زمره مسائل اصلی انقلاب و مسائلی كه نیازمند ارزیابی و مطالبه‌گری خبرگان است، نام بردند و افزودند: عدالت و توزیع درست ثروت در كشور، مورد تأكید اسلام و متفاوت با حرف‌های نادرست ماركسیستی است و باید كشور را به نحوی اداره كرد كه فاصله فقیر و غنی یا همان چیزی كه امروز در دنیا بعنوان ضریب جینی مطرح است، كاهش یابد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، «حفظ و حراست از روحیه و انگیزه‌های انقلابی» را شرط تدوام انقلاب اسلامی خواندند و گفتند: بدون روحیه انقلابی، زحمات و فداكاری‌ها و خون‌هایی كه مردم در راه احیاء اسلام دادند، از بین خواهد رفت و اگر حكومتی هم بر سر كار باشد، آن حكومت، جمهوری اسلامی نخواهد بود، بنابراین خبرگان باید از میزان انگیزه انقلابی در جامعه و عوامل مقابله با آن، ارزیابی داشته باشد و بر اساس آن، مطالبه كند.

ایشان تأكیدات مكرر خود بر كمك و حمایت از نیروهای انقلابی و حزب‌اللهی را نوعی مطالبه‌گری بر اساس نگاه به حركت انقلابیِ كشور دانستند و افزودند: البته مسلم است كه در این زمینه كشور پیشرفت داشته و به عقب نرفته است.

رهبر انقلاب اسلامی، مسئله «تدیّن مردم» را مسئله‌ای مهم برشمردند و با اشاره به تكرار این حرف از سوی برخی افراد كه «ما نمی‌خواهیم مردم را به زور به بهشت ببریم»، افزودند: این تعبیر، نادرست و مغالطه‌آمیز است زیرا هیچ‌كس نمی‌خواهد مردم را به زور به بهشت ببرد اما باید از راه و به شكل درست، مسیر بهشت را به روی مردم باز، و آنها را به حركت در آن مسیر، تشویق كنیم.

ایشان افزودند: فلسفه ارسال پیامبران، هدایت مردم به بهشت و دور كردن آنان از جهنم بوده است، البته این حرف هم كه در اسلام هیچ اجباری وجود ندارد، حرف درستی نیست و حدود شرعی در برخی موارد وجود دارد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جمع‌بندی این بخش از سخنانشان، خاطرنشان كردند: هیئت اندیشه‌ورز مجلس خبرگان باید موارد فوق و امثال آن را ارزیابی و بر اساس پیشرفت یا عقب‌گرد در خصوص هر یك از آنها از دستگاهها مطالبه كند و این عناوین مهم را به گفتمان و مطالبه عمومی مردم تبدیل كند، زیرا رسیدگی به این مسائل در شأن مجلس خبرگان است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه به برخی مسائل و مشكلات از جمله مشكلات اقتصادی اشاره كردند و گفتند: آحاد مردم و همچنین مسئولان كشور بدانند، حل مشكلات اعم از اقتصادی و فرهنگی، تنها به دست خودِ مردم و اتكاء به توان و ظرفیت‌های داخلی امكان‌پذیر است و نه با اتكاء به بیگانه.

ایشان خاطرنشان كردند: این موضوع باید آن قدر در جامعه تكرار شود تا بصورت یك گفتمان رایج و قطعی درآید زیرا كشور، جوانهای پرانگیزه و افراد توانا و صاحب فكر و ایده و خلاقیت در بخشهای مختلف تولیدی و علمی و آموزشی دارد كه باید از آنان استفاده شود.

رهبر انقلاب اسلامی با تأكید بر اینكه بیگانه نمی‌تواند مشكلات كشور را حل كند، افزودند: من نمی‌گویم با دنیا قطع رابطه كنیم و از اول انقلاب تا كنون همواره بر ارتباطات گسترده با دنیا تأكید داشته‌ام اما می‌گویم «پای قدرتمند خود را با عصای بیگانه عوض نكنید!»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص موضوع اتكاء به بیگانه، به مذاكرات هسته‌ای اشاره كردند و گفتند: اشكالی كه نسبت به مذاكرات هسته‌ای داشته و داریم و مكرر نیز در جلسات با مسئولان مطرح كردیم این است كه مذاكره اشكالی نداشت اما باید در این مذاكره مراقبت و دقت لازم انجام می‌گرفت تا اینگونه نباشد كه هر غلطی كه طرف مقابل انجام بدهد، نقض برجام محسوب نشود اما هر اقدام ایران، نقض برجام محسوب شود.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: باید با دنیا كار كنیم و الزامات آن را هم می‌پذیریم اما نباید به بیگانه چشم دوخت.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأكید بر اینكه در مقابل جمهوری اسلامی، جبهه‌ای از دشمنان وجود دارد، خاطرنشان كردند: نظام اسلامی به لطف خداوند، تاكنون به جبهه دشمن ضربه وارد كرده و آنها را عقب رانده است و در آینده نیز به همین صورت خواهد بود اما باید بدانیم كه در مقابلِ ما یك «نقطه» به عنوان دشمن قرار ندارد بلكه با یك «جبهه» مواجهیم.

ایشان یكی از دلایل اصلی عصبانیت بدخواهان ملت ایران را پیشرفت روزافزون نظام اسلامی در مسائل منطقه‌ای و جهانی دانستند و با اشاره به سخنان رئیس جمهور آمریكا در مجمع عمومی سازمان ملل، گفتند: علتِ نطق ابلهانه و بسیار زشت و سخیف و با ادبیات گانگستری و كابویی و سراسر دروغ محض و با آشفتگیِ رئیس جمهور آمریكا، عصبانیت و درماندگی و سبك مغزی آنها است.

رهبر انقلاب اسلامی تأكید كردند: سخنان رئیس جمهور آمریكا، برای ملت آمریكا افتخارآمیز نبود و باید نخبگان آمریكا، از این سخنان و داشتن چنین رئیس جمهوری احساس شرم كنند كه این احساس شرم را نیز بیان كرده‌اند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص عصبانیت مقامات آمریكایی، گفتند: آمریكایی‌ها از سالها قبل برای منطقه غرب آسیا طراحی و نقشه داشتند و نام آن را هم «خاورمیانه جدید» یا «خاورمیانه بزرگ» گذاشته بودند و سه محور اصلی این طراحی نیز عراق، سوریه و لبنان بودند اما در هر سه كشور با شكست مواجه شدند.

ایشان تأكید كردند: براساس این طراحی قرار بود، عراق با آن سابقه كهن تاریخی و تمدنی و سوریه به عنوان كانون مقاومت و لبنان با جایگاه ویژه خود، تحت سلطه و نفوذ آمریكا و رژیم صهیونیستی باشند.

رهبر انقلاب اسلامی گفتند: اما اكنون واقعیات منطقه به گونه‌ای دیگر است زیرا آنها نتوانستند در لبنان كاری از پیش ببرند، در عراق، درست بر عكس خواسته‌ی آنها محقق شده است و در سوریه به رغم جنایت‌های بی‌شمار آمریكا و متحدانش و قتل عام مردم این كشور و حمایت‌های گسترده از گروههای تروریستی تكفیری، در حال حاضر داعش به پایان راه خود رسیده و گروههای تكفیری همچون جبهه النصرة، منزوی شده‌اند.

ایشان افزودند: حضور و تأثیر جمهوری اسلامی ایران موجب محقق نشدن طراحی‌ها و خواستهای آمریكا و رژیم صهیونیستی در منطقه شده است و همین، دلیلِ عصبانیت آنهاست.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان كردند: برخی در تحلیل‌های خود اشتباه نكنند زیرا مواضع آمریكا به دلیل قدرت و توانایی در مقابل ایران نیست بلكه كاملاً به دلیل ضعف و شكست و عصبانیت اوست.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به حضور موفقیت آمیز و عزتمندانه جمهوری اسلامی در مسائل منطقه و جهان، تأكید كردند: باید این عزت را با عقل و تدبیر و فكر درست، و همچنین با اشتباه نكردن در نحوه مراودات و تصمیم گیریها و موضع گیریها، حفظ كرد.

ایشان با تأكید بر اینكه این عزت بواسطه مجاهدت مردم و جوانان و ریخته شدن خون شهدا به دست آمده است، گفتند: شهید عزیز محسن حُججی یك نمونه بود و ما از این نمونه ها در میان جوانان بسیار داریم و خداوند متعال این نمونه را به دلایلی در مقابل دیدگان برجسته كرد تا همه تسلیم این حقیقت شریف شوند كه انگیزه انقلابی در میان جوان، به فضل الهی روز به روز در حال افزایش است.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به درخواست‌های بی‌شمار جوانان از طریق نامه و پیغام‌، برای اجازه حضور در جبهه دفاع از حرم و مبارزه با دشمن، خاطرنشان كردند: این، همان انگیزه‌های رو به افزایش انقلابی در میان جوانان است و چنین انگیزه‌هایی در شرایطی كه عوامل بازدارنده و وسوسه گر همچون فضای مجازی وجود دارد، نشانگر معجزه و لطف الهی است.

رهبر انقلاب اسلامی همچنین ماه محرم را ماه امام حسین علیه‌السلام و ماه همه ارزشهای متبلور در وجود مقدس آن حضرت همچون جهاد، شهادت، اخلاص، وفا، گذشت، اهتمام به حفظ دین خدا و ایستادگی در مقابل قدرت‌های معارض دین خواندند.

ایشان تأكید كردند: این حادثه در طول زمان زنده‌تر شده و گرامیداشت این حماسه عظیم، هر سال نسبت به قبل، پرشورتر و گسترده‌تر است كه همین موضوع دربردارنده پیام و معنای خاصی است و به فضل الهی این جریان به رهبری امام حسین (ع)، در دنیا پیش خواهد رفت.

پیش از سخنان رهبر انقلاب، آیت‌الله جنتی رئیس مجلس خبرگان، مواضع انقلابی رهبر معظم انقلاب اسلامی را را مایه دلگرمی مردم خواند و افزود: انقلابی بودن شرط موفقیت است و اگر انقلابی نباشیم، توفیقی حاصل نمی‌شود.

رئیس مجلس خبرگان با اشاره به فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی مجلس خبرگان، از برگزاری همایش‌هایی برای طلاب و دانشگاهیان در نقاط مختلف كشور خبر داد و بر لزوم ساماندهی و پاسخگویی به شبهات مطرح شده در فضای مجازی تأكید كرد.
همچنین آیت‌الله هاشمی شاهرودی نایب رئیس مجلس خبرگان، گزارشی از مهمترین محورهای مباحث مطرح شده در اجلاسیه و نطق‌های اعضای خبرگان بیان كرد.

دسترسی سریع