پورحاجت در گفتگو با رادیو اقتصاد: احیای بافت های فرسوده مستلزم تسهیل گری است

دبیركانون سراسری انبوه سازان مسكن كشور بر لزوم تسهیل گری به جهت احیا و باز آفرینی بافت های فرسوده در جامعه تاكید كرد.

1396/07/11
|
12:50

فرشید پورحاجت در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد افزود: تسهیل گری در نوسازی بافت های فرسوده به معنی اطلاع رسانی، آگاهی بخشی، جلب مشاركت ساكنان دراجرای برنامه های نوسازی، آموزش، توانمندسازی و به طور كلی تمامی اقداماتی است كه در طول زمان و با حضور موثر ساكنان بافت های فرسوده منجر به بهبود وضعیت زندگی در اتمام ابعاد آن در یك محدوده فرسوده شود.

وی همچنین اظهارداشت: تحقق نوسازی جزء در قالب تسهیل گرانه و بدون توجه به ابعاد و مسائل اساسی بافت های فرسوده و فارغ از مشاركت جامعه محلی امكان پذیر نخواهد بود.

دبیركانون سراسری انبوه سازان مسكن كشور گفت: ساخت و ساز در بافت های فرسوده سختی و پیچیدگی های خاصی دارد و در یك كلام كار ساده ای نیست.

وی افزود: رویكرد در بحث بافت های فرسوده باید یك رویكرد معقول و برد – برد باشد به نحوی كه از یك طرف وزارت راه و شهرسازی بتواند به اهداف خود برسد و از طرف دیگر حداقل ها شامل حال سازندگان شود.

پور حاجت اظهارداشت: سازندگان به دنبال منفعت و سود زیاددر بافت های فرسوده نبوده بلكه با حداقل ها هم راضی هستند مشروط به اینكه بسترهای لازم به خوبی فراهم شود.

وی گفت: توانمند سازی وبازآفرینی بافت های فرسوده به عنوان یك اولویت اساسی در كشور فرهنگ سازی شده ولی قدم های اجرایی به نحو بایسته و شایسته در این حوزه هنوز برداشته نشده است.

دبیركانون سراسری انبوه سازان مسكن كشور افزود: احیای بافت های فرسود یك بحث جدی است و می طلبد تمامی دستگاه ها و سازمان های متولی و مربوط پای كار باشند چرا كه وزارت راه و شهرسازی به تنهایی از عهده این مهم برنخواهد آمد.

وی در ادامه با تاكید بر اینكه برای احیای بافت های فرسوده بخش خصوصی در كنار دولت است، اظهارداشت: جهت حضور بیشتر فعالان این بخش باید بسترهای لازم در جامعه فراهم شود.

پورحاجت تصریح كرد: در حال حاضر منابعی كه به عنوان تسهیلات بانكی برای بافت های فرسوده در نظر گرفته شده منابع صندوق پس انداز یكم است كه باید در این خصوص تجدید نظر اساسی صورت گیرد.

وی همچنین بر لزوم اختصاص خط اعتباری جهت احیای بافت های فرسوده برای انبوه سازان در كشور تاكید كرد و افزود: منابع بخش خصوصی محدود و باز آفرینی بافت های مورد نظر هزینه بر است.

دبیركانون سراسری انبوه سازان مسكن كشور در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بر اساس ماده 138 برنامه پنج ساله سوم توسعه هركسی در مراكز استان ها، كلانشهرها و حتی شهرهای بالای 500 هزار نفر جمعیت افزون بر 10 واحد مسكونی بسازد در زمره انبوه سازان قرار می گیرد.

وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اذعان داشت: بخش خصوصی خودرا مقید می داند در تمامی برنامه های توسعه شهری كه از سوی دولت برنامه ریزی می شود، حضور فعالی داشته باشد.

برنامه «روی خط بازار» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز راس ساعت 11 به مدت 55 دقیقه با هدف ارائه یك تصویر بزرگتر و كاملتر و قابل درك از رویدادهای مهم اقتصادی و رفع ابهامات اقتصادی بر روی موج اف ام ردیف 98 قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع