رئیس اتحادیه لوازم الكترونیكی و حفاظتی، مطرح كرد: هدفمندی یارانه ها، فقط مسكنی برای اقتصاد بیمار ایران بود

صادق فیض آبادی، گفت: تا وقتی كه اقتصاد ایران معیوب و بیمار باشد اجرای این گونه طرح ها با فرض درست اجرا شدن نقش یك مسكن را ایفا خواهد كرد.

1396/08/03
|
16:02

صادق فیض آبادی رئیس اتحادیه لوازم الكترونیكی و حفاظتی در گفت وگوی اقتصادی رادیو گفت و گو در خصوص هدفمندی یارانه ها گفت: این طرح با این كه الزامی به نظر می رسید اما در اجرا با مشكلاتی مواجه بود و قراربود از محل صرفه جویی انرژی و هدفمندی یارانه 30 درصد به تولید اختصاص یابد كه عملا صورت نگرفت.

وی با اشاره به مشكلات صنف لوازم الكترونیكی و حفاظتی بیان كرد: حمایت ها از تولید در حد شعار باقی ماند و در عمل چیزی مشاهده نشد و واحدهای تولیدی كه حدود یك سوم فعالان این صنف را تشكیل می دهند روبه تعطیلی و واسطه گری رفته اند و صندوق های حمایتی كه برای تولید فعال هستند دارای بوروكراسی پیچیده بوده كه افراد را از اخذ تسهیلات از آنها منصرف می كند.

فیض آبادی ضمن بیان اینكه اقتصاد ایران برای رونق و توسعه باید از تك محصولی بودن خارج شود گفت: وقتی اقتصاد به نفت و درآمدهای آن وابسته است رشد و توسعه ای رخ نمی دهد، مبنای همه چیز قیمت نفت است و دولت با توجه به پیش بینی از درآمد نفت 100 دلاری برای سایر بخش ها برنامه ریزی می كند و وقتی قیمت نفت كاهش می یابد همه بخش ها با مشكل مواجه می شوند بنابراین برای رشد و توسعه اقتصادی باید به سمت تولید و حمایت ازآن حركت كنیم.

رئیس اتحادیه لوازم الكترونیكی و حفاظتی ادامه داد: در همه كشورها به تولید بعنوان یك نهال نگاه می كنند كه باید رشد كند و به تكامل برسد و در این راه از آن حمایت می كنند اما دراینجا هر واحد تولیدی در ابتدای امر باید پاسخگوی مطالبات ارگان های مختلفی چون بیمه و دارایی و بانك و... باشد به همین دلیل بسیاری از تولیدكنندگان به واسطه گری روی می آورند و واحدهای تولیدی یكی پس از دیگری تعطیل می شود.

وی با اشاره به مشكلات هدفمندی یارانه ها گفت: واقعیت امر این است كه پرداخت یارانه نقدی به كسی كمك نكرد و فقط ابزاری شد برای افزایش قیمت ها و تا وقتی كه اقتصاد ایران معیوب و بیمار باشد اجرای این گونه طرح ها با فرض درست اجرا شدن حكم یك مسكن را خواهند داشت و نمی توان با آمار سازی ادعای وضعیت مناسب و رشد داشت.

رئیس اتحادیه لوازم الكترونیكی و حفاظتی افزود: هیچ ارگانی 30 درصد منابعی كه قرار بود بواسطه كاهش مصرف حامل های انرژی به تولید وارد شود را پیگیری نكرد و اساسا قبل و بعد هدفمندی یارانه ها اتفاق خاصی برای تولید نیفتاد.

فیض آبادی گفت: دولت از مردم خواست تا آنهایی كه نیازمند نیستند بطور داوطلبانه از گرفتن یارانه انصراف بدهند اما چون مردم اطمینان نداشتند كه درآمدهای حاصل از آن در كجا خرج می شود ترجیح دادند كه یارانه نقدی را اخذ كنند و از گرفتن انصراف ندهند و اگر این اطمینان سازی صورت گیرد كه این منابع صرف عمران و آبادانی و تولید در كشور خواهد شد مردم نیز ترجیح خواهند داد كه به جای اخذ نقدی یارانه این درآمدها صرف رشد و رونق و تولید و اشتغال شود.

دسترسی سریع