عضو هیئت مدیره كانون خبرگان كشاورزان ایران هشدار داد: زیرساخت های كشاورزی و زراعی در حال از بین رفتن است

توكلی نیك گفت: این موضوع یكی از مباحث روز و استراتژیك كشور است. اما متاسفانه نوع برخورد ما باعث شده از تنش آبی بگذریم و به تنش خاكی برسیم.

1396/08/03
|
17:30

برنامه "گفت و گوی علمی" رادیو گفت و گو با موضوع چغندر قند، الگوی تولید محصولات كشاورزی در ایران و با حضور مهندس مرتضی توكلی نیك كارشناس كشاورزی و عضو هیئت مدیره كانون خبرگان كشاورزان ایران روانه آنتن شد.

مهندس مرتضی توكلی نیك در آغاز با بیان اینكه كشاورز همیشه تابع علمی مراجع ذیربط بوده است، گفت: هر آنچه به عنوان دستاورد در بخش كشاورزی داریم، حاصل علومی است كه كارشناسان انتقال داده اند و اساسا كشاورز دیده بان اجرایی سیاست گذار جامعه است اما مشكل آنجا است كه هیچ موقع كارها طبق سیاست پیش نمی رود و بدیهی است كشاورز بر اساس منافع شخصی عمل كند و به همین دلیل در منافع با بقیه جامعه دچار تناقض می شود.

وی با اشاره به اصل اول قانون اساسی اظهار داشت: هیچ كس نمی تواند فرد دیگری را مجبور به كاری خاص وادار كند یا از كاری كه مورد نظرش است، منع كند. كشاورز هم می خواهد از زمین خود انتقاع كند و الگوی كشت خود را نیز از مسئولین می گیرد.

این كارشناس كشاورزی با تاكید بر اینكه باید كشت های كم مصرف در آب را جایگزین كشت های آب بر كنیم، اظهار داشت: این موضوع اساسا یكی از مباحث روز و استراتژیك كشور است. در این راستا مجلس نیز تلاش كرده است در برنامه ششم توسعه با همكاری كارشناس ها، این موضوع را مورد توجه قرار دهد.

عضو هیئت مدیره كانون خبرگان كشاورزان ایران اظهار داشت: متاسفانه نوع برخورد ما باعث شده از تنش آبی بگذریم و به تنش خاكی برسیم و زیرساخت های كشاورزی و زراعی در حال از بین رفتن است.

وی به حضور بخش خصوصی در سیاست گذاری و اجرای امور كشاورزی اشاره كرد و بیان داشت: متاسفانه با توجه به نرخ بهره بانك ها برای تسهیلات، بخش خصوصی نمی تواند به كشاورزی خدمات دهد زیرا سود كشاورزی حدود 8 درصد است در حالی كه سودی كه بانك ها دریافت می كنند حداقل 18 درصد است. متاسفانه سیاست گذاری و مقرراتی در این خصوص دیده نشده است.

دسترسی سریع