در گفتگو با رادیو سلامت مطرح شد مشكلات روان‌شناختی و متابولیكی دلایل اصلی پرخوری عصبی

یك روان شناس گفت: استرس و اضطراب از مهم‌ترین عوامل روان‌شناختی پرخوری عصبی هستند.

1403/10/16
|
14:45

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، آسیه رضایی نیاسر، روانشناس در گفتگو با برنامه «با من بگو» رادیو سلامت در خصوص دلایل اصلی پرخوری عصبی گفت: این اختلال ممكن است ناشی از مشكلات روان‌شناختی، ژنتیكی و متابولیكی باشد.
او بیان كرد: در مواقعی كه فرد دچار تنش و اضطراب می‌شود، مغز به دنبال راهی برای كاهش این احساسات منفی است و خوردن غذا یكی از راه‌های سریع و دم‌دستی برای بهبود وضعیت روحی است.
این روان شناس در ادامه افزود: برخی افراد به دلیل وراثت و اثرات ژنتیكی بیشتر مستعد این اختلال هستند. معدود مواردی نیز وجود دارد كه مشكلات متابولیكی مانند مقاومت به انسولین باعث افزایش تمایل به مصرف كربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها می‌شود.
او با تاكید بر اینكه نوع تفكر و رفتار افراد در ارتباط با غذا نیز نقش مهمی در بروز پرخوری عصبی دارد، پیشنهاد داد: افرادی كه به دلیل شخصیت خود دچار اضطراب و تنش‌های زیاد هستند، حتماً از مشاوره روان‌شناختی و در صورت نیاز دارودرمانی بهره ببرند. همچنین برای افرادی كه مشكلات اضطرابی و خلقی دارند، درمان‌های تخصصی مورد نیاز است.
رضایی نیاسر با بیان اینكه پرخوری عصبی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد كه عمدتاً به مسائل روان‌شناختی و گاه ژنتیكی مرتبط است، تصریح كرد: تغذیه سالم و ورزش منظم می‌تواند به بهبود وضعیت روحی و كاهش پرخوری عصبی كمك كند.
او در ادامه گفت: تنش‌ها و اضطراب‌های روحی، مغز را به سمت پرخوری می‌كشانند تا از این حالت ناخوشایند خارج شود. همچنین، مشكلات متابولیكی مانند مقاومت به انسولین نیز می‌توانند باعث افزایش تمایل به مصرف كربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها شود. در كنار این دلایل، نوع تفكر و رفتار افراد در ارتباط با غذا نیز نقش مهمی در بروز پرخوری عصبی دارد.
این روان شناس در پایان توصیه كرد: افرادی كه دچار اضطراب و تنش‌های زیاد هستند، از مشاوره روان‌شناختی و در صورت نیاز دارودرمانی بهره ببرند. همچنین، تغذیه سالم و ورزش منظم می‌تواند به بهبود وضعیت روانی و كاهش پرخوری عصبی كمك كند.

دسترسی سریع