عظیمی در گفتگو با رادیو اقتصاد: مشاغل در تعاونی ها پایدارتر است

دبیركل اتاق تعاون ایران گفت: مشاغل در شركت های تعاونی به نسبت دیگر حوزه های اقتصادی پایدارتر است.

1396/08/10
|
14:40

ماشالله عظیمی در برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد افزود: مشاغل در شركت های تعاونی از این جهت پایدارتر است كه افراد در منافع و منابع توامان سهیم هستند.

وی همچنین اظهارداشت: تقویت بخش تعاونی از جمله راهكارهای كلیدی در جهت رفع معضل اشتغال و برقراری عدالت اجتماعی در كشور است.

دبیركل اتاق تعاون ایران گفت: شركت های تعاون مشهورترین تشكل اقتصادی، اجتماعی و مردمی در دنیا هستند.

وی در ادامه ضمن اشاره به اشتغال آفرینی ارزان، مناسب و پایدار بخش تعاون در كشور افزود: برای مثال در یك واحد پتروشیمی هریك و نیم میلیارد تومان یك شغل در حالیكه دریك شركت تعاونی حداكثر 50 میلیون تومان یك شغل ایجاد می شود.

عظیمی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهارداشت: شركت های تعاونی الگویی مناسب، ارزان و پایدار برای اشتغال افزایی در كشور هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود تولید ناخالص داخلی را از جمله شاخص های اندازه گیری اقتصاد هر كشوری برشمرد و افزود: این شاخص سال 2016 میلادی در ایران 420 میلیارد دلار بوده است.

دبیركل اتاق تعاون ایران بیان داشت: نظام اقتصادی ایران طبق قانون اساسی بر پایه سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی استوار است.

وی تصریح كرد: در حال حاضر 80 درصد اقتصاد ایران در قبضه دولت، پنج درصد در اختیار بخش تعاون و بقیه مربوط به بخش خصوصی است.

عظیمی گفت: كارآفرینی و كسب و كار رابطه مستقیمی با عدم حضور دولت در مسئولیت های تصدیگری، غیر حاكمیتی و همچنین كسب وكار دارد.

وی افزود: تجربه جهانی نشان می دهد كه هرقدر نقش دولت در اقتصاد پر رنگ تر باشد بازدهی اقتصادی به همان نسبت كمرنگ تر است.

دبیركل اتاق تعاون ایران اضافه كرد: اقتصاد دولتی تاكنون برای هیچ كشوری سعادت به ارمغان نیاورده بلكه از رقابت های سالم جلوگیری كرده است.

وی گفت: طرح پژوهشی كه به تازگی از سوی اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف در قالب پرسش نامه (28 سئوال) از دو هزار واحد تعاونی و خصوصی در سطح كشور انجام گرفته نشان می دهد تامین مالی همچنان در صدر مشكلات این واحدهاست.

عظیمی افزود: تامین مالی برای كار آفرینی در دنیای توسعه یافته مشوق دارد به عبارتی نه تنها سود نمی گیرند بلكه سوبسید هم می دهند.

وی اضافه كرد: براساس این طرح پژوهشی «پیچیدگی مقررات و دخالت دولت» و «برقرار نبودن عدالت مالیاتی» به ترتیب دومین و سومین عامل و مانع توسعه و رونق كسب و كار در ایران است.

دبیركل اتاق تعاون ایران یادآورشد: برای كاهش مداخلات و افزایش مشاركت در اقتصاد باید به جنبه های جمعی، تیمی و در یك كلام به بخش تعاونی توجه كرد.

برنامه «روی خط اقتصاد» كاری از گروه اقتصاد و جامعه شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز راس ساعت 19 به مدت 55 دقیقه با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه كردن مخاطبان بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع