دبیر اتحادیه انجمن های علمی فناوری و نوآوری و تجاری سازی بیان كرد: برای رسیدن به مصرف بهینه باید سبك زندگی مبتنی بر سرمایه فكری را بنا كنیم

دكتر جلیل خاوندكار تاكید كرد: برای رسیدن به مصرف بهینه باید سبك زندگی مبتنی بر سرمایه فكری و دانایی را بنا كنیم. در واقع چاره ای جز اهمیت دادن به دانایی وجود ندارد و خوشبختانه این مهم در كشور جا افتاده است.

1396/08/10
|
15:28

برنامه "گفت و گوی علمی" رادیو گفت و گو با موضوع راهكارهای رسیدن به مصرف بهینه انرژی و با حضور دكتر جلیل خاوندكار دبیر اتحادیه انجمن های علمی فناوری و نوآوری و تجاری سازی و استاد دانشگاه روانه آنتن شد.

دكتر جلیل خاوندكار با بیان اینكه وقتی از مصرف صحبت می كنیم، ابتدایی ترین مسئله ای كه با آن مواجه می شویم، محدودیت مصرف است، اظهار داشت: در این كره خاكی با محدودیت منابع روبرو هستیم كه باید آنها را مدیریت كنیم بخصوص اینكه هر روز جمعیت زمین افزایش پیدا می كند.

وی افزود: زمانی كه به مصرف مشغول هستیم، داریم انرژی تبدیل می كنیم. به عنوان مثال انرژی شیمیایی قابل كنترل را تبدیل به انرژی الكتریكی و سپس نور و حرارت تبدیل می كنیم كه انرژی حرارتی پست ترین نوع انرژی است و همین انرژی زمین را تبدیل سیاره ای گرم تبدیل می كند.

وی با اشاره به اینكه درست مصرف نكردن انرژی باعث تولید زباله می شود، یعنی وقتی فرآیند مصرف را درست انجام ندهیم، با مشكلات محیط زیستی روبرو می شویم كه سه حوزه آب، خاك و هوا را تحت تاثیر قرار می دهد و انواع الودگی ها را ایجاد می كند. این الودگی شامل آلودگی های تصویری، صوتی، شیمیایی، فیزیكی و میكروبی است.

دبیر اتحادیه انجمن های علمی فناوری و نوآوری و تجاری سازی با اشاره به اینكه وزارت نیرو نخستین سازمان در كشور است كه روی سرمایه فكری كار می كند، گفت: سرمایه فكری در حال حاضر در بخش های شركت های توزیعی و انتقال انرژی كار می كنند و اگر این كار را به كل وزارت نیرو انتقال دهند، كاربردهای بیشتری در حوزه بهینه سازی انرژی به دست خواهد آمد.

وی ادامه داد: هر سازمان سه نوع سرمایه دارد؛ سرمایه های فیزیكی، سرمایه های مالی و سرمایه های فكری. سرمایه های فكری از سرمایه های انسانی، ساختاری و ارتباطی تشكیل شده است یعنی هر چه ارتباطات یك سازمان با بخش های دیگر بهتر باشد، سرمایه های ارتباطی و فكری آن سازمان بهتر خواهد بود.

این استاد دانشگاه به نظریه "مالتوس" در حوزه انرژی اشاره كرد و عنوان داشت: بر اساس نظریه مالتوس، جمعیت جهان با تصاعد هندسی پیش می رود اما از سوی دیگر منابع جهان با تصاعد عددی در حال افزایش است و این یعنی در آینده در حوزه انرژی دچار مشكل خواهیم شد. البته این نظریه رد شد زیرا بشر توانست با همان منابع اندك به خوبی از انرژی استفاده كند و این جز در بهینه مصرف كردن، حاصل نمی شود.

وی تاكید كرد: برای رسیدن به مصرف بهینه باید سبك زندگی مبتنی بر سرمایه فكری و دانایی بنا كنیم. در واقع چاره ای جز اهمیت دادن به دانایی وجود ندارد و خوشبختانه این مهم در كشور جا افتاده است.

دسترسی سریع