یك روان پزشك در گفتگو با رادیو سلامت دمانس، اختلال موقت مغزی نیست/ حافظه نیاز به ورزش دارد

یك روان پزشك با تاكید بر این كه حافظه همانند قوای جسمانی نیاز به ورزش دارد، گفت: فردی كه از اختلال حافظه رنج می برد قادر به ثبت وقایع نیست.

1396/08/25
|
12:46


رضا دانشمند، روان پزشك در گفت و گو با برنامه مجله پزشكی شبكه رادیویی سلامت گفت: زوال عقل (دمانس)، مجموعه ای از اختلالات عصب شناختی مغز است و اختلال در حافظه را می توان بارزترین نشانه آن برشمرد.
دانشمند، با اشاره به حافظه كوتاه و بلند مدت افزود: اجزای مختلفی از حافظه مبتلایان به دمانس، دچار اختلال می شود و معمولا حافظه كوتاه مدت در مراحل اولیه صدمه می بیند. به این معنا كه ممكن است فرد فراموش كند صبحانه میل كرده یا خیر و با كدام یك از آشنایان صحبت تلفنی داشته است.
وی با بیان این كه بیماری های مختلفی زمینه ساز زوال عقلند، ادامه داد: با توجه به اختلالات این عارضه، از رشته هایی چون روانشناسی، عصب شناسی و روانپزشكی برای درمان و نیز بررسی آسیب های وارده بر مغز بهره گرفته می شود.
دانشمند، آلزایمر را از شایع ترین علل بروز دمانس بیان و تصریح كرد: تمام افرادی كه فراموشی دارند، مبتلا به آلزایمر نیستند. البته آلزایمر در سنین بالا اتفاق می افتد و معمولا زمینه ژنتیكی دارد.
این روان پزشك بیماری های مغزی، متابولیك و سموم را از علل شایع زوال عقل برشمرد و بیان داشت: الكل موجب برهم خوردن تعادل شیمیایی و درنتیجه، ساختار آنابولیك مغز می شود.
وی افزود: شرایط سنی و خانوادگی بیمار در تشخیص دمانس بایستی مدنظر باشد.
دانشمند، متذكر شد: دمانس یك اختلال موقت نیست؛ بلكه فرد روزها و حتی ماه های متوالی از اختلال حافظه رنج می برد.
این روان پزشك خاطرنشان كرد: اختلالات اضطرابی می توانند مشكلات جدی در تمركز ایجاد كنند. فردی كه از اختلال حافظه رنج می برد، قادر به ثبت وقایع نیست و طبیعتا یادآوری اتفاقات برایش مشكل و حتی غیرممكن است.
دانشمند تاكید كرد: فراموش نكنیم كه حافظه همانند قوای جسمانی نیاز به ورزش دارد. لازم است برای تقویت حافظه و پیشگیری از زوال عقل، فعالیت های ذهنی داشته باشیم.
زمان مشخصی برای ترك الكل وجود ندارد
دانشمند، در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: اختلالات عصب شناختی عمده ناشی از مصرف الكل را می توان به دو دسته دمانس الكلی و سندرم كرساكوف تقسیم بندی كرد.
كمبود ویتامین های ضروری در بدن و آسیب جدی به كبد از جمله عوارض مصرف الكل است كه دانشمند بدان اشاره كرد و افزود: به رغم پرهیز طولانی مدت از مصرف الكل، ممكن است بخشی از اختلالات حافظه اتفاق بیفتد و برگشت پذیر نباشد.
این روانپزشك با تاكید بر این كه زمان مشخصی برای ترك الكل وجود ندارد، متذكر شد: این اختلالات به یك باره اتفاق نمی افتند و علائمی چون نداشتن تعادل در راه رفتن، اختلال در حركات چشمی با تغییرات جزئی در كاركرد حافظه را می توان نشانه های اولیه برشمرد.
دانشمند اظهارداشت: بخش عمده ای از آسیب های شناختی ناشی از مصرف الكل به دلیل تغذیه غلط و كمبود ویتامین های مورد نیاز اتفاق می افتد.

دسترسی سریع