قره خانی در گفتگو با رادیو اقتصاد: بخش انرژی كشور فاقد نظام رگولاتوری است

سخنگوی كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه بخش انرژی كشور فاقد یك نظام رگولاتوری مستقل است.

1396/09/05
|
09:34

اسدالله قره خانی در برنامه «روی خط بازار» رادیو اقتصاد افزود: دولت در برنامه ششم توسعه مكلف به تشكیل یك نهاد مستقل تنظیم مقررات یا رگولاتوری در وزارت نفت و نیرو است.

وی همچنین اظهارداشت: در تمام دنیا نهادی برای تنظیم مقررات در بخش های مختلف از جمله در حوزه انرژی وجود دارد.

سخنگوی كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد نهاد تنظیم مقررات در حوزه انرژی ضمن جلوگیری از سلیقه ای عمل كردن سازمان ها و شركت ها موجب تقویت و دقت بیشتر نظارت ها در این حوزه خواهد شد.

وی در ادامه با اعلام اینكه در حال حاضر دولت خود تولیدكننده بنزین در كشور است، افزود: شاید در مقام سخن گفته شود پالایشگاه ها در قالب اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شده ولی در عمل چنین نیست.

قره خانی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهارداشت: تنها سهام مالكیتی واحدهای پالایشگاهی كشور انتقال یافته است نه مدیریت این واحدها!!!.

وی ضمن اشاره به این جمله كه تمامی مدیران واحدهای پالایشگاهی از ناحیه دولت منصوب می شوند، گفت: جدا از این تولید، عرضه، قیمت گذاری، كیفیت و سایر موارد مربوط به حوزه بنزین همچنان در قبضه سازمان های دولتی است.

سخنگوی كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از وجود 9 پالایشگاه بنزین در ایران خبرداد و افزود: اكتان بنزین تولیدی بیشتر پالایشگاه های قدیمی در كشور پائین است.

وی با اشاره به این جمله كه بنزین دارای درجه كیفی است كه در اصطلاح به این درجه «اكتان» گفته می‌شود، اظهارداشت: بنزین با اكتان بالا نه تنها موجب جلوگیری از آلایندگی های زیست محیطی می شود بلكه در افزایش طول عمر خودروها نیز بسیار نقش آفرین است.

قره خانی ضمن اشاره به كیفیت بنزین و سوخت تولیدی در داخل كشور گفت: در حال حاضر 22 تا 24 میلیون لیتر در روز بنزین با اكتان بالای 93 تا 95 یا یورو چهار در كشور تولید می شود.

وی افزود: منتها اشكالی اساسی كه در این بخش وجود دارد اینكه تولید كننده، عرضه كننده و ارزیابی كننده بنزین شركت ملی پالایش و پخش بوده و یك نظام رگولاتوری مجزا و مستقل در حوزه مربوطه وجود نداردكه ارزیابی های واقع بینانه داشته باشد.

سخنگوی كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در عین اشاره به این جمله كه ایران به رغم برخورداری از منابع عظیم نفت و گاز هنوز نیاز به واردات بنزین دارد، یادآورشد: واردات این فرآورده نفتی دارای تبعات زیادی منجمله خروج ارز و وابستگی به سایر كشورهاست.

برنامه «روی خط بازار» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 11 به مدت 55 دقیقه به تهیه كنندگی «الهام مصطفوی و فرزانه صادقیان» با هدف ارائه یك تصویر بزرگتر و كاملتر و قابل درك از رویدادهای مهم اقتصادی و رفع ابهامات اقتصادی بر روی موج اف ام ردیف 98 قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع