نائب رئیس اتاق ایران: كاهش وزن چانه های خمیر؛ دلیل توقف روند افزایشی قیمت نان

نائب رئیس اتاق اصناف ایران دلیل توقف روند افزایش قیمت نان را ناظر بر تصمیم برخی نانوایی ها برای كاهش وزن چانه خمیر نان عنوان كرد.

1396/09/07
|
20:15

به گزارش رادیو گفت وگو ابراهیم درستی در مصاحبه با برنامه "بدون خط خوردگی" با بیان اینكه نانوایی ها از سال 93 با هیچ افزایش قیمتی مواجه نبوده اند، اظهار كرد: طی این سه سال، بابت هر سال 5 درصد افزایش قیمت داده ایم اما بنا نبود كه از خمیر چانه های نان نیز كم كنند.
وی ادامه داد: وقتی احساس شد كه قرار است از خمیر چانه های نان نیز كم شود، رئیس جمهور از این قضیه جلوگیری كرد و مصوبه اتاق اصناف برای تنظیم بازار بحث كرده است و نان مقوله ای است كه قیمت آن باید یكسان سازی شود.
درستی با اشاره به یارانه 116 هزار میلیاردی تومانی نان گفت: نان دور ریز دارد كه باید مدیریت شود و اگر بنا بود كه افزایش قیمت سالی 5 درصد صورت گیرد، نانواها مكلف بودند كیفیت نان را نیز بالا برند و به هر صورت این تصمیم متوقف شده است.
نائب رئیس اتاق ایران با بیان اینكه قیمت تعیین شده توسط ستاد تنظیم بازار لازم الاجرا می باشد، تصریح كرد: در ایران 60 نوع نمونه گندم داریم ولی گندم استاندارد تنها 7 یا 8 نوع می باشد. در شهر تهران 5800 نانوایی داریم كه در كیفیت نان اثرگذار است.
درستی لزوم افزایش نظارت بر تولید نان را مورد تاكید قرار داد و افزود: بهداشت در هر كارخانه حضور دارد اما متاسفانه هزینه ناظران بهداشت از سوی كارخانه دار پرداخت می شود كه ممكن است كیفیت نظارت را كاهش دهد.
وی گفت: باید مدیریت در پخت اعمال شود و نظارت بیشتر روی گندم ایجاد شود؛ دور ریز نان بسیار زیاد است و در این بین نانواهای آزادپز آرد 900 تومان را دریافت می كند و كلا 15 درصد نانوای آزادپز فعال هستند.
درستی همچنین بخشی از افزایش قیمت نان برای حمایت نانواها را ضروری دانست و افزود: ایراد به ما نیز بعنوان اصناف وارد است ولی نمی توان نظارت و برخورد با تخلف را خارج از قانون اعمال كنیم و باید پذیرفت كه دولت نیز حركتی در جهت اعطای یارانه صورت دهد.
نائب رئیس اتاق ایران گفت: اگر بنا باشد سالیانه 5 درصد به قیمت نان اضافه شود، خوشبختانه آرد گران نشد و با همان قیمت قبلی در اختیار نانواها قرار می گیرد ولی قرار شد شرایطی ایجاد شود كه واحدهای نانوایی نیز متضرر نشوند.

دسترسی سریع