عضو كمیسیون فرهنگی مجلس : اقتصاد بدون پشتوانه فرهنگی نابود می شود

عضو كمیسیون فرهنگی مجلس عنوان كرد : اگر پشتوانه فرهنگی خود را از دست دهیم ، اقتصاد ما نیز از دست خواهد رفت و در آینده شاهد تغییرات نامطلوب و گسیختگی اجتماعی خواهیم بود.

1396/09/12
|
13:18

برنامه " گفت و گوی فرهنگی " رادیو گفت و گو با موضوع تأثیر فرهنگ و ابزارهای فرهنگی در اقتصاد مقاومتی و توجه به اثر صنایع فرهنگی با حضور دكتر زهرا كوهساری ، معاون فرهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و پژوهشگر فرهنگ و هنر و ارتباط تلفنی با محمد اسماعیل سعیدی ، عضو كمیسیون فرهنگی مجلس روانه آنتن شد.
در ابتدای برنامه كوهساری به بیان تعریفی در خصوص اقتصاد مقاومتی پرداخت و عنوان كرد : اقتصاد مقاومتی شاخه ای از علم اقتصاد است كه علاوه بر تعامل پویا با دنیای خارج و استفاده كردن از امكانات تجارت آزاد ، امنیت اقتصادی كشور را حفظ می كند تا نوسانات محیط بین الملل و تهدیدات حاصل از آن كمترین تاثیرات سوء را بر روند بلندمدت شاخص های اقتصاد كلان در بلند مدت داشته باشد.
وی با بیان اینكه كلید واژه فرهنگ در ذیل اقتصاد مقاومتی تعریف می شود و نقش بسیار پر رنگی بر آن دارد ، اظهار كرد : فرهنگ برآیندی از ذهنیات ، اندیشه ها ، ایمان و باورها ، سنت ها و مجموعه آداب و ذخیره های فكری مردم است كه سینه به سینه نقل می شود و منجر به تدوین برنامه آتی افراد در حوزه فردی و اجتماعی می شود.
معاون فرهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد : یكی از مسائل مهم در اقتصاد مقاومتی ، مردمی كردن اقتصاد است كه شامل حمایت از تولیدات داخلی ، تشكیل شركت های دانش بنیان و حمایت از كار و سرمایه ملی و بومی است.
كوهساری ، توسعه روحیه جهادی را از مهمترین ابزارهای فرهنگی اقتصاد مقاومتی دانست و خاطر نشان كرد : مردم به واسطه شرایط استراتژیك زمانی و مكانی ، ناچار به ایجاد یك زندگی جهادی بودند و بنیان های زندگی فردی و اجتماعی خود را بر این اساس پی ریزی می كردند و اقبال مردم برای داشتن یك زندگی بر اساس رفتار مقاومت گونه وجود داشت.
وی یادآور شد : اگر امروز آن روحیه وجود ندارد دلایلی دارد. این فرهنگ را باید در خود افراد جستجو كرد به این معنا كه افراد تمایلی به اصلاح سبك زندگی خود بر اساس روحیه جهادی و با الهام از زندگی در دوران جنگ ندارند.سبد غذایی ، لباسی كه افراد خانواده می پوشند ، وسایل منزل باید بر پایه اقتصاد مقاومتی باشد.
در ادامه سعیدی ، عضو كمیسیون فرهنگی مجلس در ارتباط تلفنی با رادیو گفت و گو عنوان كرد : یكی از مسائلی كه مجلس و به ویژه كمیسیون فرهنگی به آن توجه داشته است ، صنایع دستی است چرا كه این صنعت علاوه بر بار اقتصادی ، با فرهنگ و هنر ما نیز عجین شده است.
وی تاكید كرد : اگر ما این هنر صنعت را از دست بدهیم یعنی یك فرهنگ را جایگزین كرده ایم و اگر پشتوانه فرهنگی خود را از دست دهیم ، اقتصاد ما نیز از دست خواهد رفت.از سوی دیگر در آینده شاهد تغییرات نامطلوب و گسیختگی اجتماعی خواهیم بود.
این نماینده مجلس خاطرنشان كرد : مجلس شورای اسلامی و كمیسیون فرهنگی در حال پیگیری و سامان دادن به این موضوع در قالب طرح است چرا كه نمایندگان معتقدند ادامه این وضعیت صدمات جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.

دسترسی سریع