داریانی در گفتگو با رادیو اقتصاد خبرداد: تامین 15 درصد چای مورد نیاز در داخل

دبیر اتحادیه تولیدكنندگان و صنایع بسته بندی چای ایران گفت: در حال حاضر تنها 15 درصد نیاز كشور به چای از طریق تولیدات داخلی و بقیه بصورت واردات تامین می شود.

1396/12/02
|
15:49

شهریار داریانی در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: بدون شك بحث واردات چای به هیچ عنوان نمی تواند مانعی برای تحقق تولید ملی در صنعت چای كشور باشد.

وی ضمن اشاره به موضوع معافیت واردات و عرضه انواع چای از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده اظهارداشت: عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده جهت كالاهای راهبردی برای مصرف كنندگان یك كمك بزرگ به ویژه در شرایط كنونی است.

دبیر اتحادیه تولیدكنندگان و صنایع بسته بندی چای ایران با اشاره به صراحت قانونی در خصوص معافیت محصولات كشاورزی و كالاهای پر مصرف مردم از پرداخت ارزش افزوده گفت: متاسفانه اعمال این قانون با تاخیر زمانی همراه بوده است.

وی در ادامه افزود: تعرفه واردات چای همچنان 20 درصد و تغییری پیدا نكرده است.

عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی در خصوص معاف شدن واردات انواع عرضه چای از پرداخت مالیات برارزش افزوده نیز به رادیو اقتصاد گفت: ایران در برخی از محصولات كشاورزی بالاخص چای به مرحله خودكفایی نرسیده و طبق قاعده برای تامین نیاز داخلی باید واردات در این عرصه صورت گیرد.

عباس پاپی زاده افزود: در كنار واردات چای باید برنامه ریزی ها به نحوی باشد كه از تولید داخلی به شدت حمایت شود چرا كه این صنعت در اشتغال، پویایی تولید، رشد اقتصادی و در آمد زایی كشاورزان بسیار نقش آفرین است.

وی در ادامه اظهارداشت: تعرفه چای باید با مدیریت خاصی تنظیم شود چرا كه با افزایش تعرفه چای مصرف كنندگان و با كاهش این تعرفه تولیدكنندگان دچار آسیب خواهند شد.

وی در این مصاحبه رادیویی بیان داشت: در حال حاضر 85 در صد چای مورد نیاز كشور از محل واردات و تنها 15 درصد بصورت داخلی تامین می شود.

عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی یادآورشد: صنعت چای در بین فعالیت های اقتصادی از نظر تولید و اشتغالزایی در سطح كشور به ویژه مناطق چایكاری شمال دارای اهمیت ویژه ای است.

برنامه «روی خط بازار» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد بوده كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 11 به مدت 55 دقیقه به تهیه كنندگی «نازنین كتابچی و فرزانه صادقیان» با هدف ارائه یك تصویر بزرگ‌تر و كامل‌تر و قابل درك از رویدادهای مهم اقتصادی و رفع ابهامات اقتصادی بر روی موج اف‌ام ردیف 98 قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع