كاظمی در گفتگو با رادیو اقتصاد مطرح كرد: رونق تولید در پرتو اجرای صحیح قوانین

نماینده مردم ملایر و نائب رئیس كمیسیون حقوقی وقضایی مجلس شورای اسلامی گفت: حمایت از تولید كالای ایرانی و رونق تولید ملی مستلزم اجرای صحیح قوانین و مقررات به معنی حقیقت كلمه در كشور است.

1397/01/29
|
10:23

محمد كاظمی در برنامه «چالش» رادیو اقتصاد افزود: هم اكنون در كشور نه در بحث تولید بلكه در سایر فعالیت ها به لحاظ تدوین و تصویب قانون هیچ مشكلی وجود ندارد.

وی همچنین با بیان اینكه كشور امروز با تراكم قانون مواجه است، اظهارداشت: گاهی ایجاد گره در بحث حمایت از تولید داخلی به جهت وجود قوانین متعدد و متعارض است.

نماینده مردم ملایر و نائب رئیس كمیسیون حقوقی وقضایی مجلس شورای اسلامی گفت: برای حمایت از كالای ایرانی چاره كار تصویب قوانین جدید نیست بلكه اجرای صحیح قوانین موجود است.

وی در ادامه با انتقاد از نبود اراده جدی مبنی بر اجرای قوانین بصورت صحیح و دقیق در سیستم اجرایی كشورافزود: دستگاه های اجرایی امروز بجای رفع مشكلات تولید خود به عنوان یك مانع بزرگ بر سر راه تولید محسوب می شوند.

كاظمی در بخش دیگری از سخنان خود اساسی ترین مشكل در مسیر تولید كشور را بانك ها دانست و اظهارداشت: دولت برای تحقق شعار سال باید به دنبال بازنگری و اصلاح سیستم بانكی باشد.

وی اضافه كرد: تولیدكنندگان داخلی امروز با مشكلات زیادی دست و پنجه نرم می كنند كه تامین مالی از جمله این موارد است.

نماینده مردم ملایر و نائب رئیس كمیسیون حقوقی وقضایی مجلس شورای اسلامی یادآورشد: سیستم بانكی در شرایط فعلی باید با ارائه تسهیلات ارزان قیمت، بخشودگی جرائم تاخیر وام های اعطایی و موارد مشابه دیگر دست تولید كنندگان را به گرمی بفشارد تا چرخ تولید داخلی با شتابان و سرعت بیشتر بچرخد.

یك كارشناس اقتصادی نیز در برنامه «چالش» رادیو اقتصاد گفت: مركز تقل تعدد، تعارض، عدم و ضعف اجرای برخی از قوانین در كشور همه و همه به بخش اقتصاد- سیاسی موضوع مربوط می شود.

بهنام ملكی افزود: تدوین قانون و قانون گذاری زمانی در كشور نمود عملی پیدا می كند كه نیاز و كمبودی در جامعه احساس شود.

وی همچنین اظهارداشت: قانونی كه در مجلس مصوب می شود باید شفاف، كارآمد، نظارت پذیر و دارای پیوست ضد فساد باشد و در عین حال بتواند به نیاز وكمبودهای جامعه به درستی پاسخ دهد.

این كارشناس اقتصادی گفت: بخشی از قوانین در كشور از همان ابتدا ناقص و پر تعارض متولد می شوند یعنی این نوع قوانین یا برگرفته از یك پشتوانه كاركارشناسی، مطالعاتی، پژوهشی و فكری قوی نبوده یا امكان دارد كسانی در تصویب فرآیند قانون ذی نفع باشند.

وی در ادامه افزود: برخی از قوانین خوبی هم كه در كشور تصویب می شود به دلائل مختلف منجمله عدم تدوین آئین های مرتبط، ساختار پیچیده و كاذب اداری، مسائل سیاسی و غیره به مرحله اجرا در نمی آیند.

كارشناس اقتصادی دیگری نیز در برنامه «چالش» رادیو اقتصاد گفت: نامگذاری سال ها از سوی مقام معظم رهبری از سال 1388 بیشتر با مفاهیم و مضامین اقتصادی بوده است.

علی اكبر باغستانی با بیان اینكه مسئله اقتصادی اولویت اصلی امروز ملت ایران است، افزود: مقام معظم رهبری همواره به این بحث مهم و پر اهمیت توجه جدی دارند.

وی ادامه داد: اقتصاد علم رفتار انسان است و رفتار انسان را نمی توان با دستور، قانون، بخشنامه و نظایر این ساماندهی كرد.

این كارشناس اقتصادی گفت: برای مثال دولت هر نوع دخالتی كه بخواهداز طریق قانون و مقررات در بازار انجام دهد اگر خارج از نیروهای بازار باشد محكوم به شكست است.

وی در ادامه این مصاحبه رادیویی عدم جامع نگری قوانین را از جمله مشكلات حوزه قانون گذاری در كشور برشمرد و افزود: تلاش شد با تشكیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی این مشكل تا حدودی برطرف شود.

برنامه «چالش» كاری از گروه صنعت و بازرگانی شبكه تخصصی رادیو اقتصاد است كه از شنبه، دوشنبه و چهارشنبه هرهفته ساعت 15 به مدت 75 دقیقه به تهیه كنندگی «مطهره محرابی، الهام مصطفوی و حمیده رضا سلطانی» با هدف تضارب آرا و نظرهای متفاوت و گاهی اوقات متضاد میان كارشناسان و مسئولان نهادها، سازمان‌ها و بخش‌های مختلف با موضوعات مختلف كسب و كار، كشاورزی، صنعت، بازرگانی، اقتصادی و جامعه بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع