عضو هیئت علمی دانشگاه: آثار ادبی ومعماری شیخ بهایی برای جهانیان شگفت انگیز است

همیز گفت: سفرهای شیخ بهایی به خارج از كشور مانند بحرین و هرات بسیار جالب و جذاب است و ملاقات وی با اعاظم و بزرگان و آثار علمی، ادبی، هنری و مهندسی او شگفت آور است.

1397/02/03
|
14:29

برنامه "گفت و گوی فرهنگی" رادیو گفت وگو با موضوع بررسی ابعاد شخصیتی شیخ بهایی و با حضور طاهره همیز عضو هیئت علمی دانشگاه به روی آنتن رفت.
طاهره همیز در ابتدای این برنامه اظهار داشت: مزار مطهر شیخ بهایی در جوار بارگاه امام رضا (ع) قرار دارد.
وی افزود: شیخ بهایی در جبل عامل لبنان چشم به جهان گشودند. در زمانی كه عثمانیان عرصه را بر دانشمندان تنگ كرده و دانشمندان بزرگی را به شهادت رسانده بودند پدر ایشان تصمیم به مهاجرت به ایران گرفتند و به ایران آمدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان كرد: شیخ بهایی در سن هفت سالگی به ایران آمدند و بعد از مهاجرت به قزوین به اصفهان رفتند.
طاهره همیز در رابطه با نقش تاریخی شیخ بهایی در دربار پادشاهان صفوی مطرح كرد: شیخ بهایی به فقیه زاهد فرزانه سیاست مدار معروف است؛ یعنی مرعوب تجملات و تفاخرات دنیا نشده و زهد خود را حفظ كرده است. از سیاست استفاده كرده تا مردم را به زندگی با رفاه برساند و برای رفاه جامعه خود به شدت كار می كرده است.
وی عنوان كرد: شیخ بهایی حمام، منار جنبان و یا سی و سه پل را برای زندگی رفاهی مردم ساخته بود. شیخ بهایی سی و سه پل را طراحی كردند كه در آن اسرار علوم غریبه وجود دارد و هنوز هم جهانگردان از این مناطق بازدید می كنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: آثاری چون كاریز نجف آباد قنات زرین كمر اصفهان و تعیین قبله مسجد شاه اصفهان از آثار معماری شیخ بهایی است. در حقیقت شیخ بهایی در درگاه شاه عباس ثروت را برای خدمت به مردم استفاده كرده است.
وی یادآور شد: شیخ بهایی به زبان های عربی، تركی و فارسی شعر سروده است. ملاصدرای شیرازی ، شیخ محمد تقی مجلسی و بحرانی و شیخ لطف الله از شاگردان هم عصر ایشان بودند.
این استاد دانشگاه بیان داشت: سفرهای ایشان به خارج از كشور مانند بحرین و هرات بسیار جالب و جذاب است و ملاقات وی با اعاظم و بزرگان و آثار علمی، ادبی، هنری و مهندسی او شگفت آور است.

دسترسی سریع