مدیر كل سابق محیط زیست استان تهران: شرایط ایجاب می كند قوچ های نر سر از موزه ها در بیاورند

مدیر كل سابق محیط زیست استان تهران بیان كرد: شرایط ایجاب می كند قوچ های نر پیر در قالب شكار، با رعایت قوانین، سر از موزه ها حتی موزه های خارج از كشور در بیاورند و این افتخاری برای یك گونه از زیست بوم خاص است.

1397/04/25
|
10:00

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع صدور پروانه شكار و شكار قوچ نر پیر و با حضور دكتر محمد حسن پیراسته مدیر كل سابق محیط زیست استان تهران، فارس، گیلان و لرستان روانه آنتن شد.
محمد حسن پیراسته در آغاز با بیان اینكه در هیچ دوره ای برای محیط زیست امكانات و اعتبارات لازم منظور نشده است؛ گفت: اگر در حال حاضر شاهد افت اهداف مقرر در قانون برنامه یا چشم انداز 1404 هستیم، به دلیل زیانی است كه به جهت رویكرد نامطلوب مسئولین در كشور داشتیم.
مدیر كل سابق محیط زیست استان تهران، فارس، گیلان و لرستان تصریح كرد: اگر در حال حاضر دغدغه محیط زیست را در تمامی محافل و مجامع به نحوی مطرح می كنیم، مقصر اصلی این قصه مسئولینی بودند كه به مقتضای ماموریت، به سازمان كم لطفی داشتند.
وی با تاكید بر اینكه در حال حاضر نیاز به مفهوم های جدیدی هستیم، اظهار داشت: در حقیقت نیاز به یك سرمشق و پارادایم جدید در ارتباط با حفاظت از محیط زیست انسانی و طبیعی داریم.
وی با اشاره به شكار چهارپایان، عنوان كرد: به مقتضای تعادلی كه در یك محیط وجود دارد و ارتقاء وضعیتی كه در جمعیت حیات وحش شاهد هستیم، ایجاب می كند به نحوی برداشت یا شكارهایی نیز صورت بگیرد. در حیات وحش نیاز است تا جمعیت یك سری از حیوانات كه بالا است، مدیریت كرد.
پیراسته با بیان اینكه گونه های نر قوچ دارای سیكل حیاتی مشخصی هستند، ابراز داشت: این حیوانات بعد از ده سالگی به نحوی از گله دور می شوند و از افت و خیز می افتند. این حیوانات در واقع افتخارات و گنجینه هایی از یك اكوسیستم و زیست بوم كشور هستند اما گاهی این حیوانات به حدی ناتوان می شوند كه حتی یك روباه نیز آنها را شكار كنند و یا در یك گوشه ای به دلیل عدم تامین نیروی كافی، از بین می روند. بنابراین شرایط ایجاب می كند قوچ های نر پیر در قالب شكار، با رعایت قوانین، سر از موزه ها حتی موزه های خارج از كشور در بیاورند و این افتخاری برای یك گونه از زیست بوم خاص است.
وی در عین حال تصریح كرد: گاها با احساس و توجیهات غیر فنی و تجربی، باعث می شویم حقوق قانونی و اجتماعی یكسری از شهروندان مان را نقض كنیم. با ممنوعیت شكار باعث می شویم افرادی كه موقر و قانونمدار هستند، شكارشان را غلاف كنند و در عین حال بدبینی نیز ایجاد شود و از سوی دیگر عرصه را برای متخلفین باز بگذاریم.

دسترسی سریع