یك استاد شهرسازی گفت: بافت فرسوده با مناطق فقر تفاوت دارد

دكتر اسماعیل شیعه اظهار داشت: شایسته است كه نظام شهرسازی ایران و شهرداری ها بیش از پیش در برنامه ریزی های مختلف، توانمندی بافت های فرسوده را در اولویت كارهای خود قرار دهند.

1397/05/30
|
13:07

برنامه "گفت و گوی اجتماعی" با موضوع بررسی بافت فرسوده شهری و جامعه آسیب پذیر، با حضور دكتر اسماعیل شیعه (استاد تمام شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه دكتر اسماعیل شیعه با اشاره به تعریف بافت فرسوده، گفت: بافت فرسوده از دیدگاه علمی عبارت است از بافتی كه از نظر عملكردی فرسوده شده است. بر همین اساس این بافت را نمی توان با سكونت گاه های فقر یكسان دانست.
وی افزود: بافت های فرسوده كشور در طول سال های گذشته به دلیل عدم تطبیق با شرایط جدید شهری از نظر عملكرد به فرسودگی رسیده اند؛ در حالی كه سكونت گاه های فقر به دلیل فقر در برنامه ریزی های منطقه ای در خارج از مراكز تمركز كار و اقتصاد شهر قرار گرفته اند.
استاد تمام شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به این كه سكونت گاه های فقر همواره فاقد خدمات اجتماعی هستند، اظهار داشت: بافت های حاشیه نشین، ناكارآمد، زاغه نشین و نامستحكم از جمله انواع سكونتگاه های فقر به شمار می آیند.
وی با اشاره به آسیب پذیری بافت های فرسوده، عنوان كرد: بافت های فرسوده همیشه به واسطه سیل و زلزله و ناآگاهی ساكنان خود مورد آسیب های متعدد قرار می گیرند.
دكتر اسماعیل شیعه افزود: بافت های فرسوده در كشور از امكانات رفاهی كمتری نسبت به سایر بافت ها برخوردار هستند، این بافت ها بنابه شرایط محیطی و مساحت خود امكان احداث و ساخت محیط های ارائه خدمات را ندارند.
وی با بیان این كه در حال حاضر بسیاری از بافت های ارزشمند كشور فرسوده شده اند، خاطر نشان كرد: شایسته است كه نظام شهرسازی ایران و شهرداری ها بیش از پیش در برنامه ریزی های مختلف، توانمندی بافت های فرسوده را در اولویت كارهای خود قرار دهند.

دسترسی سریع