كارشناس بنیاد غدیر: شناسایی باورهای مشترك؛ نخستین عامل در ایجاد وحدت فرق اسلامی

كارشناس بنیاد غدیر گفت: متاسفانه گاهی فكر می كنیم هرآنچه بین فرق اسلامی وجود دارد، اختلاف و تفرقه است درحالیكه زمینه های اتحاد و باورهای مشترك بیش از زمینه های اختلافات جزئی است.

1397/06/03
|
17:14

برنامه «از عشق تا ایمان» رادیو گفت و گو با موضوع درس های مهم عید غدیر خم و با حضور حجت الاسلام زنگنه كارشناس مسائل مذهبی و حجت الاسلام سید حسین شفیعی كارشناس بنیاد غدیر و مدرس حوزه و دانشگاه به روی آنتن رفت.

حجت الاسلام زنگنه در آغاز درباره مولفه های مشترك بین مذاهب اسلامی گفت: مسلمانان در چند مولفه با یكدیگر اشتراك دارند؛ نخست توحید است كه مهمترین مولفه است. همچنین اعتقاد به قرآن به عنوان كتاب اسلامی دومین مولفه مشترك بین مذاهب اسلامی است و از معجزات این كتاب همین بس كه تحریف نشده است و همه مذاهب اسلامی این قرآن موجود را پذیرفته اند.

وی ادامه داد: وجود مقدس رسول الله (ص) و همچنین قبله مشترك و دشمن مشترك از دیگر مولفه هایی است كه بین مسلمانان مشترك است. در این ایام یكی از مولفه هایی كه مغفول مانده است و دقت به آن می تواند راهگشا باشد، امامت است. وجود مقدس اهل بیت به جهات مختلف یكی از مولفه های بسیار خوب، نورانی و پربركت و اثربخش بین تمام مذاهب اسلامی است.

این كارشناس مسائل مذهبی در توضیح وجود امامت به عنوان یك مولفه مشترك و وحدت بخش بین ادیان، عنوان كرد: در این باره می توان از جهات مختلف بحث كرد؛ یك جهت حسن عقلی است. امام رضا (ع) فرمودند اگر مردم محاسن كلام ما را می دانستند، از ما اطاعت می كردند. این نشان می دهد سیره و بیان اهل بیت، در صورتی كه درست تبیین شود، قطعا برای هر كسی جذاب است.

وی افزود: نكته دیگر محب به اهل بیت در تمام مذاهب اسلامی است. در دوست داشتن اهل بیت، اختلافی بین شیعه و سنی نیست و تنها برخی جریانات خاص از زمان اهل بیت كه بیشتر سیاسی بودند تا اعتقادی، محبت اهل بیت را ندارند مانند ناصبی ها در زمان اهل بیت و وهابی ها در حال حاضر.

در ادامه حجت الاسلام سید حسین شفیعی درباره راهكارهای تقویت وحدت بین مذاهب اسلامی گفت: عوامل بسیار زیادی در تقویت باورهای مشترك بین مذاهب اسلامی و تقویت وحدت فرق اسلامی تاثیرگذار است. بعضی از این عوامل اثباتی و بعضی دیگر سلبی هستند یعنی باید سلسله كارهایی را انجام دهیم تا تقویت باورها شكل بگیرد و وحدت ایجاد شود.

وی همچنین درباره عوامل سلبی نیز اظهار داشت: سلبی بودن به این معنا است كه بعضی از كاركردها را باید رها كنیم تا وحدت بین مسلمین و مذاهب مختلف تقویت شود. در میان مولفه های سلبی، برخی از عوامل آن معرفتی و شناختی و بعضی دیگر نیز رفتاری هستند.

كارشناس بنیاد غدیر با بیان اینكه نخستین عامل در ایجاد وحدت فرق اسلامی، شناسایی باورهای مشترك است، گفت: متاسفانه گاهی فكر می كنیم هر آنچه بین فرق اسلامی وجود دارد، اختلاف و تفرقه است درحالیكه زمینه های اتحاد و باورهای مشترك بیش از زمینه های اختلافات جزئی است.

مدرس حوزه و دانشگاه با ذكر زمینه های مشترك بین مذاهب اسلامی، گفت: كتاب همه فرق اسلامی قرآن است، سنت همه مذاهب اسلامی نیز واحد است و همگی سنت پیامبر است و برخی مانند امامیه، افزون بر سنت پیامبر، سنت اهل بیت را نیز پذیرفته است. همچنین پیامبر واحد، قبله واحد، كعبه واحد، حج واحد و اصول اعتقادی واحد از زمینه های مشترك بین مذاهب اسلامی است.

دسترسی سریع