مشاور عالی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء: دستاوردهای پدافند هوایی، نتیجه هشت سال دانشگاه دفاع مقدس است

مشاور عالی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء گفت: اگر می خواستیم بدون جنگ یك رشته آكادمیك و میدانی برای آزمایش داشته باشیم، هیچ وقت به این گستردگی نمی توانستیم.

1397/07/03
|
10:05

برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع دستاوردهای علمی پدافند هوایی در هشت سال دفاع مقدس و با حضور امیر سرتیپ قاسم فراوان مشاور عالی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء و مدیر اجرایی موزه پدافند هوایی دفاع مقدس روانه آنتن شد.
امیر سرتیپ قاسم فراوان در آغاز با بیان اینكه دستاوردهای سخت افزاری و نرم افزاری پدافند هوایی نتیجه هشت سال دانشگاه دفاع مقدس است، گفت: جنگ دانشگاهی برای نیروهای مسلح و مردم بود و اگر می خواستیم بدون جنگ یك رشته آكادمیك و میدانی برای آزمایش داشته باشیم، هیچ وقت به این گستردگی نمی توانستیم این كار را در حوزه های نرم افزاری و سخت افزاری پدافند هوایی انجام دهیم.
مشاور عالی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء درباره دستاوردهای علمی پدافند هوایی در دوران دفاع مقدس عنوان كرد: به طور كلی دو بخش دستاوردهای تاكتیكی برگرفته از دفاع مقدس و دستاوردهای تكنیكی تقسیم بندی می شود. آن چیزی كه باعث شد نیروی انسانی و نرم افزاری تمام استعدادهای خودش را بروز دهد جزو دستاوردهای تاكتیكی محسوب می شود. دستاوردهای تكنیكی نیز مربوط به بخش سخت افزاری و علم عملی پدافند هوایی است.
وی خاطرنشان كرد: ما از نظامی عبور كردیم كه هر چه داشت وابسته به قدرت های دیگر بود و تمام سلاح و تجهیزات متعلق به آن زمان بود و در واقع تمام سیستم و سامانه های نظامی را مستشاران نظامی دیگر كشورها نگهداری و تعمیر می كردند و نیروهای ایرانی هیچ نقشی نداشتند و تنها به عنوان سرباز عمل می كردند.
مدیر اجرایی موزه پدافند هوایی دفاع مقدس با اشاره به پدافند هوایی به عنوان یك واحد مبتنی بر فناوری اظهار داشت: در نیروهای مسلح، گسترده ترین سامانه ها متعلق به پدافند هوایی و نیروهای هوایی و طبیعتا گران ترین آن ها نیز است. در قبل از انقلاب نیز بیشترین مستشاران در بخش پدافند هوایی بود و هنگامی كه آن ها از ایران رفتند، به صدام گفتند ایرانیان نمی توانند از این دستگاه ها استفاده كنند.
وی تصریح كرد: نخستین دستاورد ما این بود كه سیستم های پدافند هوایی را به كار بگیریم. دومین دستاورد نیز آن بود كه توانستیم این سیستم ها را تعمیر و نگهداری كنیم. بعد از شروع تحریم ها در سال 58، هیچ قطعه ای به ایران وارد نمی شد و به همین دلیل نهضت قطعه سازی پدافند هوایی را شروع كردیم یعنی سامانه هایی كه یك زمانی دیگران برای ما نگهداری می كردند، حالا خودمان كل سیستم را Overal می كنیم.

دسترسی سریع