بررسی راه های پیشگیری از هاری در "مجله پزشكی"

هاری یك بیماری ویروسی است كه به دنبال گازگرفتگی یا خراشیدگی توسط پستانداران به¬ خصوص سگ، گربه و وحوش مانند روباه، شغال و گرگ و سایر پستانداران اهلی و وحشی حتی گاو و الاغ به انسان منتقل می‌شود.

1397/07/03
|
15:00

بیماری هاری ، بیماری ویروسی خطرناكی است كه ویروس از طریق بزاق آلوده پستانداران مانند سگ ، گربه ، گرگ ، روباه ، خفاش و حیوانات دیگر كه معمولاً از راه گازگرفتگی و یا یك زخم باز كه با بزاق تماس پیدا نماید به انسان منتقل می شود . فردی كه توسط حیوان هار دچار گاز گرفتگی شده در صورت عدم درمان و ابتلا به هاری محكوم به مرگ است . اگر فردی دچار گازگرفتگی شود و یا پنجه حیوان ایجاد خراش در بدن وی نماید. باید با مراكز پیشگیری و درمان هاری در سطح كشور مشاوره نموده و تحت درمان قرار گیرد واكسیناسیون علیه هاری در پنج نوبت انجام می شود كه نوبت اول در روز حادثه یا روز مراجعه ، نوبت دوم 3 روز بعد ، نوبت سوم 7 روز بعد ، نوبت چهارم 14 روز بعد و نوبت پنجم 30 روز بعد تزریق می گردد . سرم ضد هاری نیز در مواردی كه مركز پیشگیری و درمان هاری لازم بداند تزریق می گردد.
البته اگرچه بیماری هاری 100 درصد كشنده است، اما 100 درصد هم قابل پیشگیری است. به منظور پیشگیری از ابتلا حیوانات به بیماری هاری واكسن مناسب در دسترس است. بنابراین باید برای حیواناتی چون سگ و گربه واكسیناسیون مناسب انجام داد. این درحالیست كه واكسیناسیون هاری در ایران به طور كامل انجام نمی‌شود. بنابراین به دلیل شدت بیماری در انسان در همه موارد حیوان گزیده، ابتلا به هاری در نظر گرفته می‌شود. تقریباً همه حیوانات پس از گزش متواری می‌شوند، بنابراین گزش توسط حیوانات صاحب‌دار حتی در صورت سابقه واكسیناسیون به‌عنوان هارگزیده در نظر گرفته می‌شود و باید بلافاصله جهت انجام اقدامات درمان پیشگیری به مراكز مربوطه مراجعه كرد.

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت برنامه "مجله پزشكی" كاری از گروه بهداشت و تندرستی چهارم مهر ماه در ساعت 15:00 با حضور دكتر آقازاده(متخصص عفونی) به موضوع راههای پیشگیری از هاری
می پردازد.

دسترسی سریع