یك استاد دانشگاه بیان كرد: عملیاتی شدن سیاست های مالی مستقل اروپایی با ایران، برگ برنده مهم دیپلماتیك است

یك استاد دانشگاه گفت: اگر بتوانیم سیاست های مالی مستقل اروپایی را در قضیه برجام عملی كنیم این موضوع سوای اینكه برای ما راهگشای اقتصادی است برگ برنده مهم دیپلماتیك می باشد.

1397/09/19
|
22:06

برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با موضوع توافق فرانسه و آلمان برای ایجاد كانال مالی با ایران و با حضور دكتر رضا سیمبر استاد دانشگاه به روی آنتن رفت.

رضا سیمبر با بیان اینكه میزان جدیت اروپایی ها برای حفظ برجام به ممارست و واقعی كردن طرح هایی است كه مطرح می كنند، تصریح كرد: دیپلماسی ما باید به اروپایی ها زمان بدهد و ببینیم كه كنشگران اروپایی چه مقدار به وعده هایی كه در این زمینه به ما داده بودند، جدی هستند.

وی با ذكر این نكته كه به نظر می رسد اروپایی ها انگیزه های خوبی را برای ممارست و اجرای این قضیه دارند، بیان داشت: آن ها دلشان نمی خواهد ایران را به عنوان یك كنشگر جدی به خصوص در مباحث خاورمیانه كنار بگذارند و تصورشان این است كه باید ایران را به خصوص با تاثیرگذاری عمده ای كه در خاورمیانه دارد، در كنار خودشان داشته باشند.

این استاد دانشگاه با اظهار به اینكه نگرش اروپایی ها در خیلی از موضوعات متفاوت از آمریكایی ها است، متذكر شد: هرگونه عقب نشینی ایران از برجام و در پیش گرفتن سیاست خودش، می تواند متضاد نگرش با آمریكایی ها باشد در خصوص اروپا و اروپایی ها دوست دارند كه ایران را در معادلات خاورمیانه داشته باشند.

وی با یادآوری اینكه اروپایی ها دل خوشی از سیاست های ترامپ ندارند، گفت: امروزه اروپا دچار تفكر ترامپیزمی است كه مبتنی بر اندیشه های احیاگرایانه مركانتالیستی است به این معنا كه نوعی ناسیونالیسم سرمایه داری را در آمریكا احیا می كند و این مورد خوشایند اروپایی ها نیست و در جاهای مختلف سعی می كنند سیاست هایی كه نشان دهنده ناراحتی و دلخوری های اروپایی ها از این سیاست های مركانتالیستی جاری اقتصادی هست در مورد آمریكا داشته باشند.

سیمبر خروج از برجام و سیاست های تحریم های اقتصادی آمریكایی ها را ترجمان سیاست های مركانتالیستی برشمرد و ابراز داشت: متاسفانه این سیاست در مورد ایران در حال اجرا است و مورد خوشایند اروپایی ها نیست چون آن ها تصورشان این بود كه با برجام، بسیاری از موانع تجاری و اقتصادی با ایران حل خواهد شد و آن ها خواهند توانست سرمایه گذاری های متعددی را كه در قضیه برجام با ایران شكل داده بودند، ادامه دهند.

وی اضافه كرد: اما با سیاست های حمایتی كه آمریكایی ها دارند و این شعار كه ما "باید گزینه اول را آمریكایی ها قرار دهیم"، باید بدانیم كه در خیلی از موارد مورد خوشایند اروپایی ها نیست. ولی اروپایی ها نیز نمی خواهند تعارض جدی با آمریكایی ها پیدا كنند و دوست دارند تا از طریق مذاكره سیاست های مختلف تجاری، دیپلماسی و گاها متعارض را در مقابل سیاست های مركانتالیستی آمریكا داشته باشند.

این استاد دانشگاه متذكرشد: دستگاه دیپلماسی ما باید از فرصتی كه اروپایی ها دارند برای ایران ایجاد می كنند، استقبال كنند و بگذاریم ببینیم كه چه می كنند و چقدر جدی هستند.

وی خاطر نشان شد: اگر بتوانیم سیاست های مالی مستقل اروپایی را در قضیه برجام عملی كنیم این موضوع سوای اینكه برای ما یك راهگشای اقتصادی است برگ برنده ی مهم دیپلماتیك است كه مهمتر از بحث های اقتصادی و تجاری است كه در قضیه برجام با آن مواجه هستیم.

دسترسی سریع