یك فعال رادیویی: مخالف حضور گویندگان رادیو در تلویزیون هستم

ملایی گزارشگر رادیو عنوان كرد: كار در رادیو، فعالیتی حرفه ای همراه با عشق است و من نمی توانم موافق حضور گویندگان رادیو در قاب تلویزیون باشم.

1398/02/03
|
10:40

به گزارش ستاد كمیته اطلاع رسانی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی رادیو و ششمین اجلاس جهانی صدا؛ رضا ملایی، متولد فروردین 1354 و اهل كاشان است. او كار خود را در رادیو با گزارشگری آغاز كرد و اكنون اجرای برنامه‌هایی مانند «دین و زندگی»، «عصر جوانی»، «عطر جوانی»، «صبح روشن» و «پرسمان‌های كودك و نوجوان و اعتقادی» را در رادیو معارف بر عهده دارد. به مناسبت برگزاری چهاردهمین جشنواره بین المللی رادیو و صدا با این گوینده رادیو گفت‌وگو كردیم كه در ادامه می خوانید:
*فعالیت در رادیو را چگونه آغاز كردید؟
-از سال 1378 بعد از تست گزارشگری و پذیرفته شدن به عنوان گزارشگر وارد رادیو شدم و در همان سال دوره پیشرفته گزارشگری را در كنار دوستان خوبم از جمله آقایان داریوش فرضیایی، بهرام سلطان‌پور، عباس سنجری، استاد براری و... زیر نظر آقای «بری كلارك» مدرس رادیو و تلویزیون آسیا و اقیانوسیه ABU طی كردم و تا امروز افتخار تهیه گزارش برای برنامه‌های مختلف رادیو معارف را دارم. در این سال‌ها در كنار یادگیری اصول گویندگی و اجرا تا امروز اجرای بسیاری از برنامه های شاخص رادیو معارف برعهده من بود. برنامه‌هایی مثل «دین و زندگی»، «عصر جوانی»، «عطر جوانی»، «صبح روشن»، «پرسمان‌های كودك و نوجوان و اعتقادی»، ویژه برنامه‌های مناسبتی(ماه رمضان و محرم) و برنامه‌های مختلف تولیدی. همچنین از بهار سال 1393 برنامه صبحگاهی «مهربان باشیم» (كه اكنون هم روی آنتن رادیو معارف است) را اجرا می كنم.
*خاطره‌ای از این سال‌ها دارید؟
-همه لحظه‌های كار در رادیو شیرین و خاطره‌انگیز است، از جمله حضور در كلاس‌های مرحوم مهران دوستی جزو بهترین اوقاتم در رادیو محسوب می شد.
*چه چیزی كار در رادیو را برای شما جذاب می‌كند؟
-از روز اولی كه وارد فضای رادیو شدم به خوبی حال و هوای جذاب و خوب فعالیت در رادیو را حس كردم و گرمای این رسانه و ظرفیت بالای آن را برای تعامل و ارتباط با مخاطب درك كردم. من معتقدم كه رادیو ویژگی‌های منحصر بفردی دارد كه آن را از سایر رسانه ها (دیداری، نوشتاری، فضای مجازی و‌...) كاملا جدا می‌كند. كار كردن در رادیو فقط یك شغل نیست بلكه یك فعالیت همراه با عشق است. كسی كه در رادیو كار می‌كند لاجرم عاشق كار و برنامه‌هایی می‌شود كه در آنها حضور دارد. كسی كه عاشق نباشد لذت واقعی كار كردن و برنامه‌سازی در رادیو را درك نخواهد كرد.
*در این حال و هوای جذاب و خوب رادیو، نقش گوینده ها به چه صورت است؟
-گوینده یا مجری در رادیو نقش تعیین‌كننده و بی‌بدیل در انتقال پیام و ارتباط مخاطب با رادیو دارد. شنونده از گوینده یا مجری رادیو تصویری در ذهن خود می‌سازد و حتی سال‌ها با اون تصویر خیال‌پردازی می‌كند. به همین دلیل موافق حضور گویندگان و مجریان رادیو در قاب تلویزیون نیستم و اعتقاد دارم تصویری كه شنونده در ذهنش از گوینده رادیو ساخته باید حفظ شود.
*برگزاری این جشنواره چه تاثیری در كار اهالی رادیو و نهایتا ارتقای كیفیت برنامه‌ها می‌تواند داشته باشد؟
-جشنواره‌ها و مسابقات از مهم‌ترین اتفاقات رادیو در زمینه برنامه‌سازی محسوب می‌شوند. جشنواره بین‌المللی رادیو فرصتی برای شنیده شدن و رقابت برنامه‌سازان، دورهمی صمیمانه به قصد هم‌افزایی اطلاعات و دانسته‌ها و جایی برای محك زدن توانمندی‌ها و پیشرفت هاست. امسال كه به همت معاون محترم صدا جناب آقای دكتر شاه‌آبادی و تلاش همكاران ایشان جشنواره صدا بعد از وقفه چند ساله مجددا فعال شده است انگیزه‌های همكاران برنامه‌ساز هم برای رقابت دوستانه و سازنده در عرصه برنامه‌سازی جان دوباره‌ای گرفته و ازین بابت به سهم خود به عنوان عضو كوچكی از خانواده بزرگ رادیو از جناب دكتر شاه‌آبادی تشكر می‌كنم و به همه خداقوت می‌گویم.
*آیا تجربه ای از حضور در دوره های پیشین جشنواره رادیو دارید؟
-در سال‌های گذشته در جشنواره برنامه های ویژه رمضان چند بار كاندیدای گوینده برتر بوده‌ام و یك بار هم جایزه گوینده برتر را كسب كردم. هر روز برای بهتر شدن تلاش می‌كنم.

دسترسی سریع