نگاهی به زندگی خاتم الشعرا« جامی» در« شنیدنی های تاریخ»

برنامه «شنیدنی های تاریخ» امشب سه شنبه 2 مهرماه به شنیدنی هایی از زندگی خاتم الشعرا- نورالدّین عبد الرّحمن بن احمد بن محمد-معروف به جامی همه‌چیزدان، شاعر، موسیقی‌دان، ادیب و صوفی نام‌دار فارسی‌زبان سده 9 قمری اختصاص دارد.

1398/07/02
|
16:13

به گزارش روابط عمومی رادیو فرهنگ؛ برنامه «شنیدنی های تاریخ» امشب به ناگفته هایی از زندگی جامی می پردازد.
«عبدالرحمن بن احمد بن محمد جامی» در سال 817 قمری در شهر جام خراسان به دنیا آمد. وی در فنون طریقت، از مریدان نقش‌بندیه بود و ارتباط فراوانی با پیر طریقت داشت.
جامی را شیعه دانسته‏‌اند و اشعار پرشوری را در مقام اهل بیت (ع) از او نقل می‌كنند. ولی گویا وی مذهب خود را پنهان می‌ساخته و تقیه می‌كرده است. اشعةاللمعات، بهارستان، چهل حدیث، دیوان اشعار، سلامان و آبسال از جمله تصنیفات وی هستند. غزلیات جامس بسیار شیرین و گاهی تلفیقی از عربی و فارسی هستند.
وی را خاتم شعرای بزرگ پارسی‌گوی نامیده‌اند. در اشعار جامی، افكار صوفیانه، داستان‌‏ها، حكمت، اندرز، تصورات خیالی و غنایى، به وفور دیده می‌‏شود. او در مثنوی‌های خود، روش نظامی را تقلید می‏‌كرد و در غزل از سعدی و حافظ پیروی می‌كرد. با این حال، نباید جامی را از ابتكار مضامین تازه و قدرت بیان و لطف معانی در اشعارش بی‌بهره دانست. جامی با آن كه كمتر به مرتبه و جایگاه استادان بزرگ پیش از خود می‌‏رسد، ولی از آن جهت كه خاتم شعرای بزرگ پارسی‌زبان است، دارای اهمیت و مقام خاصی است ؛ جامی در 17 محرم سال 898 قمری در سن 81 سالگی در هرات چشم از جهان فرو بست.
آرامگاه شیخ‌احمد جامی مدفن و مقبره شیخ‌احمد جامی، با قدمتی نزدیك به 800 سال در شهرستان تربت جام در استان خراسان رضوی است.
برنامه «شنیدنی های تاریخ» هر شب ساعت 23:150 به بازخوانی حوادث و رخدادها و ماجراهای جالبی كه در تاریخ ایران و جهان رخ داده است می پردازد این برنامه به تهیه كنندگی امیرحسین محمودی، نویسندگی مهرنوش محتشمی و اجرا ی رضا مستشار موج اف ام ریف 106 مگاهرتز از رادیو فرهنگ تقدیم علاقه مندان به تاریخ می شود.

دسترسی سریع