كاربردهای عرفانی«باران» در شعر فارسی با برنامه «روزنه»

مفهوم «باران » از منظر عرفان با نگاهی به اشعار شاعران از گذشته تا امروز امشب شنبه 20مهرماه در «روزنه» بررسی می شود.

1398/07/20
|
14:05

به گزارش روابط عمومی رادیو فرهنگ ؛ برنامه روزنه شنبه 20 مهرماه با موضوع واكاوی «باران» و مفهوم آن در اشعار شاعران از گذشته تا امروز از نگاه كارشناسی قدمعلی سرامی از رادیو فرهنگ پخش می شود .
قدمعلی سَرّامی استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر، مترجم، روزنامه‌نگار و پژوهشگر ایرانی در حوزه زبان فارسی و عضو هیئت امنای بنیاد فردوسی است و یكی از پنج استاد برتر شاهنامه‌پژوه ایران به انتخاب نخستین دوره جایزپژوهش پروفسور آقابزرگ در برنامه «روزنه » به مفهوم شناسی «باران» از نگاه عرفان در شعر شاعران می پردازد .
شاعران برای بیان افكار فلسفی و اجتماعی خویش، از ابزارهای مختلفی بهره گرفتند. ازمهمترین و بارزترین آنها استفاده از نمادها است؛ یكی از نمادهای طبیعی، باران است كه در شعر فارسی و عربی جلوه ی ویژهای یافته است؛
لفظ «باران» از قرن هفتم به بعد در اشعار عرفانی زبان فارسی با معنای عرفانی به كار رفته است. در پاره ای از رسایل كه بعضی از نویسندگان در تعریف الفاظ استعاری در شعر صوفیانه نوشته اند، لفظ باران، مانند معانی استعاری بعضی الفاظ دیگر چون «ابر» و «باد» و «سیل» و «جویبار» و «زمین» و «آسمان» و «خورشید» و «ماه» تعریف شده است و معنایی كه برای آن ذكر كرده‌اند همان است كه مفسران قدیم به این لفظ داده اند.
علاقمندان می توانند « روزنه» را به تهیه كنندگی سیدمحمد حسینی باغسنگانی ساعت 23 برروی موج اف ام ردیف 106مگاهرتز از رادیو فرهنگ بشنوند.

دسترسی سریع