در گفتگو با رادیو اقتصاد مطرح شد: عقب ماندن ایران از قافله جهانی انرژی های نو

مدیرعامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران گفت: مردم ایران در دوران اخیر به دلائل مختلف از قافله جهانی در استفاده از منابع انرژی های نو عقب مانده اند.

1398/07/23
|
10:14

«سید مسلم موسوی» در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: این در حالی كه ایرانی ها جزء نخستین استفاده كنندگان منابع انرژی تجدیدپذیر مثل بادو آب طی چند صد سال گذشته در دنیا شناخته می شوند.

وی اظهارداشت: كشور ایران به لحاظ منابع انرژی تجدیدپذیر به خصوص بادی و خورشیدی از جایگاه بسیار بالایی در سطح دنیا برخورداراست.

مدیرعامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران گفت: متاسفانه تاكنون به دلائل مختلف از این منابع غنی و ارزشمند استفاده كافی و وافی در كشور نشده است.

وی در ادامه افزود: پرداخت یارانه های هنگفت و پنهانی در حوزه سوخت های فسیلی از مهمترین این دلائل است.

موسوی بیان داشت: این یارانه ها موجب مضرات سنگین در حوزه های مختلف منجمله عدم اقبال به توسعه انرژی های تجدید پذیر در مملكت شده است.

وی به رادیو اقتصاد گفت: سیاست های كه دولت از چند سال قبل برای خرید تضمینی برق تولیدی از نیروگاه های تجدید پذیر گذاشته منجر به اقبال سرمایه گذاران داخلی و خارجی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر كشور شده است.

مدیرعامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران افزود: هم اكنون نزدیك به 760 مگاوات نیروگاه انرژی تجدد پذیر منصوبه در كشور وجود دارد كه عمده این نیروگاه ها بادی و خورشیدی هستند.

وی اظهارداشت: بطوركلی با توجه به تلاش های صورت گرفته در حال حاضر كمتر از یك درصد عرضه برق كشور مربوط به نیروگاه های تجدیدپذیر است.

موسوی گفت: این اطلاعات و آمار بیانگر اینكه در حوزه انرژی های تجدیدپذیر كشور جای كاربسیاری وجود دارد از اینرو می طلبد تمامی دستگاه های دولتی، خصوصی، عمومی و غیر دولتی در این زمینه فعال شوند تاموانع بر سر راه تولید برق تجدید پذیر برطرف و مسیر بیش از پیش برای تولید كنندگان و سرمایه گذاران هموار شود.

وی ضمن اشاره به یارانه های پنهانی در حوزه سوخت های فسیلی افزود: وقتی دولت تعرفه ای برای خرید برق تجدیدپذیر منظور می كند برخی از افراد كه ناآگاه هستند می گویند چرا این تعرفه ها بالاست در حالیكه سوخت ورودی به نیرو گاه های فسیلی كم و بیش بصورت رایگان به وزارت نیرو تحویل داده می شود كه به ازای هر مترمكعب 5 تا 10 تومان است كه در مقابل 15 سنت صادراتی به واقع عدد ناچیزی بوده و در قیمت تمام شده برق تولیدی بوسیله نیروگاه های حرارتی مورد محاسبه قرار نمی گیرد.

مدیرعامل انجمن انرژی های تجدید پذیر ایران اظهارداشت: خیلی ها می گویند برق تمام شده از نیروگاه های فسیلی ارزان است در حالیكه ارزان نیست.

وی گفت: در حال حاضر 70 تا 80 درصد ظرفیت منصوبه نیروگاهی كشور فسیلی و در بهترین حالت راندمان 50 درصد را دارند.

موسوی در ادامه افزود: هم اكنون در كشور تعداد زیادی نیروگاه باراندمان 22، 25 و 30 درصد وجود دارد این بدین معناست كه همین سوخت رایگانی كه به نیروگاه های فسیلی تزریق می شود در بهترین حالت 50 درصد هدر می رود.

برنامه «روی خط اقتصاد» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 19 به مدت 55 دقیقه به تهیه كنندگی «نازنین كتابچی، سید وحید موسوی، حمید رضا كجوری، مهدی شیار و مطهره محرابی» با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه كردن مخاطبان بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع