در گفتگو با رادیو اقتصاد عنوان شد: معافیت مكررعراق برای واردات برق از ایران

پیام باقری در خصوص تمدید معافیت عراق برای واردات برق از ایران برای پنجمین بار طی یكسال گذشته از سوی آمریكا گفت: این تمدیدهای مكرر از سوی كارشناسان و متخصصان صنعت برق قابل پیش بینی بود و تكرار این موضوع در آینده نیز قابل پیش بینی است.

1398/07/28
|
10:46

«پیام باقری» در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: تمدیدهای مكرر حاكی از اهمیت انرژی برق به عنوان یك كالای راهبردی و زیر ساختی است.

وی همچنین اظهارداشت: عراق در حال حاضر با كمبود شدید در بحث انرژی برق مواجه است.

نائب رئیس سندیكای صنعت برق ایران گفت: این كشور به گواه آماری كه بانك جهانی ارائه داده برای بازسازی زیرساخت های خود به 150 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داردكه بخش قابل توجهی در حوزه انرژی برق است.

وی ضمن اشاره به اینكه برق محور توسعه است، افزود: این انرژی زیرساخت هر زیرساختی برای بازسازی مناطق جنگ زده است.

باقری بیان داشت: تمدید معافیت عراق برای واردات برق از ایران ادامه دار خواهد بود چون تامین برق پایدار كار ساده و سهل الوصولی نیست.

وی به رادیو اقتصاد گفت: اكنون نزدیك به چهار هزار مگاوات از میزان انرژی برقی كه در كشور عراق تولید می شود ایران چه از طریق صادرات منابع گاز برای تامین خوراك نیروگاه های برق و چه از طریق انتقال مستقیم برق نقش آفرینی می كند.

نائب رئیس سندیكای صنعت برق ایران افزود: عراق به دنبال اینكه تا سال 2020 در مجموع 20 ساعت برق پایدار را در طول شبانه روز تامین كند.

وی در ادامه مصاحبه اظهارداشت: تحقق پذیری هدف مزبور مستلزم افزایش این مقادیر است.

باقری ضمن اشاره به مزیت های صنعت برق كشور گفت: ایران امروز بالای 80 هزار مگاوات ظرفیت منصوبه انرژی برق دارد.

وی افزود: جمهوری اسلامی امروز از نظر تولید برق رتبه 14 دنیا و رتبه نخست منطقه خاورمیانه را به خود اختصاص داده است.

نائب رئیس سندیكای صنعت برق ایران اظهارداشت: كشور در شرایط حاضر از نعمت برق پایداربرخوردار است.

وی گفت: عراق برای این بتواند كمبودهای خود را جبران كند ضرورت دارد به یك منبع برق پایدار متصل باشد.

باقری افزود: عراق برای جبران كمبود انرژی برق خود امكان دارد به دنبال راهكارهای دیگری هم باشد اما راهكارهای رفع این كمبودها چندان سهل و آسان نخواهد بود.

وی همچنین در خصوص دریافت پول فروش برق به عراق به رادیو اقتصاد اظهارداشت: بطوركلی ازیكسال پیش شیوه پرداخت بدهی های مرتبط با انرژی برق از سوی عراق به ایران بصورت منظم و مرتب در حال انجام بوده و خوشبختانه امر وز از حیث دریافت منابع ناشی از فروش برق به عراق مشكل خاصی وجود ندارد.

نائب رئیس سندیكای صنعت برق ایران یادآورشد: هم اكنون بطور متوسط 1200 تا 1300 مگاوات برق به عراق صادر و سالانه یك میلیارد دلار منابع از این محل عاید كشور می شود.

برنامه «روی خط اقتصاد» كاری از گروه صنعت و بازرگانی شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 19 به مدت 55 دقیقه به تهیه كنندگی «سید وحید موسوی، حمیدرضا كجوری، مهدی شیار و مطهره مهرابی» با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه كردن مخاطبان بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع