سید احمد محیط طباطبایی در رادیو فرهنگ: "ایكوم" نهادی در راستای حفاظت از میراث فرهنگی در منازعات بین المللی

پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی و رییس موسسه ایكوم در ایران،در برنامه رادیو كتاب، رادیو فرهنگ گفت: پس از جنگ جهانی دوم برای حفظ میراث فرهنگی و مجموعه های تاریخی و فرهنگی نهادهای مختلفی مانند ایكوم توسط یونسكو تشكیل شد.

1398/10/28
|
13:06

به گزارش روابط عمومی رادیو فرهنگ؛ سید احمد محیط طباطبایی، پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی و رییس موسسه ایكوم در ایران، در خصوص صحبت های رییس جمهور آمریكا در رابطه با اماكن فرهنگی ایران و موسسه ایكوم كه واكنش سریعی در اینباره داشت توضیحاتی را در برنامه رادیو كتاب ارائه داد.
طباطبایی در خصوص سابقه تصویب معاهده بین كشورها در یونسكو برای حفظ و حمایت از میراث فرهنگی در زمان منازعات بین المللی توضیح داد: پس از جنگ جهانی دوم برای حفظ میراث فرهنگی، موزه ها، مجموعه های تاریخی و فرهنگی نهادهای مختلفی مانند ایكوم و موارد مشابه تشكیل شد و در طی آن توسط یونسكو مجموعه ای از كنوانسیون ها و معاهدات بین المللی شكل گرفت. در این معاهدات ایران و بسیاری از كشورها عضو شدند.
وی افزود: اولین كنوانسیون 1954 بود كه در آن ذكر شده كه باید در زمان صلح، سازمان مسئول میراث فرهنگی با هماهنگی سایر نهادهای نظامی و انتظامی در سطح كشور دوره های آموزشی را ترتیب و ارائه دهد تا نیروهای مسلح در زمان جنگ بدانند كه چگونه باید با میراث فرهنگی برخورد كرده و به نوعی از آن حفاظت به عمل بیاورند.
این پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی در ادامه گفت: این موضوع برای همه كشورهاست و یك متمم دارد كه در سال 1999 این كار را وسیع تر و توسعه یافته تر می كند.
طباطبایی توضیح داد: در وقایعی كه در افغانستان در زمان طالبان رخ داد و موجب ازبین رفتن مجسمه های بامیان شد، سازمان ملل در مصوبه ای تخریب میراث فرهنگی در ابعاد جهانی را در زمره نسل كشی و تعرض به هویت انسانی قرار داد و این امر تا به امروز ادامه یافته است.
وی بیان كرد: ما از وزارت میراث فرهنگی خواستیم كه بلافاصله تمام مراكز تاریخی و ثبت شده و موزه ها را بر اساس كنوانسیون علامت گذاری كند و به سازمان ملل و یونسكو ارائه دهد تا كشورهایی كه قصد تخریب یا حمله دارند این مراكز جزو اهداف آنها قرار نگیرد.
طباطبایی در پایان گفت: در جنگ ایران و عراق مراكز تاریخی وجود داشتند كه آسیب دیدند و مسجد جامع اصفهان یكی از این موارد بود كه پس از بازسازی تابلوی یونسكو در آن قرار داده شد.

دسترسی سریع