نگاهی به آثار شیخ اجل در ادب گردی

برنامه ادب گردی پنجشنبه 3 بهمن ماه به بررسی آثار سعدی شیرازی اختصاص دارد.

1398/11/02
|
16:21

به گزارش روابط عمومی رادیو فرهنگ ؛ برنامه «ادب گردی» رادیو فرهنگ این هفته به بررسی آثا ر منظوم و منثور سعدی شیرازی اختصاص دارد .
بهرام پروین گنابادی (پژوهشگر، نویسنده و منتقد ادبی) در این برنامه درباره آثار سعدی سبك وی مطالبی را بیان می كند..
ابومحمّد مُشرف‌الدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف، متخلص به سعدی (606 – 690 هجری قمری)، شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایرانی است. اهل ادب به او لقب استادِ سخن، پادشاهِ سخن، شیخِ اجلّ و حتی به‌طور مطلق، استاد داده‌اند. او در نظامیهٔ بغداد — كه مهم‌ترین مركز علم و دانش جهان اسلام در آن زمان به حساب می‌آمد — تحصیل و پس از آن به‌عنوان خطیب به مناطق مختلفی از جمله شام و حجاز سفر كرد. سعدی سپس به زادگاه خود، شیراز، برگشت و تا پایان عمر آنجا اقامت گزید. آرامگاه وی در شیراز واقع شده‌است كه به سعدیه معروف است.
آثار وی در كتاب كلیات سعدی، شامل گلستان به نثر، كتاب بوستان در قالب مثنوی و نیز غزلیات، گردآوری شده‌است. علاوه بر این او آثاری در سایر قالب‌های ادبی نظیر قصیده، قطعه، ترجیع‌بند و تك‌بیت به زبان فارسی و عربی نیز دارد. غزلیات سعدی، اغلب عاشقانه و توصیف‌كننده عشق زمینی است؛ هرچند كه وی غزلیات پندآموز و عارفانه نیز سروده‌است. گلستان و بوستان به‌عنوان كتاب‌های اخلاقی شناخته می‌شوند و علاوه بر فارسی‌زبانان، بر اندیشمندان غربی از جمله ولتر و گوته نیز تأثیرگذار بوده‌اند.
برنامه ادب گردی از گروه ادب و هنر و به تهیه كنندگی رسول تسلیمی با مروری بر آثار و زندگی شاعران و نویسندگان ایرانی ساعت 18:30 از رادیو فرهنگ موج اف ام ردیف 106مگاهرتز پخش می شود.

دسترسی سریع