یك پژوهشگر اجتماعی: خانواده موتور تولید اخلاق در جامعه است

پوریا هادی پور اظهار داشت: هر انسانی موظف است كه انتخاب های درست در زندگی خود داشته باشد و این انتخاب ها می توانند تبعات سنگین یا درست یا بد در زندگی آن فرد داشته باشند.

1398/11/29
|
12:57

برنامه گفتگوی اجتماعی با موضوع بررسی بحران اخلاق در جامعه، با حضور پوریا هادی پور (استاد دانشگاه و پژوهشگر آسیب های اجتماعی) و ارتباط تلفنی با دكتر حسن موسوی چلك (رئیس انجمن مددكاری اجتماعی) از شبكه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

هادی پور با اشاره به این كه مردم ما در چند سال اخیر با واژه بحران تعاریف مختلفی را درك كرده اند، گفت: امروزه به محض شنیدن واژه «بحران» ما به یاد حوادثی مانند سیل و زلزله می افتیم.

وی افزود: جامعه وقتی كه نتواند به كنترل یا مدیریت حوادث مختلف بپردازد، واژه «بحران» را به كار می برد.

این پژوهشگر آسیب های اجتماعی اضافه كرد: وقتی كه ما نتوانیم یك اتفاق طبیعی را در بدنه جامعه و محیط به درستی مدیریت كنیم، آن اتفاق به بحران مبدل می شود.

وی با بیان این كه خانواده موتور تولید اخلاق در جامعه است، عنوان كرد: برون دادِ اتفاقات داخل هر خانواده ای اخلاقی است كه در عمل و عملكرد آن خانواده نمود پیدا می كند.

پوریا هادی پور افزود: هر شخص در نتیجه انتخاب های خود برای زندگی خودش، اخلاق های متنوعی را در جامعه بروز می دهد.

وی اضافه كرد: انتخاب های شخصی هر فرد برخاسته از تفكر و خواسته های درونی هستند و دولت ها و برنامه ریزان نقش زیادی در این انتخاب ها ندارند و انتخاب كننده ی اصلی خود فرد است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این كه همه انتخاب های درست در زندگی منجر به اتفاق های درست نمی شوند، اظهار داشت: هر انسانی موظف است كه انتخاب های درست در زندگی خود داشته باشد و این انتخاب ها می توانند تبعات سنگین یا درست یا بد در زندگی آن فرد داشته باشند.

وی با اشاره به انتخاب های میان بد و بدتر، توضیح داد: این كه افراد جامعه ی ما در اكثر مواقع بین «بد» و «بدتر» انتخاب می كنند، كاری اشتباه است، چرا كه هر فرد می تواند انتخاب درست را داشته باشد.

در ادامه برنامه گفت و گوی اجتماعی حسن موسوی چلك در ارتباط تلفنی با شبكه رادیویی گفت و گو گفت: هر شخصی به اقتضای شغل خود باید به حیطه اخلاق متعهد باشد.

وی با اشاره به این كه بیانیه های اخلاق الزام آور نیستند و توصیه هستند، اظهار داشت: ما در هر جامعه باید مطابق با قوانین و مقررات آن جامعه رفتار كنیم و بر همین اساس انتخاب می كنیم كه جامعه را چگونه هدایت كنیم.
رئیس انجمن مددكاری اجتماعی افزود: ما برای داشتن یك زندگی اجتماعی درست و ایجاد اعتماد بین مردم باید به مبانی اخلاق توجه كنیم.

وی اضافه كرد: وقتی كه یك فرد در جامعه می بینید كه دروغ كاركرد بیشتری نسبت به صداقت دارد، ناخودآگاه به دروغ گفتن روی می آورد.

حسن موسوی چلك در مصاحبه تلفنی با رادیو گفت و گو با بیان این كه موضوع اخلاق موضوعی فرهنگی و اجتماعی است، اظهار داشت: هیچ وقت با زور و اجبار نمی شود به سمت اخلاق رفت.

وی افزود: در ترویج موضوعات اخلاقی ما باید همیشه به مولفه های اجتماعی و فرهنگی توجه كنیم.

دسترسی سریع