با حضور معاون صدای رسانه ملی؛ كتاب گویای «صلح امام حسن(ع)» ترجمه مقام معظم رهبری رونمایی شد

در آستانه سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) در مراسمی از نسخه كتاب گویای «صلح امام حسن(ع)» كه توسط مقام معظم رهبری ترجمه شده است ،رونمایی شد.

1399/02/17
|
12:14

به گزارش روابط عمومی معاونت صدا مراسم رونمایی از نسخه كتاب گویای «صلح امام حسن(ع)» با حضور دكتر حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی ، حجت‌الاسلام صلح میرزایی رئیس موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی دفتر قم، محمدحسین رجبی دوانی پژوهشگر تاریخ اسلام و برخی مدیران این انتشارات، مدیر رادیو اینترنتی ایرانصدا و عوامل تهیه این كتاب گویا برگزار شد.
اقدامات انقلابی مقام معظم رهبری بر دو محور مبارزه و روشنگری استوار بود
حجت‌الاسلام صلح میرزایی با بیان تاریخچه‌ای كوتاه از سابقه مقام معظم رهبری در اقدامات انقلابی گفت: اولین اقدام انقلابی ایشان در سن 16 سالگی شكل گرفت كه بر دو محور مبارزه و روشنگری استوار بود .همچنین تألیف و ترجمه كتاب‌های ایشان پیرامون سیره امامان معصوم (ع) نیز برپایه رویكرد تبیینی ایشان شكل گرفت.
صلح میرزایی با بیان اینكه بیانات مقام معظم رهبری در صداوسیما به نحو مطلوبی پوشش داده می‌شود، درخواست كرد با توجه به اینكه ارزش آثار مقام معظم رهبری هنوز به خوبی برای مردم تبیین نشده، تمهیداتی برای آشنایی بیشتر با تفكرات ایشان اندیشیده شود.
وی افزود: اشراف و تسلط ایشان به قرآن وحدیث و اهمیت ایشان به اولویت بندی مباحث و اصرار ایشان به بیان معارف شیعه همواره می‌تواند برای ما راهگشا باشد.
رئیس موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی دفتر قم با اشاره به كتاب‌های مقام معظم رهبری در این زمینه گفت: در زمان طاغوت بسیاری از متدینین فقط اكتفا به كتاب‌های دعا و برگزاری عزاداری‌ها و مراسم میكردند و كمتر كسی با مفهوم قیام و الزام آن در مقابل ظلم آشنا بود.
میرزایی افزود: در چنین زمانی حضرت آقا به دنبال تبیین این بود كه اهل بیت به دنبال شكل دادن به قیامی علیه ظلم بودند. به همین منظور ایشان مصمم شدند تا كتابی در زمینه صلح امام حسن (ع) ارائه دهند و پس از دیدن
كتاب « صلح امام حسن (ع)» به نوشته شیخ راضی آل یاسین تصمیم به ترجمه این كتاب گرفتند.

روشنگری درمورد سیره اهل بیت(ع) هدف بسیاری از تألیفات رهبر معظم انقلاب
در ادامه مراسم دكتر حمید شاه‌آبادی معاون صدا با شاره به اینكه همه امامان معصوم (ع) در طول دوران امامتشان به دنبال یك رسالت بوده‌اند در سخنانی تصریح كرد: اگر به زندگی مقام معظم رهبری نگاه كنیم، ایشان همیشه دغدغه‌ای داشته‌اند كه در عنوان كتاب «انسان 250 ساله» هم نمود دارد. مبنای این دغدغه فكری بر این است كه اهل بیت(ع) هر یك در كنار دیگری گویی انسانی واحد بوده‌اند كه در طول تاریخ امتداد پیدا كرده و براساس زمان و مكان موجود، تصمیم گرفته‌اند.
وی با اشاره به تصمیم امام حسن مجتبی (ع) برای صلح با معاویه گفت: جامعه امروز با وجود صد‌ها بنگاه شبهه افكنی در معارف شیعه نیاز دارد تا معارف این تصمیم تاریخی تبیین شود.
امروز رادیو فقط اسباب شنیدن در لحظه نیست

معاون صدا با اشاره به اهتمام رادیو ایرانصدا برای تهیه كتاب‌های گویا تصریح كرد: در ایران صدا چند هزار كتاب به صورت صوتی، روایی و نمایشی وجود دارد كه منبع عظیمی است و روزانه 400 هزار مراجعه به این پایگاه را داشته‌ایم.
وی افزود: این نشست‌ها برای این است كه نسل امروز با فراز و فرود نگارش این اثر آشنا شوند. در این ایام كرونایی بیش از گذشته فرصت‌هایی برای شنیدن چنین آثاری فراهم است. رادیو فقط اسباب شنیدن در لحظه نیست، بلكه شرایطی را در همه عرصه‌ها فراهم می‌كند تا آثار در همه فضاها شنیده شوند. ما به تكلیف خود آگاهیم و برای ماندگاری هنری آثار ارزشمند تلاش خواهیم كرد.



چه شد كه جامعه تن به رهبری معاویه داد؟
محمدحسین رجبی دوانی پژوهشگر تاریخ اسلام نیز دیگر مهمان این مراسم بود كه در سخنانی گفت: امام حسن(ع) حكومت‌های غاصب را با اقدام خود رسوا كرد اما متاسفانه ابعاد كار مهم ایشان نادیده گرفته می‌شود.
وی اضافه كرد: رهبر انقلاب در زمان ترجمه این كتاب، جوانی 28 یا 29 ساله بوده‌ا ند و در حال تعقیب از طرف ساواك، با این حال می‌خواستند راه را از این طریق نشان دهند. این كتاب به مباحث مختلفی می‌پردازد از جمله اینكه چه شد كه جامعه تن به رهبری معاویه داد؟
رجبی دوانی بیان كرد: امروز هم ما را به چنین مواردی دعوت می‌كنند،‌این كه با كدخدا بسازید این همه دشمن نتراشیم تا دنیای‌مان تامین شود از همین جنس است. معاویه و برادرش ابوسفیان به دشمنان دیروز پیامبر(ع) باج می‌دادند تا نفوذ كنند و در نهایت خط نفوذ، رهبری اسلام را به دست بگیرد، اما امام حسن(ع) تلاش كرد این توصیه‌ها را خنثی كند.
وی با اشاره به اهمیت تولید این كتاب در قالب كتاب گویا اظهار كرد: این اقدام كار ارزشمندی است و مخاطبان عمومی هم می‌توانند از این اثر ارزشمند بهره بگیرند.
در ادامه زهرا عبدالله‌زاده تهیه‌كننده نسخه گویای كتاب «صلح امام حسن(ع)» درباره تولید این اثر گفت: وقتی با این كتاب رو به رو شدم، احساس كردم كتاب از ظرفیت بالایی برخوردار است و باید بتوانیم تلاش بیشتری را برایش انجام دهیم و البته گویندگان حق كتاب را ادا كردند.

وی افزود: از همه تجاربی كه در 25 سال گذشته اندوخته بودم، استفاده كردم تا بخش شنیداری كتاب جذابیت دوچندانی داشته باشد. موسیقی در چنین آثاری بار معنایی بیشتری به كار می‌بخشد و در این زمینه هم كار كردیم.

ناصر نظامی، محی‌الدین تقی‌پور، احمد گنجی و ابوالفضل شاه بهرامی گویندگان كتاب گویای «صلح امام حسن(ع)» هستند كه به تهیه كنندگی زهرا عبدالله زاده به تولید رسیده است.
شاملو مدیر رادیو اینترنتی ایرانصدا نیز در حاشیه این مراسم با بیان اینكه شبكه ایرانصدا چند سالی است درعرصه كتاب گویا فعالیتش را آغاز كرده، گفت: از 6 ما قبل همكاری ایرانصدا با موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی‌برای تهیه كتاب گویای صلح امام حسن (ع) آغاز شد. در این كتاب كه نوشته شیخ راضی آل یاسین و ترجمه مقام معظم رهبری است به زوایای مختلف زندگی سیاسی امام حسن (ع) و مصائب ایشان در دوره امامتشان پرداخته و استدلال و فلسفه صلح با معویه به بهترین نحو بیان شده است.
شاملو درباره ویژگی این ترجمه گفت: این ترجمه به قدری با بیانی شیوا و قابل فهم ترجمه شده كه مخاطب عام ما با آن به راحتی ارتباط برقرار می‌كند و منحصر به تاریخ‌دانان و كسانی كه در این زمینه پژوهش می‌كنند نیست. وی افزود:همین ویژگی موجب شده این كتاب گویا به صورت نیمه نمایشی كتاب را روایت كند كه بر جذابیت كار افزوده است. مدیر ایرانصدا همچنین از تهیه كتاب گویای دیگری با نام پیشوای صادق از آثار مقام معظم رهبری در آینده خبر داد.
در پایان این مراسم از عوامل تهیه این كتاب گویا قدردانی شد.

این كتاب گویا به همت مجموعه ایران صدا، متعلق به صدای جمهوری اسلامی ایران و با همكاری انتشارات انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در سه جلد 15 فصلی در مجموع به مدت 896 دقیقه تولید و ضبط شده است. تهیه كننده این كتاب گویا زهرا عبدلله زاده است و راوی آن محی الدین تقی‌پور، و بازیگرانش ناصر نظامی، ابوالفضل شاه‌بهرامی و احمد گنجی هستند. امر سهیل سرافرازی نیز آهنگسازی و خوانندگی موسیقی این كتاب را بر عهده داشته است.

دسترسی سریع