بحث های داغ درباره مجلس یازدهم در بحث روز رادیو ایران

همزمان با آغاز به كار یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برنامه بحث روز رادیو ایران با چند تن از نمایندگان مجلس یازدهم به همراه كارشناسان سیاسی و اجتماعی به بررسی وظایف سنگین مجلس یازدهم برای تحقق آرمان های انقلاب به ویژه گام دوم آن پرداختند.

1399/03/10
|
01:00

*معیشت مردم؛ دغدغه رهبری و مجلس
زهره الهیان؛ نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم به عنوان اولین مهمان تلفنی برنامه بحث روز با اشاره به پیام رهبر انقلاب به مجلس یازدهم درباره برنامه‌های مجلس در زمینه تحقق دغدغه‌های رهبری در حوزه اقتصاد و معیشت مردم به ویژه اقشار ضعیف و نیز عدالت عنوان داشت: این دغدغه ها با توجه به رویكرد انقلابی نمایندگان مجلس در دستور كارنمایندگان مجلس قرار دارد وی در توضیح این بخش ادامه داد استفاده از ظرفیت نخبگان جوانان و خود مردم از برنامه های مجلس یازدهم برای حل معضلات اقتصادی و تحقق عدالتی است كه آنگونه كه باید و شاید نشد به آن نیل پیدا كنیم
وی در پاسخ به سوالی درباره موضوع شفافیت از برنامه های مجلس در این زمینه خبر داد و گفت علاوه بر پیگیری طرح شفافیت آرا نمایندگان موضوع شفافیت در اموال و منابع مالی نمایندگان از برنامه های مجلس یازدهم است.

* بازگرداندن آرامش اقتصادی و توجه به فرهنگ از اولویت های مجلس یازدهم

حجت الاسلام محمد صفری نماینده رودسر و املش در مجلس یازدهم دومین فردی بود كه روی خط برنامه بحث روز رادیو ایران آمد.
وی با اشاره به پیام امروز رهبر انقلاب به مجلس و خواسته ایشان مبنی بر اولویت قرار دادن دو موضوع فرهنگ و اقتصاد در برنامه های مجلس جدید عنوان كرد متاسفانه رفتن به حواشی از اشكالاتی بوده كه در دوره‌های گذشته در مجلس وجود داشته بنابراین برای رسیدگی به امور اصلی مجلس جدید باید دغدغه های حزبی و موضوعات بی اهمیت را كه از حواشی پیرامون كار نمایندگی است را كنار بگذارد و به موضوع فرهنگ و اقتصاد همزمان توجه داشته باشد.
صفری درباره وضع قوانین با كیفیت هم خاطرنشان كرد: به دلیل آنكه بسیاری از قوانین پشتوانه علمی و شناختی از از واقعیت های جامعه را همراه خود نداشته امروز ناسخ و منسوخ یكدیگر شده‌اند از این رو مجلس یازدهم كه از آن به عنوان یك مجلس انقلابی یاد می گردد با استفاده از ظرفیت چهره هایی آگاه و علمی باید در این زمینه قوانین مورد نیاز جامعه كه دربرگیرنده اولویت هاست را تصویب كند.
این نماینده مجلس یازدهم در پاسخ به سوالی مبنی بر توجه به حوزه فرهنگی و اجتماعی وی با انتقاد از كمرنگ بودن نقش خانواده در برنامه های توسعه تصریح كرد: ما در زمینه مبارزه با ولنگاری فرهنگی موازی كاری نهادهای این حوزه و نبود برنامه جامع در این زمینه كه متاسفانه مشكلاتی را به وجود آورده همانگونه كه رهبری معظم انقلاب در پیام خود به مجلس یازدهم تاكید كردند اولویت كاری این مجلس دو حوزه بسیار مهم فرهنگ و اقتصاد این است كه باید همزمان به هر دوی آن ها توجه كنیم زیرا اگر به حوزه اقتصاد توجه گردد اما فرهنگ با بی توجهی مواجه شود جامعه به قهقرا رفته و از سوی دیگر چنانچه به موضوع اقتصاد توجه نشود آسیبهای فرهنگی اجتماعی همچون طلاق و اعتیاد نتیجه آن خواهد بود.

* مجلس مردم را از دست اقتصاد لیبرالی رانتی نجات دهد
عسكر جلالیان اقتصاددان و از نمایندگان ادوار مجلس سومین مهمان برنامه بحث روز بود.
وی با اشاره به رویكرد های اقتصادی رهبری در نامگذاری سالهای اخیر بیان كرد: اینها نشانگر توجه ویژه مقام معظم رهبری به موضوع اقتصاد به عنوان اولویتهای اصلی كشور در شرایط فعلی است.
وی با اشاره به ساختار بیماری اقتصاد كشور تصریح كرد: متاسفانه كشور به جای داشتن یك ساختار اقتصادی دینی و اخلاقی دچار یك اقتصاد لیبرال شده كه در آن حقوق اقشار ضعیف نادیده گشته و در خوش بینانه ترین حالت می توان گفت تنها 20 درصد جامعه از امتیازات اقتصادی چنین ساختاری بهره مندند از این رو مجلس با ابزارهای نظارتی خود همچون دیوان محاسبات علاوه بر پایش این فضا باید به اصلاح ساختار آن بپردازد.

*تقوا شرط اصلی موفقیت این دوره مجلس آینده پژوهی در مجلس در عرصه سیاست خارجی پادزهر ادعاهای رساله‌های بیگانه

علیرضا اشراقی كارشناس مسائل استراتژیك و بین الملل چهارمین میهمان برنامه بحث روز این هفته رادیو ایران بود كه از از دیدگاهی دیگر به نقش مجلس پرداخت
وی پیام مقام معظم رهبری به مجلس یازدهم را مشابه نامه امیر مومنان به مالك اشتر توصیف كرده و افزود: همانگونه كه در در آن نامه امام علی علیه السلام توصیه‌های موكدی به رعایت تقوا فرمودند، رهبر انقلاب هم در پیام اخیرشان بر بر این موضوع تاكید داشتند زیرا این تقواست كه به عنوان یك ابزار خودكنترلی از بروز بسیاری از مفاسد جلوگیری كند.
وی با اشاره به مضمون پیام رهبر انقلاب خطاب به مجلس

یازدهم افزود: همان گونه كه از مضمون این پیام بر می آید اگر هر نماینده سوگند نمایندگی خود را نه به عنوان یك تكلیف قانونی كه به عنوان یك وظیفه شرعی سرلوحه كارهای خود قرار دهد یك ابزار خودكنترلی كه همان وجدان استرا در خود فعال كرده كه می تواند بسیاری از آفت های ناشی از بی تقوایی را از بین برده و در مرحله بعد همین امر را به دستگاه های اجرایی تسری دهد.
این كارشناس روابط بین الملل با اشاره به شیطنت های رسانه‌های بیگانه وابسته به برخی كشورهای عربی در منطقه كه رویكرد انقلابی مجلس یازدهم را ابزاری برای تنش زایی در منطقه نشان می‌دهند عنوان كرد:
اگر كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با استفاده از ظرفیت پژوهشكده امنیت ملی و سیاست خارجی مركز پژوهش های مجلس به گونه ای آینده نگرانه و نه موردی در جلسات كمیسیون ها آن هم محدود به مسائل روز هم افزایی و همكاری كنند می‌توانند حضوری عزتمند همراه با حكمت و مصلحت را در عرصه بین المللی رقم بزنند و به همین ترتیب تبلیغات سوء رسانه‌های استكباری در رادیكالیزه نشان دادن مجلس یازدهم را خنثی كنند

*كاهش 9.8 درصدی اعتبارات حوزه آسیب های اجتماعی و وظیفه سنگین مجلس یازدهم

اما آخرین مهمان برنامه بحث روز گروه سیاسی رادیو ایران در این هفته سید عبدالرضا حسینی؛ كارشناس حوزه اجتماعی و از مدیران شهری بود.
وی در ابتدای صحبت هایش به اعتبارات حوزه آسیب های اجتماعی در سال های 98 و 99 كه در مجلس دهم تصویب شد اشاره كرده و ادامه داد: اعتباری كه در بودجه سال 98 برای مقابله با آسیب های اجتماعی همچون اعتیاد؛طلاق؛حاشیه‌نشینی و كودكان كار در نظر گرفته شد 35 هزار و 562 میلیارد ریال بود كه این رقم در سال 99 32 هزار 69 میلیارد ریال در نظر گرفته شده و این به معنی كاهش 9.8 درصدی اعتبارات این بخش است.

حسینی در تكمیل این بخش از صحبت های خود اضافه كرد: بروز پدیده كرونا و تبعات آن كه منجر به تعطیلی بسیاری از مشاغل روزمزد و همچنین آسیب های اجتماعی ناشی از آن را در پی داشته باشد. ازسویی از بین رفتن بسیاری از مشاغل همچون كودكانی كه با دستفروشی مخارج خانواده را تامین می كردند، افزایش ناهنجاری های جایگزین چون سرقت را در پی خواهد داشت كه در واقع نشانگر تاثیرپذیری حوزه اجتماعی از اقتصاد است. این امر به دنبال خود ضرورت حضور سازمان های مردم نهاد در این عرصه را نشان می دهد. اینجاست كه مجلس می‌تواند با استفاده از ظرفیت كمیسیونهای مرتبط خود اعم از كمیسیون اجتماعی و اقتصادی وارد عمل شده و با افزایش اعتبارات این بخش به حل معضل كمك كند.
این مدیر حوزه شهری تعامل مجلس با نهادهای درگیر بازی های اجتماعی را ضروری دانست و یادآور شد: نهادهایی همچون شهرداری؛ بهزیستی و كمیته امداد كه با آسیب های اجتماعی سر و كار دارند می‌توانند به عنوان‌ مشاور كمك كار مجلس در این زمینه باشند.
حسینی در پایان ضرورت حضور افراد متخصص در كمیسیونهای مرتبط با آسیبهای اجتماعی را در مجلس یادآور شد و تصریح كرد: مجلس یك‌نهاد برنامه ریز برای كشور است. بنابراین نمایندگانی كه به عضویت كمیسیون‌های نرتبط با حوزه اجتماعی در می آیند، بایستی با حوزه آسیب های اجتماعی آشنا باشند و اینگونه نباشد كه به عنوان‌ نمونه فردی كه حوزه‌اش بیرون‌ مجلس آموزش بوده اكن ن در درون مجلس بخواهد در زمینه اعتیاد برنامه ریز شود. همچنین مجلس می تواند از ظرفیت مشاوره‌ای نهادهای درگیر با آسیب های اجتماعی و به ویژه شبكه سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه بهره گیرد.

دسترسی سریع