آیین رونمایی از آثار رادیویی پاسداشت مقام شهید برگزار شد

آیین رونمایی از آثار رادیویی پاسداشت مقام شهید و تقدیر از برنامه سازان دفاع مقدس برگزار شد.

1399/06/31
|
13:41

آیین رونمایی از آثار رادیویی پاسداشت مقام شهید و تقدیر از برنامه‌سازان منتخب دفاع مقدس با حضور «علی‌عسگری» ریاست رسانه ملی، «سردار سید مجید هاشمی دانا» مدیرعامل خبرگزاری دفاع مقدس، «حمیدرضا شاه‌آبادی» معاونت صدای رسانه ملی، «سردار یعقوب سلیمانی» معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران، و جمعی خانواده شهدا، برنامه‌سازان و هنرمندان صدای رسانه ملی در تاریخ 26 شهریور برگزار شد.

نمایش اسوه شهدا در دستور كار رسانه ملی
رئیس رسانه ملی در آیین رونمایی از آثار رادیویی پاسداشت مقام شهید و قدردانی از برنامه‌سازان دفاع مقدس گفت: زندگی شهدا در تربیت نسل‌های مختلف مؤثر است و باید زندگی ایشان را به شایسته‌ترین شكل ممكن، به‌عنوان اسوه‌های این ملت معرفی كنیم.
دكتر علی عسگری با تاكید بر اینكه دفاع مقدس مقطع حساسی در تاریخ ملت و كشور ماست و بركات فراوانی داشته است، افزود: انسان‌های فداكار برای صیانت از این مرزوبوم به جبهه‌ها رفتند و نگذاشتند در این جنگ شكست بخوریم. برای اولین بار در چند قرن گذشته بود كه ایران اثبات كرد بدون هیچ كمكی صلابت و استحكام دارد و این دفاع مقدس منشأ اقتدار، قوت و مقاومت شد.
رئیس رسانه ملی تأكید كرد: قله عظمت و ایستادگی در دفاع مقدس، در وجود مردان و شهدایی بود كه از همه دل‌بستگی‌ها كندند و به جبهه‌ها روانه شدند و مردمی‌كه با بصیرت سختی‌ها را تحمل كردند.
علی عسكری تصریح كرد: ترسیم و نمایش شكوه زندگی شهدا و لحظات دفاع مقدس بسیار دشوار است و امكان آن نیست تا همه ابعاد آن بازگو شود؛ به همین خاطر باید گفت حتماً در این زمینه آنچه را باید انجام نداده‌ایم، اما امیدواریم بتوانیم ازاین‌پس حق مطلب را ادا كنیم.
وی در ادامه سخنانش به تحولات پس از دوران دفاع مقدس پرداخت و گفت: آمریكا، رژیم صهیونیستی و مرتجعین منطقه همین اواخر دست‌به‌یكی كردند و با پرورش دادن تروریست‌های داعشی قصد داشت داشتند كل منطقه را فتح كنند و در اختیار آمریكا و صهیونیسم قرار دهند. این فتنه آمریكایی‌ها برای عقب نگه‌داشتن ممالك اسلامی‌بود و اگر مقاومت جوانان ما نبود، معلوم نبود امروز وضع كشور و منطقه چه می‌شد؟
رئیس رسانه ملی با گرامیداشت یاد و خاطره سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی كه به دست نیروهای تروریستی رژیم آمریكا ناجوانمردانه در عراق به شهادت رسید، ادامه داد: در این منطقه كسی جرات نداشت با این تروریست‌ها مقابله كند، جز جوانان ملت ایران كه ریشه شجاعتشان به دفاع مقدس می‌رسید. آن‌ها با ولایت‌پذیری و با فرماندهی شخصیتی همچون شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، بر آن مثلث شوم آمریكا، صهیونیسم و مرتجعین منطقه غلبه كردند.
عسكری افزود: امروز ترامپ و آمریكایی‌ها به ذلت كشیده شده‌اند. آمریكا امروز بسان یك كشور جهان‌سومی دچار آشوب و شورش شده است و بدهی 27 هزار میلیارد دلاری و كسری بیش از 3000 میلیارد دلاری نشان می‌دهد كه چه كشور مفلوكی شده است.
وی با تأكید بر اینكه راه مقاومت كنونی، حفظ روحیه، ایمان و جهش تولید و رونق اقتصاد در كشور است، گفت: امیدواریم از بركات روحیه قوی ملت و میراث شهدا، كشورمان را بسازیم و همان طور كه رهبر معظم انقلاب تاكید دارند، در مسیر جهش تولید حركت كنیم.

معاون صدای رسانه ملی:
پاسداشت مقام شهید وظیفه‌ای ملی و همگانی است
حمید شاه‌آبادی معاون صدا در ادامه و با خوش‌آمد گویی به مهمانان برنامه به ویژه خانواده شهدا عنوان كرد: پاسداشت مقام شهید وظیفه‌ای ملی و همگانی است. مردم ایران قدردان عزیزانی بوده و هستند كه جانشان را در راه عزت و شرف كشور اهدا كردند.
شاه‌آبادی در ادامه افزود: انقلاب اسلامی و دوران هشت سال دفاع مقدس معادلات جهان را تغییر داد. رژیم گذشته به تبدیل ایران به ضرابخانه سلاح‌های گوناگون اقدام كرد و با افتخار این كشور را به عنوان ژاندارم منطقه معرفی می‌كرد تا از ابزار سلاح به عنوان نشانه قدرت استفاده كند.
معاون صدا یادآور شد: حامیان مختلف به این كار همت و تلاش داشتند اما واقعیت این است كه آنچه كشور را از یوغ بندگی نجات داد، وجود آن سلاح‌ها نبود. امروز اگر عده‌ای در منطقه در بستن پیمان دوستی با اسراییل، فكر می‌كنند تبدیل كشورشان به انبار باروت، در روز حادثه به دردشان می‌خورد. اتفاقاً ممكن است در چنین روزی جانشان را بردارند و فرار كنند، كمااینكه برای شاه ایران كمكی نكرد.
شاه آبادی افزود: شاخصه قدرت، دیگر سلاح و انبار مهمات نیست امروز برای دنیا ثابت شده است كه «شهدا» سرمایه و نماد قدرت كشور ما هستند. ما اندیشه شهادت‌طلبی قدرت خود را به دنیا نشان دادیم.
معاون صدا عنوان كرد: امروز به افتخار این عزیزان است كه دور هم جمع شده‌ایم. رسانه در این سال‌ها اقدامات گوناگونی را انجام داده است اما این غفلت كه نكند فقط به ذكر نام و یك اقدام نمادین و كلیشه‌ای اكتفا كنیم به كشور آسیب می‌زند. آنچه در رادیو ما را بر آن داشت كه این پاسداشت را به گونه‌ای دیگر رقم بزنیم احساس تكلیف بود و شرایط حساسی كه كشور با آن رو به رو است.
وی با بیان اینكه جوان امروز بیش از دهه شصتی ها در برابر هجمه‌ها قرار دارد، اظهار كرد: شبهه‌افكنی‌ها بسیار بیشتر در خانه‌ها رسوخ كرده است. طرحی نو باید در افكند. رفتارهای كلیشه‌ای و كلی، حل مسأله نمی‌كند و بسیاری از این كارها با سلاح رسانه‌ای دشمن تأثیرش كمرنگ شده است. مثل دوره‌ای كه در فیلم «آبادان یازده 60» نشان می‌دهند باید امروز هم دست به كار شد باید تك تك شبهه‌هایی كه مطرح می‌شود برایشان برنامه داشته باشیم و حلشان كنیم.
معاون صدا با اشاره به جریان‌های شبهه‌افكنی تصریح كرد: دو گروه و دو جریان می‌توانند در كشور شبهه‌افكنی كنند. گروهی كه شبهه‌افكنی می‌كنند و راه سازش نشان می‌دهند و گروه دیگری كه با نام عدالت‌خواهی شبهه‌هایشان را مطرح می‌كنند. هر دو جریان ضربه می‌زنند چه آن‌ها كه با طرح اندیشه‌های سازشكارانه انتقاد می‌كنند چه آن‌ها كه نگاه انقلابی‌گری صرف می‌گیرند ولی به لایه‌های عمیق كارشان نگاه كنید می‌بینید آن‌ها هم شبهه افكنی می‌كنند و اندیشه‌های رهبری را نشانه می‌گیرند.
شاه آبادی در پایان سخنانش گفت: در طرح پاسداشت مقام شهید سراغ شهدایی خواهیم رفت كه كمتر از آن‌ها سخن گفته شده است. این مسیر پرزحمت است و به دست آوردن داده‌ها بعد از چند دهه سخت است. رادیو باید از همه ظرفیت‌ها از جمله نمایش و مستند بهره بگیرد.

مدیر رادیو نمایش :
توجه رادیو به قصه های كمتر روایت شده
حمیدرضا افتخاری مدیر اداره كل هنرهای نمایشی رادیو و مدیر رادیو نمایش در ابتدای این مراسم با اشاره به طرح پاسداشت مقام شهید اظهار كرد: این طرح پاسداشت حدود 9 ماه است آغاز شده و قرار است به شهدای كمتر شناخته شده بپردازد.
وی اضافه كرد: این پروژه بسیار بزرگ است. ما طیف گسترده‌ای از شهدا را داریم و پیدا كردن قصه‌های جذاب این شهدا كاری زمان‌بر است. ما پروژه را با دو محوریت آغاز كردیم؛ ابتدا با شهدایی كه قصه‌های جذابی داشتند پیش بردیم و در كنار آن زندگی شهدای شاخصی را مورد تحقیق قرار دادیم.
افتخاری تصریح كرد: به‌زودی زندگی 12 شهید به سریال رادیویی تبدیل می‌شود و پخش سریال از شبكه‌های رادیویی آغاز می‌شود.
وی همچنین گفت: برنامه‌های «چهل روایت چهل شهید» و چند برنامه دیگر گوشه‌ای از تلاش همكاران من در این طرح بود كه برای پاسداشت مقام شهید انجام شد و امیدواریم بتوانیم این پروژه را ادامه دهیم.
وی در ادامه با اشاره به طرح پاسداشت مقام شهید عنوان كرد: همكاران ما در رادیو كارشان این است كه سراغ این عزیزان و خانواده‌هایشان بروند و اینگونه نشود كه بعد از چند سال فقط دلخوش به نام یك كوچه باشیم.
همچنبن در این مراسم از كتاب «نمایش‌های دفاع مقدس» ، نشان سلیمانی «سردارمقاومت و رادیو»، برنامه «چهل روایت، چهل شهید» رونمایی شد.
یادآور می شود در این مراسم از كارگردان فیلم سینمایی «آبادان یازده 60»، سازندگان برنامه «كوچه كوچه بوی گل»، «اسماعیل براری» پیشكسوت رادیو جبهه، خانواده شهید «مصطفی نمازی‌فرد» تقدیر شد.
برگزیدگان رادیو نیز در آیین رونمایی از آثار رادیویی پاسداشت مقام شهید و تقدیر از برنامه سازان دفاع مقدس به این شرح بود:
«فرزاد شریفی» صدابردار، «ایوب آقاخانی» كارگردا، «ضیاالدین آیینه‌وند» كارگردان، «هانیه نجفی» نویسنده، «شمسی صادقی» بازیگر، «حسین مهمان دوست» بازیگر، «شهاب نادری» پلاك هشت، «محمد پورحسن» كارگردان، «فرشاد آذرنیا» تهیه كننده و برگزیدكان رادیو محرم:«رضا رضایی» تهیه‌كننده و «حمید اشتری» دبیر رادیو محرم بودند.

دسترسی سریع