نوری در گفتگو با رادیو اقتصاد عنوان كرد: وابستگی 70 درصدی قیمت محصولات پروتئینی به نهاده های دامی/ تاخت و تاز گرانی خوراك دام و طیور در سایه نبود نظارت

یك كارشناس كشاورزی گفت: قیمت محصولات پروتئینی تا 70 درصد وابسته به خوراك دام و طیور است یعنی 70 درصد قیمت تمام شده تولید مرغ، تخم مرغ و دیگر محصولات پروتئینی وابسته به نهاده های دامی است.

1399/07/08
|
13:37

«نوری» در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد افزود: قیمت خوراك دام و طیور طی یكساله گذشته به شدت افزایش یافته كه بخشی از این افزایش ها منطقی است چرا كه ایران به عنوان یك كشور واردكننده نهاده های دام و طیور در دنیا شناخته می شود.

وی اظهارداشت: در حال حاضر بیش از 70 درصد نیاز خوراك دام و طیور كشور از طریق واردات تامین می شود به عبارتی تولید داخل پاسخگوی نیاز داخل نیست.

این كارشناس كشاورزی گفت: كشور درنوسان ارزهای جهانی مجبوربود برخی از این نهاده ها را با قیمت های بالاتری وارد كند.

وی در ادامه افزود: بخش زیادی از گرانی قیمت نهاده های دامی به عدم نظارت و همینطور وجود مشكلات در نظام توزیع مربوط می شود.

نوری همچنین در پاسخ به این سئوال كه آیا امسال واردات نهاده های د امی بواسطه مسائل ارزی كمتر از سال قبل بوده است، اظهارداشت: میزان واردات نهاده های دامی خیلی تفاوت معنی داری نسبت به سال گذشته نداشته اما مشكلی كه در بازار وجود دارد نسبت به سال قبل بسیار بیشتر است.

وی ادامه داد: امسال واردات ذرت دامی نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 25 درصد افزایش داشته اما واردات كنجاله سویا نسبت به سال گذشته كمتر بوده است.

كارشناس كشاورزی به رادیو اقتصاد گفت: مشكل كمبود و گرانی نهاده های دامی در كشور را باید در نظام توزیع بازار جستجو كرد.

وی در پاسخ به سئوال دیگری كه پرسیده شد مگر برای رفع این مشكل سامانه بازارگاه در كشور ایجاد نشده است، افزود: سامانه مزبور قدری با تاخیر راه اندازی شد و در ضمن از همان ابتدا نواقص و مشكلات فراوانی داشت.

نوری اظهارداشت: بارها مرغداران و دامداران نسبت به مشكلات و نواقص سامانه بازارگاه اعتراض و خواستار رفع این مشكلات بودند.

وی ادامه داد: مشكل سامانه بازارگاه این بود كه همه نهاده های دامی كه وارد كشور می شد از طریق این سامانه توزیع نمی شد.

این كارشناس كشاورزی گفت: وزارت جهاد كشاورزی به تازگی مدعی شد بازارگاه شماره (2) را راه اندازی كرده و مشكلات و نواقص سامانه قبلی برطرف شده است اما دامداران و مرغداران می گویند مشكلات همچنان پابرجاست و تامین نهاده به سختی صورت می گیرد.

وی افزود: شائبه فساد در توزیع نهاده های دامی همچنان در كشور وجود دارد وزارت جهاد كشاورزی باید برای رفع این شائبه تلاش كند.

نوری ادامه داد: در حال حاضر قیمت مصوب ذرت دامی به ازای هركیلوگرم 1500 تومان است اما در بازار آزاد 4200 تومان به فروش می رسد.

وی بیان داشت: قیمت مصوب سویا به ازای هركیلوگرم 2700 تومان است ولی در بازار آزاد 14500 تومان فروخته می شود.

این كارشناس كشاورزی گفت: قیمت مصوب دان آماده سه هزار و 800 تومان است اما در بازار آزاد 7200 تومان به فروش می رسد.

وی افزود: مسئولان جهاد كشاورزی اعلام می كنند با وجود سامانه بازارگاه گرمی نهاده وارداتی كه با ارز رسمی 4200 تومانی وارد كشور می شود اجازه نخواهند داد خارج از سامانه توزیع شود حال سئوال اینجاست با وجود اینكه تولید داخل چندان قابل توجه نیست پس بازار آزاد با كدام نهاده شكل گرفته است؟!

نوری اظهارداشت: نهاده های دامی در سایه نبود نظارت و چرخه معیوب نظام توزیع به تولید كننده واقعی نمی رسد و سر از بازار آزاد در می آورد.

وی اضافه كرد: تولید كنند گان با هزینه تمام شده بالا مرغ، تخم مرغ، گوشت، شیر و غیره تولید و به بازار مصرف عرضه می كنند.

این كارشناس كشاورزی یادآورشد: دولت باید با برنامه و سیاست گذاری مناسب كاری كند كه تولید كنندگان با قیمت تمام شده مناسب بتوانند محصول تولید كنند.

برنامه «رهیافت» كاری از گروه كسب و كار شبكه تخصصی رادیو اقتصاد است كه از شنبه تا چهارشنبه هر روز ساعت 20 به مدت 55 دقیقه به تهیه كنندگی «حمیدرضا كجوری» با هدف تبیین سخنان روز رهبر معظم انقلاب اسلامی با حضور كارشناسان و تحلیل گران اقتصادی در قالب گفتگو محور و برنامه تركیبی بر اساس تمامی بندهای اقتصاد مقاومتی بر روی موج اف ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد و علاقمندان جهت دریافت فایل صوتی برنامه می‌توانند به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع