بیمه مبتنی بر هویت شغلی تدبیر دولت سلام برای حمایت از هنرمندان / فعالیت فرهنگی باید پیوست اقتصادی داشته باشد/فرهنگ باید مردمی اداره شود

قاضی زاده هاشمی در تشریح برنامه های فرهنگی خود در رادیو فرهنگ از بیمه مبتنی بر هویت شغلی برای هنرمندان خبر داد و گفت :به دلیل فصلی و دوره‌ای بودن شغل هنرمندان ، نوع اخذ حق بیمه آنها متفاوت می‌شود.

1400/03/22
|
09:43

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در برنامه "انتخاب و فرهنگ" جمعه 21 خرداد ماه كه از رادیو فرهنگ پخش شد در پاسخ به سوالی مبنی براینكه علت اصلی آمار بالای تجرد جوانان در سنین ازدواج چیست و دولت شما چه راهكاری برای تسهیل ازدواج جوانان خواهد داشت؟،گفت: از 12 سال پیش یك كارگروه در مجلس راه اندازی شد كه رئیس آن كارگروه من بودم و موضوع آن حل مشكل جوانان و فرزندآوری بود.
وی افزود: موانع ازدواج و فرزندآوری را بررسی كردیم. یكی از مقولات، افزایش سن ازدواج بود. با اینكه تمایل به ازدواج بیش از 95 درصد در جامعه و جود دارد اما عواملی مانع از آن است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینكه اولین مسئله، اشتغال و بعد سربازی، تحصیلات و هزینه های ازدواج بود، اظهار داشت: قانون تسهیل ازدواج را داشتیم كه اجرا نشده است. ما با كمك مركز عملی اسلامی پیشرفت به یك مدلی رسیدیم كه یك وزارتخانه تشكیل بدهیم به نام خانواده كه موضوع آن ازدواج، پایدار سازی ازدواج،فرزندآوری و رسیدگی به آسیب های اجتماعی است.
وی گفت: دریچه نگاه دولت من به همه مسائل بر پایه خانواده است و از زاویه خانواده و مسائل اجتماعی به موضوعات مختلفی چون اجتماع، اشتغال، سیاست و اقتصاد نگاه می كند.
وی همچنین از طراحی و ایجاد "صندوق اعتبار خانواده" در دولتش خبر داد و گفت : این صندوق یك نهاد مدیریتی منابع پراكنده است كه بودجه های پراكنده در این حوزه را جمع‌آوری و هدفمند می سازد، و ما در این صندوق برای موضوع ازدواج، تامین جهیزیه، مسكن و اشتغال جوانان، به ازای هر خانواده، مبلغ 500 میلیون تومان وام، پیش بینی كرده‌ایم
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان كرد: پیش بینی كرده ایم كه در صورت اجرایی شدن، آمار سالانه ازدواج را، به سه برابر؛ یعنی یك و نیم میلیون مورد ازدواج در سال، افزایش می یابد .
وی بیان كرد: طراحی های دیگری در بحث مسكن، اشتغال و سایر حوزه ها داریم كه به تكمیل و تعمیق این اهداف كمك خواهند كرد.
قاضی زاده همچنین بر تشكیل " وزارت خانواده و امور اجتماعی" در دولتش تاكید داشت و افزود : نهاد سازی جدیدی از ادغام مركز زنان و امور خانواده، سازمان ملی جوانان و سازمان بهزیستی تشكیل خواهیم داد،در پی موانعی چون عدم اشتغال، سربازی، تحصیل و هزینه‌های زیاد، آمار ازدواج در كشور رو به كاهش است و " قانون تسهیل ازدواج" هم عملاً اجرا نشده است و در دولت سلام رسیدگی می شود

وی افزود :با تأسیس این وزارتخانه به این موضوعات و البته مسائل پس از ازدواج چون پایداری ازدواج و فرزند آوری پیگیری و‌رسیدگی می شود و مسائل در خانواده و همچنین آسیب‌های اجتماعی مثل اعتیاد، فقر، زنان سرپرست خانوار، كودكان كار و امثال این موارد مسئول و پاسخگوی مشخص خواهد داشت.
قاضی زاده هاشمی بیان داشت :موضوع دیگری كه در ازدواج دنبال می كنیم و وزارت خانواده باید به آن رسیدگی كند، بحث آداب همسر گزینی«كفویت» است. خانواده ها باید در هویت، هماهنگی داشته باشند و این در پیدار سازی خانواده بسیار موثر است.
وی با تاكید بر اینكه موضوع مشاوره های قبل و بعد از ازدواج و طلاق و موضوع فرزند آوری حائز اهمیت است، گفت: با توجه به اینكه شكل سنتی خانواده ها و جوامع تغییر كرده، موضوعاتی كه به صورت نسلی منتقل می شدند و مهارت هایی كه در خانواده های پُر جمعیت كسب می كردند، امروز در آموزش و پرورش اتفاق نمی افتد كه برای این موضوع هم برنامه های مفصلی داریم.
این نامزد ریاست جمهوری با تاكید بر این كه هر فعالیت زیربنایی، به ویژه در حوزه فرهنگ، باید پیوست اقتصادی هم داشته باشد گفت: باید برای هر فعالیت فرهنگی، ساز و كار خلق منابع مالی و درآمد سازی آن هم، طراحی و زمینه سازی شود تا خودجوش برای خود منابع فراهم كند.
قاضی زاده هاشمی سرمایه گذاری گسترده در حوزه صنایع خلاق در حوزه فرهنگ را ضروری دانست و گفت: دولت وظیفه دارد در حوزه فرهنگ، یارانه بدهد و كمك كند. دولت نمی تواند بگوید من در فرهنگ مسئولیت ندارم، كمك دولت نیز باید مكمل سرمایه گذاری و اقتصاد مردمی باشد. البته در تمام حوزه‌های فرهنگی هنری باید به جزئیات و مشكلات پرداخته شود پس اگر بكوشیم تولید كننده كالاهای فرهنگی باشیم، طراحان و خلاقان این عرصه با معیارهای فرهنگی ما كار خواهند كرد.
این نامزد ریاست جمهوری با بیان اینكه باید به توسعه اقتصادی بازار توجه كنیم،افزود: باید تولید فرم و محتوا كنیم و در منطقه شركایی داشته باشیم. منطقه ما اسلامی است و از این نگاه فرهنگی مشترك می توان استفاده كرد. با این اقدامات، می‌توان تولید انبوه این كالاها را برای تولید كنندگان اقتصادی كرد.
قاضی زاده هاشمی در پاسخ به سوالی درباره حل معضل مهاجرت روزافزون به كلان شهرها، گفت: متاسفانه در پنجاه سال گذشته با پدیده سریع تبدیل جمعیت روستایی به شهری مواجه بودیم. ایران از كشوری روستایی با هفتاد درصد جمعیت روستایی در نیم قرن به یك كشور شهری با هشتاد درصد شهر نشینی تبدیل شده است.
وی همچنین مهاجرت و تغییر سریع جمعیت كشور از روستا به شهرها را عامل بسیاری از آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: برای مقابله با آسیب های ناشی از این امر، ایجاد جاذبه در مناطق مختلف برای پراكنده سازی جمعیت، ازبین‌بردن حاشیه‌نشینی، توزیع عادلانه خدمات شهری، ایجاد توازن بین محیط و مركز شهر، و ایجاد كانون‌های توسعه در مناطق حاشیه نشین، ضروری است و با استاندارد سازی كم كم توازنی بین محیط و مركز شهر اتفاق میفتد.
قاضی زاده هاشمی افزود: درحالی‌كه زندگی های روستایی، هویت، آداب و رسوم، قومیت، فرهنگ، زبان و مذاهب متفاوتی داشته اند، افراد با این تفاوت ها كنار هم قرار گرفته اند و بدون اینكه ادغام فرهنگی اتفاق برای آنها بیفتد با هم مخلوط شده اند.
وی حاشیه نشینی را مفهومی دست ساز دانست و گفت : ما خودمان، جایی را متن و جای دیگر را حاشیه معرفی می‌كنیم. درحالی‌كه شهر همانجایی است كه شهروندان علاقه مند به زندگی در آن هستند.
وی افزود :در این وضعیت راه اساسی این است كه جمعیت را پراكنده كنیم، یعنی كاری كنیم كه مزیت های زندگی در پیرامون انقدر زیاد باشد كه تمایل مهاجرت معكوس باشد و از مركز به پیرامون اتفاق بیفتد. طراحی كلانی برای پراكندگی جمعیت انجام دادیم و در این طراحی، مسائلی مثل آب، اشتغال، مراكز فرهنگی و... را در نظر گرفته ایم و با مدیریت زمین و اعمال حاكمیت بر زمین می توان به توازن محیط و مركز شهر رسید و با تعریف مراكز خاص كانون توسعه در حاشیه ها تعادل ایجاد كرد و تمایل به زندگی و تغییر حاشیه به متن داشت
قاضی زاده هاشمی بیان كرد: برای تولید یك فرهنگ، قرن ها زمان لازم است. وقتی این امر با سرعت اتفاق بیفتد، ناهنجاری های اجتماعی مثل طلاق افزایش پیدا می‌كند.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاكید كرد: امروز آمار طلاق یا حاشیه نشینی در شهرهای مهاجرت پذیر مثل تهران، قم و كرج بالا رفته، به این علت كه در این مناطق تضاد فرهنگی بیشتری اتفاق میفتد و مردم با آداب و رسوم متفاوت كنار هم قرار گرفته‌اند.
وی در پاسخ به این پرسش كه برای حمایت از هنرمندان متعهد و انقلابی چه برنامه‌ای دارید؟، گفت: هنر شاید مثل خیلی از مشاغل جزو مشاغل فصلی محسوب می‌شود. مثلا ورزشكاران یك شكوفایی ورزشی دارند. در خصوص هنرمندان هم همین است. بجز هنرمندان سینما كه جوان اول هستند تا بشوند میانسال طول می كشد اما عمده فعالیت دارند. بنابراین نظام‌های بیمه موجود كه مبتنی بر اشتغال است برای اینها مفید نیست.
قاضی زاده هاشمی همچنین " بیمه مبتنی بر هویت شغلی" را تدبیر دولتش برای حمایت از هنرمندان عنوان كرد و گفت: شغل هنرمندان از مشاغل اصلی است و دوره فعالیت خاصی دارند و نظام بیمه ای مبتنی بر اشتغال بر این مشاغل بار نمی شود ،خدمات بیمه باید از یك نظام جامع و با حمایت دولت ارائه شود و بیمه هنرمندان نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ با این تفاوت كه به دلیل فصلی و دوره‌ای بودن شغل آنها، نوع اخذ حق بیمه آنها متفاوت می‌شود.

قاضی زاده هاشمی :افزود : حمایت مادام العمری به هنرمندان با اخذ مالیات در دوران كاری و حقوق مستمر حداقلی در دوران بیكاری به هنرمندان انگیزه كاری و اطمینان خاطر می دهد
وی ادامه داد: صندوق هنرمندان كامل نیست و آن را در وزارت ارشاد گذاشتند كه این غلط است. تمام كسانی كه جنس هنرمند هستند باید برای آنها بیمه ایجاد شود. البته نوع اخذ حق بیمه و مالیات برای آنها متفاوت است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تأكید كرد: چون شكل سنتی خانواده‌ها تغییر پیدا كرده است، یك سری موضوعات به دلیل اینكه به صورت سنتی منتقل می‌شده الان در آموزش و پرورش به آنها آموزش داده نمی‌شود، كه برای آنها نیز برنامه ریزی داریم

قاضی زاده هاشمی در پاسخ به این پرسش كه دولت شما چه الگویی را برای اقتصاد فرهنگ مد نظر قرار خواهد داد؟، خاطرنشان كرد: هر فعالیت فرهنگی و اجتماعی و زیربنایی كه انجام می دهیم باید پیوست اقتصادی آن را داشته باشیم. باید بدانیم كه این سازوكار را چگونه طراحی كنیم كه سبب خلق منابع مالی برای آن بخش و خودكنترلی شود.
وی همچنین با انتقاد از مشخص نبودن مسئول و متولی تعلیم و تربیت در كشور گفت: در دولت من فرماندهی فرهنگی و تعلیم و تربیت در وهله اول به عهده دولت و بعد از آن بخش مردمی است؛ و سیاست‌ها باید به گونه‌ای باشد كه بخش مردمی هرچه فربه تر شود و دخالت و نقش دولت در حوزه فرهنگ كم و كمتر شود.
این‌نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره مشكل نهادهای متعدد فرهنگی گفت : محتوای تولیدی از سوی مراكز فرهنگی و آموزشی باید بازنگری شود و به لحاظ محتوا و مهارت باید برنامه ریزی شود تا سواد بر اساس زمان شكل گیرد و طرح جامع برای تربیت از پایه ارائه شود تا فرد پس از آموزش فردی مسئولیت پذیر ، خانواده دوست و قانون پذیر و دارای یك مهارت شغلی باشد
وی تاكید كرد :ما در حوزه فرهنگ 38 سازمان فعال داریم، همین وضع در آموزش، بهداشت و سایر حوزه‌ها دیده می‌شود و برای فرار از پاسخگویی، شوراهایی درست شده كه با كمرنگ كردن تصدی دولت و واگذاری به مردم اوضاع فرهنگی سامان می یابد
قاضی زاده تصریح كرد: وقتی از هنرهای تجسمی صحبت می‌كنیم باید بحث حراجی‌ها و نمایشگاه‌ها را حل و فصل كنیم یا در سینما بحث اقتصاد سینما فروش گیشه و جهانی شدن را بحث كنیم. ما اگر یك جایی نیاز است تا به سینما كمك مالی كنیم باید این را انجام بدهیم. باید یك سرمایه گذاری عظیمی در حوزه صنایع خلاق انجام دهیم.

وی با اشاره به وارداتی بودن بسیاری از كالاهای فرهنگی مورد استفاده در كشور گفت: لباس و عروسك و ... وارداتی است و ما باید این كالاها را بومی سازی كنیم و مدیر بازار منطقه شویم. در این حوزه ما تولید كننده آن فرم و محتوا باشیم. محتوا را غالب صنعتی به آن بدهیم و تولید كنیم و شركای منطقه‌ای داشته باشیم چون منطقه ما اسلامی است. نگاه فرهنگی آنها به ما نزدیك است و می‌توانیم از این كالاها با یك تولید انبوه برای تولیدكنندگانش كار اقتصادی كنیم.
قاضی زاده هاشمی درخصوص برنامه های دولت سلام در گسترش فرهنگ كتاب و كتابخوانی گفت: ترویج فرهنگ قصه گویی فعالانه برای كودكان و توجه به نقش خانواده در این حوزه پایه اساسی گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه است و در ادامه گفتگوی خلاق با كودكان و همراهی صداوسیما به عنوان قصه گو‌ می تواند در این زمینه موثر باشد
وی ادامه داد : دولت سلام دولت خانواده است و همه موضوعات اشتغال ، اقتصاد، فرهنگ و سیاست برای خانواده است و پایه اصلی بر خانواده استوار است و فرهنگ را باید به عنوان صنایع خلاق دید تا تغییر اساسی ایجاد شود .
قاضی زاده هاشمی در ادامه درباره 10 كلید واژه پاسخ داد . ابتدا این كه آخرین كتابی كه خواندید؟ چه بود و وی پاسخ داد: كتاب وقتی كه مهتاب گم شد. خاطرات شهید خوش لفظ بود و آخرین فیلمی كه تماشا كرده را«مصلحت» در جشنواره فیلم فجر بود عنوان كرد .
قاضی زاده در پاسخ به این سوال كه آخرین موسیقی كه شنیدید چه بوده؟ گفت: موسیقی های متنوع زیادی را گوش می‌دهم. یك زمانی خودم سنتور می‌زدم و آن هم یكی از آثار محسن چاووشی بود.
وی درباره فضای مجازی پاسخ داد: فضای مجازی، فضای فرصت‌های بزرگ، تعلیم و تربیت، آگاهی بخشی، تامین نیازهای مردم، اقتصاد دیجیتال است. به خصوص الان كرونا باعث شده بخش بزرگی از اقتصاد در این فضا باشد. فضای مجازی فضای تهدید هم است، آنهایی كه فرزند و خانواده دارند از برخی مسائل فضای مجازی نگرانند.
قاضی زاده هاشمی درباره زنان گفت : زنان مدیران جامعه مظلوم و كسانی هستند كه چندین مسئولیت همزمان و سنگین را با هم دارند. هم دختر هستند و حفاظت پدر و مادر دستشان است و هم همسر هستند و نیز فعالیت اجتماعی دارند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره ورزش هم بیان داشت : ورزش ضرورت جدی است كه باید ملكه ذهن شود مثل كتابخوانی. چون پزشك هستم می دانم كه ما یكی از كشورهایی هستیم كه فقر حركتی داریم. فعالیت بدنی به خاطر شهرنشینی گسترده خیلی كم است.
قاضی زاده هاشمی ادامه داد: باید كاری كنیم كه ورزش عادت روزانه شود. مثل كتاب كه باید ملكه شود، ورزش هم باید ملكه بشود. استانداردهای ما خیلی پایین است. فرصت ورزش خیلی پایین است. فرصت ورزش برای زنان هم خیلی محدود است. باید دولت برای پارك و ورزشگاه زنان سرمایه گذاری كند. لازمه اش این است كه به ورزش پایه توجه كنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه كرد: ما یك جاهایی مثل والیبال موفق بودیم به دلیل اینكه دراز مدت در آن سرمایه گذاری و از رده پایین شروع كردیم و مدال‌های جهانی كسب می‌كنیم.
وی در پاسخ به كلید واژه فرار مغزها گفت: متاسفانه 30 هزار نفر كه دنبال تحصیلات دانشگاهی هستند از كشور خارج می‌شوند. خیلی از اینها به خاطر نداشتن درآمد از ایران نمی روند. آنها افراد موفقی هستند و می‌توانند درآمد كسب كنند. مساله این است كه احساس می‌كنند، نمی توانند نقش آفرینی جدی در اداره كشورشان داشته باشند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه كرد: دولت ما دولتی خواهد بود كه به مغزها نقش آفرینی می‌دهد. آنها اداره كننده واقعی كشور می‌شوند، چه داخلی‌ها چه خارجی‌ها، وقتی این احساس هویت را كردند دیگر از كشور نمی‌روند.
سوال بعدی درباره كرونا بود كه قاضی زاده هاشمی در پاسخ گفت: كرونا مهم ترین پدیده اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی، بهداشتی و درمانی قرن و مساله اصلی دولت آتی است. چون فقط بحث مرگ و میر نیست آثار عدیده‌ای روی سبك زندگی و فرهنگ دارد. ما یك برنامه جدی داریم كه بتوانیم مردم را تا آخر سال به زندگی عادی برسانیم.
وی افزود: باید مراقب باشیم چون كرونا تا پنج سال آینده در دنیا جمع نمی‌شود.2 برنامه اصلی داریم كه تا آخر سال شهرها را آبی كنیم و آبی نگاه داریم تا مردم تحرك لازم را داشته باشند.
قاضی زاده هاشمی درباره اخلاق پاسخ داد: پایه زندگی است. كسی كه علم داشته باشد، اخلاق نداشته باشد و قدرت داشته باشد و اخلاق نداشته باشد هیچی ندارد.
وی گفت: اخلاق پایه همه چیز است. در انقلاب اسلامی قرار بود اسلام را پیاده كنیم. اسلام یعنی احكام و اخلاق اسلامی است. به نظرم در هیچ كدامش آنطوری كه باید اتفاقی نیفتاده است. آسیب هایی كه بین سیاستمداران می‌بینیم در همین مناظره‌ها نبود اخلاق است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ كلید واژه درباره زبان فارسی، تصریح كرد: زبان فارسی زبان فرهنگ، علم، زبان تمدن، زبان پیوند زننده قلب صدها میلیون نفر در منطقه غرب آسیا و جنوب آسیا از هند تا مدیترانه، زبان مشترك ملت بزرگ ایران و زبان گفتگو با ملائك است.
برنامه انتخاب ‌وفرهنگ ویژه برنامه های فرهنگی نامزدهای سیزدهمین دوره ریاست جمهوری امروز ساعت 17 به برنامه های سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی اختصاص داشت و تكرار این برنامه ساعت 7 صبح فردا شنبه 22 خرداد از رادیو فرهنگ پخش می شود.

دسترسی سریع