گزارشی از رادیو سلامت به مناسبت سالروز تاسیس این شبكه رادیویی رادیو سلامت 19ساله شد

حدود یك قرن از زمان تغییر شیوه زندگی انسان و ماشینی شدن آن می گذرد، عصر جدید روندی پرحركت، سریع و پرسروصدای دارد، این در حالی است كه تحرك و فعالیت فیزیكی را از انسان گرفته ولی جنب و جوش ذهنی و تفكر بیشتر را جایگزین آن كرده است .

1401/11/25
|
14:00

در این دوران حفظ و ارتقای جمعیت سالم از اولویت های كشور بوده و اهتمام به آن محور توسعه پایدار است. افزایش سواد سلامت به عنوان یك مهارت اجتماعی و شناختی دارای ابعاد مختلفی از قبیل كسب، پردازش، فهم دانش و اطلاعات سلامت است كه رسانه ها مختلف با تمام توان در خدمت سلامت جامعه می كوشند.

از آنجایی كه 21 بهمن ماه سالروز تاسیس رادیو سلامت است؛ رادیویی كه با تلاش مضاعف به یاری مردم آمده تا آنها سلامت خود را مدیریت كنند؛ گزارش پیش رو از اقدامات و رویكردهای این شبكه رادیویی تهیه شده است كه در ذیل می خوانید:
ارتقای سواد سلامت جامعه نیازمند آموزش، آگاهی‌بخشی و برنامه‌ریزی
«علی بخشی زاده» معاون صدا، با بیان اینكه ارتقای سواد سلامت جامعه نیازمند آموزش، آگاهی‌بخشی و برنامه‌ریزی است، می گوید: با هدف اطلاع رسانی در حوزه سلامت و ارتقای سطح سواد سلامت مخاطبان، حوزه رادیو، تمام قد و با تمام اجزا در خدمت حوزه سلامت و مخاطبان رادیویی خواهد بود. رادیو سلامت یك رسانه مرجع و مهم جهت انتقال پیام سلامت به همه مردم است كه با هدف بهبود سلامت فردی و اجتماعی تاسیس شده است و هم‌اكنون به صورت 24 ساعته پخش می‌شود. بخشی از رسالت رادیو سلامت، آگاهی بخشی عمومی، توانمند سازی جامعه و افزایش كیفیت زندگی شهروندان است.
برنامه سازان معاونت صدا با محوریت رادیو سلامت با آرایش رسانه ای برنامه ریزی شده و عالمانه به ارتقای سواد سلامت مخاطبان كمك می كنند تا بر كیفیت سطح سلامت شان بیفزایند. وجود مراكز پژوهشی متعدد، حضور محققان و اندیشمندان در حوزه های مختلف به ویژه سلامت از افتخارات نظام است.
افزایش سطح سواد سلامت جامعه موجب پیشگیری از بیماری می شود
«دكتر صدیقه اعتماد سعید»، مدیر شبكه رادیویی سلامت می گوید: رسانه به عنوان دانشگاه عمومی دارای دو خصوصیت است؛ دسترسی افراد را به اطلاعات و دانش سلامت فراهم كرده است، دوم اینكه عدالت آموزشی،كه همان ارائه دانش یكسان و برابر در جامعه خصوصا برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله سالمندان، زنان خانه‌دار، افراد بی‌كار و افراد باسواد عمومی محدود، را مورد توجه قرار می دهد.
مدیر شبكه رادیویی سلامت با اشاره به اینكه افزایش سطح سواد سلامت جامعه می تواند افراد جامعه را به سمت پیشگیری از بیماری سوق دهد، می افزود: افزایش سطح سواد سلامت شهروندان از طریق آماده سازی زیرساخت ها و قابلیت های اجتماعی كه در جامعه وجود دارد، می تواند افراد جامعه را به سمت پیشگیری از بیماری سوق دهد.
رادیو در تغییر سبك زندگی در حوزه سلامت تاثیرگذار است
مشاور سلامت معاونت صدا، در ادامه تاكید می كند: پیشگیری اولیه از طریق تغییر سبك زندگی در راستای حفظ سلامت و پیشگیری ثانویه از طریق اطلاع رسانی به موقع در مراحل اولیه، به كاهش آمار مرگ و میر و ناتوانی های منجر می شود.
مدیر شبكه رادیویی سلامت، رادیو را رسانه ای آموزشی دانست كه به مبحث ارتقای سواد سلامت ورود كرده است و با تعیین اولویت ها و افزایش دانش مخاطبان، آنها را به رفتارهای اجتماعی سالم و پیشگیرانه ترغیب می كند. توانمندسازی ارتقاء سطح سواد سلامت جامعه زمانی اتفاق می افتد كه شهروندان بدانند و یك سری علایم را قبل از بروز آن بشناسند، راههای پیشگیری را بدانند.
ترویج سبك زندگی سلامت محور
اعتماد سعید در پایان ضمن آرزوی سلامتی همه مردم می افزاید: 21 بهمن ماه سالروز تاسیس رادیو سلامت را به همه همكاران كه در موقعیت های مختلف با تلاش مضاعف به یاری مردم شتافتند تا سلامت خود را مدیریت كنند صمیمانه تبریك می گویم و از مسئولان محترم كه با حمایت افزایش مصرف رسانه ای جامعه را سبب شده و موجب سبك زندگی سلامت محور در جامعه می شوند، تشكر می كنم.
شبكه رادیویی سلامت با پنج گروه برنامه ساز؛ بهداشت و تندرستی، سلامت روان ، سلامت اجتماعی ، تغذیه و خانواده در خدمت مخاطبان رادیو سلامت است.
یك زندگی ساده به سبك ایرانی اسلامی
سارا شریفی تهیه كننده رادیو سلامت در توصیف برنامه ای كه تهیه آن را بر عهده دارد، می گوید: برنامه نمایشی «خونه زندگی» آیینه ای از زندگی خانواده های ایرانی است كه یك زندگی ساده به سبك ایرانی اسلامی را به نمایش می گذارد و چالش هایی را كه خانواده های ایرانی در حوزه های مختلف از قبیل روابط همسران، فرزند پروری، حقوق خانواده، اقتصاد خانواده، دنیای مجازی، تعاملات میان فردی و..‌‌‌... با آن مواجه هستند؛ به زبان نمایش مطرح می كند و با حضور كارشناسان خبره در هر حوزه به راهكارها و توصیه های حل مشكل می پردازد.
وی با اشاره به ایده و نوآوری این برنامه می افزاید: مهمترین نوآوری در برنامه خونه زندگی، آموزش مهارت های زندگی با ساده ترین مفاهیم و به صورت كاملا كاربردی در قالب زندگی روزانه است كه از پیچیدگی های آموزش های تئوریك كاسته و مهارت ها را به زبانی ساده و شیرین به مخاطب عام و خانواده های محبوب ایرانی تبین می كند.
«خونه زندگی» برنامه ای نمایشی است كه هر روز به جز جمعه ها از ساعت 10:30 الی 11:35 از رادیو سلامت بصورت زنده تهیه و پخش می شود.
ارتقای كیفیت زندگی
از دیگر برنامه هایی كه رادیو سلامت در راستای ارتقای كیفیت زندگی تدارك دیده است، می توان به برنامه «عصری نو» اشاره كرد.
«ملیحه كاظمی» تهیه كننده برنامه می گوید: این برنامه شامل بخش های طنز تلخ اجتماعی است كه هر بخش با لایه های پنهان به وارسی رویدادهای روز جامعه می پردازد كه با هدف ارتقای كیفیت زندگی، با بخش‌های متنوع، شنبه تا چهارشنبه از ساعت ١٧ تا 18:30 روی آنتن رادیو سلامت می‌رود.
وی ادامه می دهد: برنامه «با هم حرف بزنیم» از شنبه تا چهارشنبه ساعت 14 و 5 دقیقه در قالب یك مجله تخصصی به مشكلات نسل جدید و مقایسه آن با نسل گذشته می پردازد. این برنامه رادیویی با محوریت موضوعات روانشناسی پخش می شود و هر روز به موضوعاتی می پردازد كه دغدغه شنوندگان است.
بررسی اختلالات روحی و ارتباطی، افسردگی، انسان و طبیعت و … از دیگر موضوعاتی است كه برنامه «با هم حرف بزنیم» به آن می پردازد.
در پایان باید یادآور شد رادیو سلامت به عنوان اولین رسانه تخصصی در حوزه سلامت مسئولیت كمك به ارتقا سواد سلامت از طریق رسانه را به عهده گرفته است و با تمام تلاش می كوشد تا مخاطبان رادیو سلامت را از لحاظ سلامت جسم، سلامت روان، سلامت اجتماعی و سلامت معنوی با اهتمام بر سبك زندگی سالم حمایت كند.
انتهای پیام./

دسترسی سریع