استاد منانی عزیز تولد 84 سالگی شما مبارك بزرگداشتی برای دوبلور پوآرو


اكبر منانی پیشكسوت رادیو و دوبله كارش را با «راه شب» رادیو شروع كرده و جزو كسانی كه پایه گذار اولین ها بوده است؛ اولین كلاس گویندگی در زیباكنار ، اولین نویسنده كتاب گویندگی و دوبله بعد از انقلاب است.

1402/04/13
|
11:06

دوشنبه 12 تیرماه ، به مناسبت تولد 84 سالگی اش، معاونت صدا به همت مهدی شاملو مدیر ایرانصدا ، از استاد منانی كه كتاب گویای داستان های پوآرو را روایت كرده است، تقدیر و تشكر كرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت صدا ؛ استاد منانی كه هیچ اطلاعی از برگزاری جشن تولدش نداشت، می گوید: غافلگیر شدم، نمی دانم داستان چیست؟ من 64 سال است در رادیو و تلویزیون فعالیت می كنم ، البته اینطوری نبوده كه هفته ای 2 الی 3 بار آمده باشم نه، بیست سال از این سال ها را 24 ساعته در رادیو فعال بودم.
جزو اولین ها بودم
وی با ذكر خاطراتش در رادیو ادامه می دهد: شبها در رادیو كار می كردم ، مدتی هم خبر می خواندم. در دوبله و صدا همزمان فعالیت داشتم وخیلی هم كار كردم . حقیقتا هم خیلی خسته هستم، سال 65 بازنشسته شدم.
استاد منانی با اشاره به كار كردن در آن زمان ها می افزاید: آن زمان كار كردن و گویندگی فرم دیگری داشت، برای گوینده ها خیلی سخت گیری می كردند. من روزی علاقه داشتم هنرپیشه شوم و به دری خوردم كه استودیوی دوبله بود.50 تا 60 تا جوان بودیم همه رفتند و من فقط ماندم .كار ما حوصله می خواهد .
6صبح برای تست آمدم
استاد از روزهای ورودش به رادیو می گوید: گفتند رادیو گوینده می خواهد آمدم میدان ارك.تقریبا 6 صبح بود، دو هزار نفر در صف ایستاده بودند، یك گوینده زن و مرد می خواستند و بزرگانی تست می گرفتند. من جزو 30 نفر اول قبول شدم. سپس امتحان كتیبی گرفتند و من و خانم فیروزه امیرمعز از اهواز كه خودشان هم گوینده بود، قبول شدیم.
گوینده پارتی نمی خواهد
دوبلور پیشكسوت كشورمان در ادامه با اشاره به یك خاطره ادامه می دهد: مدتی كار نبود، خیلی سخت می گرفتند. گوینده باید كارهای دیگران را نگاه می كرد تا تجربه اندوزی داشته باشد.من از این روند كاری خسته شدم و رفتم دنبال پارتی بازی و از مدیرمان خواستم كه برایم كاری كنند. نامه ای نوشتند و وقتی نامه را دیدند، از رادیو اخراجم كردند. چند ماهی علاف بودم كه شنیدم گفتند: گوینده ، باید گوینده باشد،گوینده پارتی نمی خواهد.
از نقش های كوتاه تا صداپیشگی زبل خان
استاد منانی با بیان نقش هایی كه دوبله آنها را بر عهده داشته است، می افزاید: در نقش های كوتاه، كارتون و انیمیشن صحبت كرده ام . در حال حاضر هم بیشتر« مستند» و بعضی از فیلم هایی كه خاص هستند را پیگیری می كنم.
به گفته منانی؛ تمام همكاران من یا فوت كرده اند یا در خانه هستند و نمی توانند گویندگی كنند . به طور مثال دیروز هفت تا برنامه در سریال های مختلف كار كردم. خدا به من نعمتی داده كه شاید دیگران از آن بهره مند نیستند.ا
وی می افزاید: همیشه به هنر آموزانم گفته ام، حتی زمانی هم كه فیلم می بینید ، نرمش و تمرین داشته باشید .
صدای خاص به درد دوبله نمی خورد
استاد منانی با بیان اینكه من بیشتر با صدای «زبل خان» و «گلام » در كارتون گالیور می شناسند، خاطر نشان می كند: من معتقدم؛ در آوردن كار خیلی مهم است و زیبایی كار دوبله به این مهم بستگی دارد.گاهی ستاره های سینما در دوبله آمدند . بد نیست اشاره ای داشته باشم به مرحوم خسرو شكیبایی كه در دوبله آمد، اما چون صدای خاصی داشت همه تا صدای او را می شنیدند می گفتند این شكیبایی است، صدای خاص به درد دوبله نمی خورد.
بخشی از هویت رادیو به استاد منانی بر می گردد
مهدی شاملو، مدیر ایرانصدا ضمن تقدیر از استاد منانی می گوید: استاد را بعد از سالیان سال به رادیو دعوت كردیم، متوجه شدیم چقدر از سابقه شان بی اطلاع هستیم .واقعا بخشی از هویت رادیو به استاد منانی بر می گردد.
شاملو با تاكید بر اینكه ما مدیون استاد هستیم می افزاید: هر كاری كه از دستمان بر می آید انجام می دهیم. كار كردن در استودیوی رادیویی خیلی سخت است و همه نقش ها را استاد به تنهایی انجام می دهندكه جای سپاس دارد.
پیام تبریك ابوالحسن تهامی دوبلور باسابقه
در قسمتی از برنامه به استاد منانی گفتند كه می خواهیم پیامی را برایتان پخش كنیم. پیام مربوط به آقای ابوالحسن تهامی دوبلور باسابقه بود. او در این پیام كه صدا و تصویرش در سالن جلسات معاونت صدا شنیده و پخش شد می گوید: آقای منانی می دانید برای چی دوستان جمع هستند؟ امروز روز مباركی است كه می خواهند به جنابعالی تبریك بگویند.84 سال پیش شما در اصفهان پا به عرصه وجود گذاشتید و امروز 84 سالتان می شود. اما ما به كسی بروز نمی دهیم و شما فقط 24 سالتان است.
تهامی بعد با لهجه اصفهانی ادامه می دهد: خوبید؟انشا الله خوب بمانید تا 100 سالگی شاد و سرافراز باشید.
انتهای پیام./

دسترسی سریع