سیدمحمد مهدی ركنی حسینی، برگزیده دو دوره از جشنواره پژواك عنوان كرد: پژوهش پاشنه آشیل مستندهای رادیویی

سیدمحمدمهدی ركنی حسینی، برگزیده دو دوره از جشنواره پژواك رادیو با تاكید بر بخش آموزش در ساخت مستندهای رادیویی، بیان كرد كه توجه او به بخش پژوهش منجر به برگزیده شدن او در دوره از جشنواره شده است.

1403/01/27
|
14:13

به گزارش ستاد خبری سومین دوره جشنواره پژواك رادیو، سیدمحمد مهدی ركنی حسینی، از سال 1381 وارد رادیو شده و از سال 1384 هم به عنوان گزارشگر همكاریش را با رادیو معارف آغاز كرده و در ادامه وارد عرصه تهیه كنندگی شده است. ركنی حسینی علاوه بر این در اولین دوره از جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك با مستند پرتره "نگین كوهستان" و در بخش مستندنگاری با مستند "مغناطیس" برگزیده شد، در دومین دوره از جشنواره هم در بخش پاسداشت زبان و ادبیات فارسی با عنوان مستند "مردی كه قرار نبود رئیس جمهور شود" برگزیده شد.
ركنی حسینی با اشاره به آثاری كه امسال در جشنواره شركت داده، گفت: برای جشنواره امسال پژواك، دو اثر ارسال كردم كه یك اثر با عنوان "ستاره غزل" در بخش پاسداشت زبان و ادبیات فارسی است كه به مرحله نهایی راه یافته است.
وی یادآور شد: من كلاس های مستند را قبل از برگزاری اولین جشنواره رادیویی پژواك گذرانده بودم و از این لحاظ از دیگر برنامه سازان جلوتر بودم.به شخصه در مرحله اول به بحث آموزش تاكید می كنم و نكته دوم در تولید مستند، توجه به انتخاب سوژه است كه این مبحث به همان آموزش برمی گردد. در آموزش تاكید می شود كه سوژه بكر بوده و روایت داستانی هم داشته باشد تا شنونده را با خودش تا انتهای شنیدن مستند همراه كند. ما برنامه های زیادی را می شنویم كه در دقایق اول سوژه لو می رود یا دلایلی برای همراهی و شنیدن برنامه نداریم.
ركنی حسینی با پاسخ به این پرسش كه نام مستند چقدر در جذابیت و شنیدن شدن برنامه تاثیرگذار است، افزود: نام برنامه و سوژه هم خیلی خیلی تاثیرگذار است، خیلی ها از من می پرسند كه داستان چیست؟ باور خیلی ها این بود كه مستند"مردی كه قرار نبود رئیس جمهور شود" به دلیل انتخاب نامش، سیاسی است. در صورتی كه مردی كه قرار نبود رئیس جمهور شود، داستانش چیز دیگری بود. آن طور كه در فضای مجازی و حتی روزنامه های رسمی آمده و مطالب زیادی درباره اش نوشته شد، درست نبود. در این مطالب آمده بود كه علی اكبر دهخدا قرار بود اولین رئیس جمهور ایران شود اما به دلیل مخالفت این اتفاق نمی افتد و دهخدا هم قهر می كند و به دنبال لغت نویسی می رود. زمانی كه به دنبال این مستند رفتم در گفت و گو با كارشناسان متوجه شدم كه هیچ یك از این گزاره ها درست نیست!
وی معتقد است: پژوهش در مستند "مردمی كه قرار نبود رئیس جمهور شود"، بسیار در برگزیده شدنش نقش داشت.
این برنامه ساز بیان كرد: پژوهش یكی از مهم ترین نقاط قوت یك مستند و بسیار حائز اهمیت است. در مستند من هم پژوهش نقش حیاتی را ایفا كرده، پژوهش من را به سمتی كشاند كه متوجه شویم آنچه كه درباره دهخدا منتشر شده بود، شایعه بوده است. اگر زودتر مشخص می شد شاید دهخدا دیرتر از دنیا می رفت. به همین دلیل نام مستندم "مردی كه قرار نبود رئیس جمهور شود" شد."
ركنی حسینی با اشاره به زمانی كه برای ساخت این مستند گذاشته است، افزود: من به طور مستمر حدود 10 روز تا دو هفته برای این كار زمان گذاشتم اما نكته قابل تامل این است كه ضرورت پژوهش نباید بر عهده من تهیه كننده باشد. اگر قرار بود من پژوهش كنم بی شك به همان نتیجه ای كه در فضای مجازی و روزنامه ها منتشر شده بود می رسیدم. ولی پژوهشگر برنامه، من را به این نتیجه رساند كه اتفاق دیگری بود. اما زمان زیادی برای انتخاب پژوهشگر گذاشتم.

دسترسی سریع