مستند رادیویی "روی بال فرشته مریم"؛ روایت شهید 9 ساله

مریم امینی، نامزد دریافت جایزه در بخش حادثه تروریستی كرمان توضیح داد: در مستند "روی بال فرشته" روایتگر شهادت دختر 9 ساله هستم كه یكی از هشت شهید یك خانواده در حادثه تروریستی كرمان است.

1403/02/27
|
21:05

به گزارش ستاد خبری سومین جشنواره رادیویی پژواك، مریم امینی كه با مستند روی بال فرشته مریم توانست در بخش ویژه حادثه تروریستی كرمان در سومین جشنواره پژواك شناخته شود، گفت: این اثر با حضور خودم به عنوان تهیه كننده و گزارشگر در شهر كرمان پس از یك هفته از حادثه تروریستی كرمان تهیه شد.
امینی در خصوص روایت این مستند گفت: روی بال فرشته مریم روایتی است از مریم، دختر نه ساله كه یكی از هشت شهید خانواده سلطانی نژاد است.مریم اگر شهید نمی شد هفته بعد، نه تنها تولد نه سالگی اش بود؛ بلكه به سن تكلیف می رسید و خانواده می خواستند برایش جشن تكلیف و عبادت برگزار كنند كه متاسفانه در این حادثه شهید می شود.
این مستندساز ایلامی درباره پیدا كردن این سوژه گفت: ما از طریق مدرسه مریم نشانی منزل او را پیدا كرده و موفق شدیم با خانواده صحبت كنیم. درد عمیق و جانكاهی بود كه هشت نفر از خانواده به شهادت رسیده بودند.ما بر سر مزار شهدا حاضر شدیم و بخشی از گزارش را آنجا تهیه كردیم.
امینی از اثر ساخت این مستندها بر انتقال ارزش ها تاكید كرد و افزود: بدون تردید ساخت این مستندها بر انتقال ارزش ها موثر است. ما در این مستند روایتگر معصومیت و بیگناه بودن كودكان هستیم. كودكان هر كجای زمین كه باشند معصومند. یك روز در غزه و روزی در كرمان همگی قربانی ظلم كسانی هستند كه نمی خواهند صلح را بر روی زمین ببینند. پرداخت به این سوژه ها بیگناهی و معصومیت این كودكان را روایت می كند و این بار از كرمان روایت شد.
این تهیه كننده در خصوص جشنواره پژواك گفت: پژواك، جشنواره ای برای هم افزایی و انگیزه بخشی به افرادی است كه دوست دارند به صورت خاص بر روی قالب مستند، تمركز كنند. پژواك عصاره تلاش برنامه سازانی است كه با نگاه دقیق و موشكافانه سوژه ها را در می یابند و پرداخت می كنند.

نامزد جشنواره در بخش ویژه مطرح كرد:
جشنواره پژواك؛ بستری برای حرف های نو
كیاوش كمالی فر، نامزد بخش ویژه جشنواره پژواك تاكید كرد این جشنواره در حال حاضر بزرگترین رویداد در زمینه مستند سازی رادیویی است و بستر مناسبی برای همه مستندسازانی است كه دغدغه و حرفی نو برای گفتن دارند.
كیاوش كمالی فر با مستند«خاكسترنشین» در بخش ویژه نامزد نهایی این دوره از جشنواره پژواك شده است. وی درباره نحوه ورودش به رادیو گفت: سال 97 در مسابقه استعداد یابی «یك ، دو ، صدا » شركت كردم و جزو نفرات برتر بودم. از همان زمان بود كه همكاری من با این رسانه دوست داشتنی شروع شد و در رادیو ماندگار شدم. مستندی به نام«خاكسترنشین» ساختم كه در بخش ویژه جشنواره پژواك به مرحله نهایی راه پیدا كرد و نامزد دریافت جایزه شد.
نامزد این دوره از جشنواره با بیان داستان مستندش عنوان كرد: خاكسترنشین به ماجرای تلاش های فراماسونرها برای روی كار آوردن دولت پهلوی در راستای سلطه استكبار جهانی بر خاورمیانه و ایجاد صهیونیسم جهانی اشاره می كند و با وجود كمبود منابع به علت فعالیت های كاملا مخفی این گروه با استفاده از مدارك مستند به اثبات این موضوع می پردازد.
وی با اشاره به علت انتخاب این مستند افزود: به نظرم به دست های پشت پرده فراماسونرها و نقش صهیونیسم در تاریخ ایران پیش از انقلاب اسلامی در قالب مستند كمتر پرداخت شده و موضوع قابل تاملی است. به نظرم روایت هنرمندانه چنین مستندهایی برای آگاهی بخشی ویژه نسل جوان بسیار موثر است.
كمالی فر جشنواره پژواك را بستری برای مستندسازانی دانست كه حرف نو برای گفتن دارند و بیان كرد: این جشنواره در حال حاضر بزرگترین رویداد در زمینه مستند سازی رادیویی است و بستر مناسبی برای همه مستندسازانی است كه دغدغه و حرفی نو برای گفتن دارند. به نظرم در ساخت مستند، مستندساز باید پرسش و دغدغه مهمی داشته باشد. كنجكاوی و پرسشگری مستندساز، جنس نگاه و شیوه روایت در كنار هم منجر به نتیجه خوبی شده است.
وی در پایان ضمن قدردانی از زحمات مسئولان جشنواره یادآور شد: از همه كسانی كه برای جشنواره پژواك زحمت كشیدند و باعث تقویت و احیای مستند سازی شدند، قدردانی می كنم. امیدوارم شاهد تداوم چنین جشنواره هایی باشیم.

دسترسی سریع