پیروز در گفتگو با رادیو اقتصاد عنوان كرد: جشنواره بین المللی تئاتر فجر در شان ایران نیست

عضو انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر و پژوهشگر و برنامه ریز تئاتر از اینكه جشنواره بین المللی تئاتر فجر در شان ایران و ایرانی نیست، گلایه كرد.

1396/11/10
|
17:44

ساسان پیروز در برنامه «اقتصاد حوالی فرهنگ» رادیو اقتصاد افزود: اعمال نظر سیاستگذاران كلانی كه فراتر از مدیران ارشد دولتی هستند مهمترین دلیل این مسئله بوده كه جشنواره تئاتر بین المللی فجر در شان ایران و ایرانی نباشد.

وی با بیان اینكه این سیاستگذاران نگاهی اشتباه به حوزه تئاتر دارند، اظهارداشت: برگزاری رویدادهای فرهنگی جشنواره ها در سطح جهان مانند جشنواره بین المللی تئاتر فجر دستاوردهای فرهنگی دارد.

عضو انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر و پژوهشگر و برنامه ریز تئاتر با اشاره به اینكه جشنواره های بین المللی تئاتر بیشتر محرك بازار هستند، ادامه داد: علاوه بر این استعدادها و ظرفیت های عرصه تئاتر در چنین جشنواره هایی شناسایی می شود.

وی با تاكید بر اینكه به لحاظ اقتصادی جشنواره ها به دو گروه تقسیم می شوند، گفت: یك گروه از جشنواره ها مانند جشنواره تئاتر عروسكی شارل ویل مزیه فرانسه دارای دستاوردهای اقتصادی هستند.

پیروز افزود: این جشنواره منجر به شكوفایی اقتصاد منطقه می شود به طوری كه گردشگران بسیاری برای دیدن تئاتر به این منطقه می روند و مبادلات مالی گسترده ای را رقم می زنند.

وی اظهارداشت: به دستاوردهای بلندمدت اقتصادی می توان از زاویه فرهنگی نگریست این در حالیست كه با چرخیدن چرخه فرهنگ انگیزه و اشتیاقی در افراد ایجاد می شود كه در طول سال اثرگذار است.

عضو انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر و پژوهشگر و برنامه ریز تئاتر ادامه داد: جشنواره بین المللی تئاتر فجر دارای یك بنیاد ایدئولوژیك بوده به طوری كه سیاستگذاران و بنیانگذاران آن از روز نخست فعالیت به دنبال كسب دستاوردهای اقتصادی هستند.

وی همچنین گفت: در واقع جشنواره بین المللی تئاتر ویترینی از دستاوردهای حوزه فرهنگ و هنر بوده كه به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شود.

پیروز افزود: براین اساس با دید اقتصادی نگریستن به جشنواره به بن بست می رسد چرا كه میزان هزینه صورت گرفته برای برگزاری جشنواره تناسبی با درآمد حاصل شده از آن ندارد.

وی با تاكید بر اینكه علاوه براین مبادلات فرهنگی و اقتصادی در حوزه بین المللی از طریق جشنواره بین المللی تئاتر فجر اندك است، اظهارداشت: دید اقتصادی به جشنواره بین المللی تئتاتر فجر با اهداف برگزاری جشنواره تناسب ندارد.

عضو انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر و پژوهشگر و برنامه ریز تئاتر ادامه داد: این مسئله در ذات تمامی فعالیت های فرهنگی دولتی نهفته بوده به طوری كه بودجه تنها هزینه می شود و اشتیاقی برای كسب درآمد وجود ندارد.

وی با اشاره به اینكه این مهم به دو دلیل صورت می گیرد، گفت: دولت به حسب وظایف دولتی خود هزینه هایی را در عرصه های مربوطه صرف می كند علاوه براین نگاه دولتی هنوز وارد حوزه بازار نشده است.

پیروز با تاكید بر اینكه تاكنون هیچ پژوهشی بعد از برگزاری جشنواره بین المللی فجر انتشار نیافته تا بر اقتصاد تئاتر اثرگذار باشد، افزود: نتایج پژوهش ها تنها در عرصه دولتی مورد استفاده قرار می گیرد و به رسانه های ارتباط جمعی، پژوهشگران و علاقه مندان حوزه تئاتر ارائه نمی شود.

وی با بیان اینكه وجود این مسئله از مشاركت بخش های مردم نهاد و انجمن ها در توسعه فرهنگی كشور ممانعت می كند، اظهارداشت: این بخش ها اطلاعات صحیح و دقیقی از وضعیت موجود ندارند همچنین جمع آوری اطلاعات مربوطه از سوی جامعه امكان پذیر نیست.

عضو انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر و پژوهشگر و برنامه ریز تئاتر با اشاره به اینكه با وجود این همگان با چشمی بسته در فضای تئاتر و فرهنگ كشور گام برمی دارند، ادامه داد: عدم انتشار اطلاعات مربوط به حوزه تئاتر از سوی دولت در زمان هایی آگاهانه بوده در بخشی از حوزه ها نیز نیازی به انتشار اطلاعات از سوی دولت احساس نمی شو.

وی با تاكید بر اینكه حتی نقد مغرضانه می تواند در شكوفایی عرصه تئاتر نقش آفرین باشد، گفت: منابع مالی صرف شده برای برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر فجر بسیار كمتر از آن بوده كه در شان ایران باشد.

پیروز افزود: جشنواره بین المللی تئاتر فجر جشنواره نیز خالی از دستاورد نبوده و این جشنواره تنها روزنه ارتباطات بین المللی تئاتر ایران با بخشی از جهان به شمار می رود.

وی با بیان اینكه این جشنواره منجر به رسمیت یافتن فعالیت عرصه تئاتر شده است، یادآور شد: جشنواره بین المللی تئاتر فجر تنها فرصتی بوده كه خارجی ها می توانند با حضور در آن به ظرفیت های با ارزش تئاتر ایران پی ببرند.

برنامه «اقتصاد حوالی فرهنگ» كاری از گروه اقتصاد و جامعه به تهیه كنندگی فرزانه صادقیان از شنبه تا پنجشنبه هر شب ساعت 22 به مدت 55 دقیقه با هدف حمایت از كارآفرینی در عرصه فرهنگ و هنر به منظور تحقق بخشی در سیاست های اقتصاد مقاومتی از رادیو اقتصاد پخش و علاقمندان می‌توانند جهت دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع