علیخانی در گفتگو با رادیو اقتصاد: اتاق بازرگانی مخالف پیمان نامه ارزی است

معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران گفت: اجرای بخشنامه پیمان نامه ارزی برای صادركنندگان واقعی، معتبر و شناسنامه دار باید متوقف شود.

1397/08/23
|
10:20

مظفر علیخانی در برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد با بیان اینكه بخشنامه پیمان نامه ارزی مشكلاتی داشته كه اتاق بازرگانی پیشنهادات زیادی برای رفع این موارد ارائه كرده است، افزود: بازگشت ارز به صورت نقدی به شبكه بانكی یا به صورت ارز، كالا و تجهیزات باید باشد.

وی با تاكید بر اینكه دولتمردان خواستار بازگشت ارز به چرخه اقتصاد كشور هستند، اظهار داشت: بازگشت ارز با وجود تحریم ها تنها به صورت كالا به چرخه اقتصاد نمود پیدا خواهد كرد.

معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران ادامه داد: بازگشت ارز به صورت كالا می تواند به تولید، تنظیم بازار، تامین ماشین آلات، كالا های واسطه ای و دارو كمك كند.

وی همچنین گفت: عدم بازگشت ارز به كشور باعث از دست دادن معافیت های مالیاتی و تسهیلات مربوطه و غیره می شود كه بخشنامه پیمان سپاری ارزی بر بازگشت این مهم تاكید كرده است.

علیخانی با اشاره به اینكه چنین مسائلی دل نگرانی های زیادی برای صادركنندگان معتبر و پیشكسوت ایجاد و سبب كناره گیری آنان از چرخه صادرات می شود، افزود: متاسفانه در چنین شرایطی افراد غیر متعهد كه دغدغه ای برای بازگشت ارز و كالا به كشور ندارند با كارت های یكبار مصرف در پوشش قاچاق در حوزه صادرات، تجارت مرزی و غیر رسمی وارد میدان می شوند.

وی اظهار داشت: بر همین اساس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران به عنوان پارلمان بخش خصوصی كشور معتقد است صادركنندگان واقعی دارای شناسنامه به جهت نیاز به چرخش فرآیند تولید و صادرات خود به طور الزام ارز صادراتی را وارد كشور می كنند.

معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران ادامه داد: این اتاق در چنین شرایطی در برابر اهداف افرادی كه با برقراری تحریم قصد دارند عرصه صادرات كشور را تنگ تر كنند ایستادگی خواهد كرد.

وی افزود: بخشنامه پیمان نامه ارزی به طور مطلق در ارتباط با 9 میلیارد دلار صادرات بخش خصوصی كه 20 درصد صادرات كشور را تشكیل می دهد باید حذف شود تا صادركنندگان واقعی بتوانند حضوری پر رنگ و آزادانه در عرصه های بین المللی داشته باشند.

علیخانی در ادامه گفت: اصلاح بخشنامه پیمان نامه ارزی اگر در مسیر مستثنی كردن صادركنندگان واقعی از بازگشت ارز آنان هم به صورت پلكانی باشد می تواند گامی روبه جلو برای زمینه سازی جهت افزایش صادرات بخش خصوصی باشد.

وی با اشاره به اینكه برای خروج سرمایه از كشور صادرات گزینه مناسبی نیست و ضرورتی وجود ندارد كه صادركنندگان معتبر ارز خود را به كشور برنگردانند، اظهارداشت: صادركنندگان تنها در صورت وارد كردن ارز صادراتی خود به كشور می توانند ادامه حیات دهند.

معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران با بیان اینكه اجرای پیمان سپاری ارزی قبل از انقلاب، در سال های 70، 72 و 91 موفق نبوده است، ادامه داد: مسئولان در شرایطی كه دنیا دست و پای صادركنندگان واقعی كشور را بسته باید به آنان اعتماد و زمینه را برای فعالیت آزادانه این افراد فراهم كنند.

وی یادآور شد: ظرفیت صادرات ایران در حوزه كالا و خدمات فنی و مهندسی 600 میلیارد دلار است كه تنها 50 میلیون دلار این توان تحقق یافته كه بدون شك با حمایت از صادركنندگان واقعی می توان در شكوفایی اقتصاد كشور بسیار نقش آفرین بود.

برنامه «روی خط اقتصاد» كاری از گروه كشاورزی شبكه رادیویی اقتصاد است كه از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت 19 به مدت 60 دقیقه به تهیه كنندگی «نازنین كتابچی، سید وحید موسوی و حمید رضا كجوری» با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه كردن مخاطبان بر روی موج اف‌ام ردیف 98 مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه كنند.

دسترسی سریع