پاسخگو-رادیو سلامت امگا3 و كرونا

چربی های غیراشباع امگا 3 اثرات ضدالتهابی دارند و با مكانیسم های متفاوتی شرایط رشد ویروس كرونا را برهم می زنند. به این ترتیب شدت بیماری كم شده و احتمال بهبودی افزایش می یابد.

1399/06/22
|
10:04

دكتر فریبا كوهدانی استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت كه از گروه "تغذیه و سلامت" تهیه شد،گفت:
پیش سازهایی در چربی های امگا 3 وجود دارد كه باعث سنتز اسیدهای چرب EPA وDHA می شوند. این اسیدهای چرب با مكانیسم های متفاوتی می توانند روی كووید تاثیر بگذارند و تكثیر ویروس كرونا را به شكلی متوقف كنند. همچنین می توانند روی برخی آنزیم ها تاثیر بگذارند و از تبدیل اسیدهای چرب با زنجیره بلند به انواع التهاب زا جلوگیری كنند. به این ترتیب تولید برخی پروستاگلاندین ها كه باعث ایجاد شرایط التهابی می شوند متوقف می شود. همچنین امگا 3 روی پلاكت های تاثیر می گذارد و از ایجاد لخته كه از عوارض كووید 19 است پیشگیری می كند. غذاهای دریایی مثل ماهی منبع اصلی چربی های امگا 3 است. به همین دلیل تاكید می شود هفته ای دوبار ماهی مصرف شود. روغن زیتون، مغز دانه ها مثل مغز گردو و بذر كتان از منابع گیاهی امگا3 هستند. اما دسترسی و استفاده بدن از منابع حیوانی بهتر از گیاهی است. اگر رژیم غذایی خوبی داشته باشیم نیاز به مصرف مكمل امگا3 نخواهیم داشت. در صورت نیاز به مكمل میزان دوز مورد نیاز بر اساس رژیم غذایی، سن، داروهای مصرفی و شرایط بیماری تعیین می شود.

دسترسی سریع