پاسخگو - رادیو سلامت چاقی و خطرات ان در ابتلا به كووید-19

هر چند افراد بدون مشكلات زمینه ای به كووید مبتلا می شوند اما بیماران قلبی، مبتلایان به فشارخون و افراد چاق یعنی افرادی كه شاخص توده بدنی آنها بین 30 تا 40 است و افراد با چاقی مفرط یعنی افرادی كه شاخص توده بدنی بالای 40 دارند نسبت به افرادی

1399/07/30
|
12:22

كه دكتر پیام فرحبخش میهمان برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت در باره چاقی و خطرات ان در ابتلا به كووید-19گفت :بافت چربی بافت ساكن و ذخیره نیست و هورمون ترشح می كند. همانطور كه هورمون های مترشحه از بافت چربی مقاومت به انسولین و احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد، شرایط التهابی هم در بدن ایجاد می كند كه می تواند احتمال ابتلا به كووید را افزایش دهد.
ایشان ادامه داد: گاهی افراد چاق و آنهایی كه اضافه وزن دارند در این روزها برای كم كردن خطر ابتلا به كووید اقدام به گرفتن رژیم های سریع و خودسرانه می كنند. مثلا یك وعده غذایی را حذف می كنند یا به جای وعده شام یك بشقاب پر میوه می خورند و حتی برخی از مواد غذایی را حذف می كنند. این افراد ممكن است سریع كاهش وزن پیدا كنند اما دچار كووید هم می شوند.
عضو هیات علمی مركز قلب تهران عنوان كرد: عوارض كاهش وزن سریع و خودسرانه از عوارض چاقی بیشتر است. علت این است كه رژیم های خودسرانه و سریع به جز این كه مشكلاتی مثل سنگ كیسه صفرا و كبد چرب را ایجاد می كنند سیستم ایمنی ما را تحت تاثیر قرار داده و به این ترتیب احتمال ابتلا به كرونا را افزایش می دهند.
دكتر فرحبخش تاكید كرد: میزان كاهش وزن نباید در ماه 2 تا 4 كیلوگرم بیشتر باشد. اگر ما تصمیم داریم كه وزن مان را كم كنیم باید به یك مرجع مشخص مراجعه كنیم. استانداردها را رعایت نماییم و از الگوهای درست مثل هرم غذایی و بشقاب من تبعیت كرده و از همه گروه های غذایی به صورت متعادل و متناسب مصرف كنیم.

دسترسی سریع