گزارشی از مراسم گرامیداشت روز شعر و ادب پارسی و بزرگداشت استاد شهریار در رادیو فرهنگ‌ سربازان فرهنگی در پاسداشت زبان فارسی

همزمان با روز شعر و ادب پارسی مراسمی با عنوان بزرگداشت استاد شهریار با حضور ادیبان دیگر كشورهای فارسی زبان در استودیو شماره یك ساختمان شهدای رادیو با عنوان گردهمایی شاعران « در دری» برگزار شد.

1402/06/28
|
11:00

به گزارش روابط عمومی معاونت صدا؛ مراسم بزرگداشت استاد شهریار با حضور علی بخشی زاده معاون صدا، سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور، محمد جعفر محمدزاده رئیس شورای پاسداشت زبان فارسی، سید مرتضی كاظمی دینان مدیر رادیو فرهنگ، مراد جان بوری بایف رئیس موسسه فرهنگی اكو از تاجیكستان، بلرام شكلا رئیس مركز فرهنگی سفارت هند در ایران، حسین اسرافیلی شاعر،‌ هادی سعیدی كیاسری پژوهشگر زبان و ادب فارسی و احسان شكرالهی مدیر انتشارات كتابخانه مجلس شورای اسلامی، محمد میركیانی نویسنده و پژوهشگر و جمعی از شعرا و مدیران فرهنگی در استودیو شماره یك ساختمان شهدا برگزار شد.
در این مراسم برخی از شخصیت های ادبی و شاعران ایران، هند و تاجیكستان در خصوص شخصیت ادبی این شاعر نامی ایران سخن گفتند .در ابتدای مراسم اسماعیل آذر كه اجرای برنامه را برعهده داشت درباره اهمیت زبان فارسی نكاتی را بیان كرد و با قرائت اشعاری از استاد شهریار به ویژگی‌های زبانی شعر وی اشاره كرد.
سید محمد حسینی معاون امور مجلس رئیس جمهور دیگر سخنرانی بود كه نكاتی را درباره شخصیت استاد شهریار بیان كرد.
شعر شهریار قابلیت جهانی شدن دارد

معاون رئیس جمهور انس، الفت و آشنایی با قرآن را رمز ماندگاری و جاودانگی استاد شهریار دانست و گفت: در اشعار شهریار حفظ اصالت و هویت دینی و ملی و توجه به مبانی اعتقادی و عشق و علاقه به اهل بیت عصمت و طهارت موج می‌زند و از مضامین بالایی برخوردار است به نحوی كه قابلیت جهانی شدن دارد.
به گفته سید محمد حسینی؛ شهریار از شخصیت های نام آور و برجسته‌ است كه در بین نسل جوان به اندازه كافی شناخته شده نیست از این رو وظیفه داریم ابعاد شخصیت و اندیشه ایشان را به نسل جوان بیشتر معرفی كنیم.
معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به زوایا و ویژگیهای مختلف ستاد شهریار گفت: صفا، صمیمیت، سادگی، اخلاص، آشنایی با آداب و رسوم و آیین‌های ایران زمین و نیز آشنایی با مسائل اجتماعی و سیاسی معاصر از خصلتهای بارز استاد شهریار است. شهریار در 25 سالگی اولین دفتر شعر خود را با مقدمه ملك الشعرای بهار منتشر می‌كند و ملك الشعرا در دیباچه آن تعبیر زیبایی دارد با این مضمون كه شهریار نه تنها افتخار ایران بلكه افتخار شرق است.
وی خاطر نشان كرد: در اشعار شهریار توجه به اسلامیت و ایرانیت موج می‌زند و هرگز گرفتار برخی دوگانه های كاذب نشد و نشان داد كه انسان هم می‌تواند مسلمان و شیفته اهل بیت علیهم السلام باشد و هم یك ایرانی كه از افتخارات و فرهنگ ایرانی حمایت می كند و شهریار در زمانه‌ای كه برخی دلداده شرق و غرب بودند دلبسته قرآن و اهل بیت علیهم السلام بود.
معاون امور مجلس رئیس جمهور همچنین درباره دلبستگی شهریار به ایران و قرآن بیان كرد: شهریار از دوران كودكی با قرآن آشنا شد و حدود 700 بیت هم برای اهل بیت و پیامبر(ص) سروده است. او 200 بیت درباره حضرت علی(ع) سروده كه مانند نگینی در زندگی او درخشیده ‌است.
سربازان فرهنگی برای پاسداشت زبان فارسی تمام قد ایستاده اند
سید مرتضی كاظمی دینان، مدیر رادیو فرهنگ هم در بخش دیگری از این مراسم نكاتی را پیرامون پاسداشت زبان فارسی در معاونت صدا و به خصوص رادیو فرهنگ بیان كرد و گفت: پاسداشت زبان فارسی از اولویت‌های معاونت صدا و به خصوص رادیو فرهنگ است. تاكید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) هم توجه به زبان فارسی است. رادیو فرهنگ علاوه بر اینكه به صورت روتین برنامه‌هایی را به شعر و ادب فارسی اختصاص می‌دهد، به مناسبت روز ملی شعر و ادب فارسی نیز ویژه برنامه‌های مختلفی را راهی آنتن كرده‌است. از جمله ویژه برنامه‌های «در دری»، «نغمه‌های نیمایی»،«چهارباغ»، ‌‌«ققنوس»، «حریر سخن » و... اشاره كرد .
وی همچنین افزود: این ویژه برنامه‌ها در راستای جریان سازی و فرهنگ سازی پاسداشت زبان فارسی تدارك دیده شده است. با زبان رسا و بلند به نمایندگی از سربازان فرهنگی جمهوری اسلامی اعلام می‌داریم همانطور كه سربازان پاسبان حریم جغرافیایی كشور هستند، ما سربازان فرهنگی از این زبان پاسبانی می‌كنیم و كمترین هجمه ای را در این زمینه نمی تابیم.
وی بر اهمیت پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در معاونت صدا تاكید كرد ‌وگفت : توجه به زبان فارسی یكی از اولویت های رادیو فرهنگ و برنامه سازان شبكه های رادیویی است كه تاكید فراوان مقام معظم رهبری(مدظله العالی) بر این موضوع نیز وظیفه ما را سنگین تر كرده است.
به گفته مدیر رادیو فرهنگ؛ برگزاری گرامیداشت روز شعر و ادب، بهانه ای برای فرهنگسازی و جریان سازی برای توجه مردم به امر خطیر پاسداشت زبان ‌وادبیات فارسی است. این مراسم همچنین پاسداشت شاعر معاصر شهریار است كه ایران را «وطن دل »و فراتر از مرزهای جغرافیایی می دانست.
كاظمی دینان در ادامه بیان داشت: ما در عرصه فرهنگی قاطعانه برای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی كه زیربنا و اصل و اساس هویت و فرهنگ ماست تمام قد ایستاده ایم و كمترین هجمه ای را تحمل نمی كنیم.
شهریار وارث همه گونه‌های شعر فارسی
در ادامه مراسم سید محمد جعفر محمدزاده، رئیس شورای پاسداشت زبان فارسی در جایگاه قرار گرفت و گفت: استاد شهریار وارث همه گونه‌های شعر فارسی و سبك‌هایی است كه شعر فارسی در دوره‌های مختلف پشت سر گذاشته است. شهریار متعلق به سرزمینی است كه این منطقه از مراكز مهم شعر و ادبیات فارسی از 8000 سال پیش است.
شهریار در تاجیكستان شاعری محبوب است
همچنین، در این مراسم، «مرادجان بوری بایف» رئیس مؤسسه فرهنگی اكو گفت: زبان فارسی از محبوبیت جهانی برخوردار است و به عنوان دومین زبان جهان اسلام به شمار می‌رود. زبان فارسی، به عنوان زبانی غنی در آفرینش شعری برای انتقال مفاهیم مختلف پذیرفته شده است.
رئیس مؤسسه فرهنگی اكو، شهریار را استاد مسلم غزل فارسی دانست و عنوان كرد: شاعران معاصر فارسی زبان نظیر سعدی، حافظ، اقبال لاهوری و شهریار نقش مهمی در ثبت وقایع تاریخی، انتقال مفاهیم عمیق و معرفی زبان فارسی به دنیا داشته اند. زبان فارسی هزاران سال با پویایی توانسته گنجینه‌ای را در خود از اشعار شاعران و نویسندگان حفظ كند. در میان شاعران معاصر استاد شهریار از حیث شهرت و اعتبار كم‌نظیر و معتقد به نوگرایی و تحول است.
بوری بایف با اشاره به استقبال از اشعار شهریار در تاجیكستان متذكر شد: شهریار و اشعار وی در این كشور از محبوبیت بالایی برخوردار است. اشتهار شهریار در تاجیكستان به 50 سال قبل بر می‌گردد كه به دنبال سرودن دو شعر معروف «از كوری چشم فلك امشب قمر اینجاست ... » و نیز «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا...»
شاعر هندی؛ زبان فارسی را نمی‌توان از تاریخ هند جدا كرد
بلرام شكلا، رئیس مركز فرهنگی سفارت هند در ایران و از شعرای این كشور نیز گفت: زبان فارسی را نمی‌توان از تاریخ هند جدا كرد و پیوندی كه به واسطه این زبان میان ایران و هند ایجاد شده است، گسستنی نیست. یك ضرب‌المثل قدیمی می‌گوید كه هر چیز كه به هند وارد شود، دیگر از آن خارج نخواهد شد و این موضوع برای زبان فارسی نیز صدق می‌كند.
در ادامه مراسم امیر نوری، گوینده پیشكسوت رادیو، ‌هادی سعیدی كیاسری، احسان شكرالهی، محمد میركیانی، محمد قولی میاب( كوثر) ، حسین اسرافیلی، رضا اسماعیلی ‌و...در جایگاه قرار گرفتند ضمن عرض ارادت نسبت به استاد شهریار در پاسداشت زبان و ادبیات فارسی نكاتی را بیان كردند و هركدام قطعات شعری را خواندند.
گروه مشاعره كودكان و‌نوجوانان نیز برنامه داشتند و در پایان نیز عاشیق ......به اجرای موسیقی پرداخت .
انتهای پیام./

دسترسی سریع