حمیدرضا افتخاری، دبیر سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك از آغاز رسمی دریافت آثار به این جشنواره خبر داد و گفت: علاقه مندان فرصت دارند تا یكم بهمن آثارشان را ارسال كنند.
به گزارش روابط عمومی معاونت صدا؛ نشست خبری سومین جشنواره مستند رادیویی «پژواك» صبح امروز (دوشنبه 4 دی) با حضور جمعی از دستاندركاران این جشنواره و اصحاب رسانه در سالن جلسات معاونت برگزار شد.
در این نشست، «حمیدرضا افتخاری»، مدیر شبكه رادیوی صبا و دبیر جشنواره با تاكید بر اینكه هدف از برگزاری این جشنواره تقویت مستند رادیویی بهعنوان اثربخشترین قالب بازتاب واقعیت است، اظهار داشت: این جشنواره سومین سال خود را تجربه میكند كه با رویكرد احیای گونه مستند در برنامهسازی رادیو برگزار میشود. تولید اینگونه مستند كار سخت و زمانبری است، این مورد یكی از دلایلی است كه سبب شد تا مستند به مرور زمان مورد بیمهری و بیتوجهی قرار گیرد. امسال در آستانه برگزاری سومین دوره این جشنواره هستیم و سعی میكنیم این دوره نسبت به دو دوره گذشته متفاوت باشد.
زمان دریافت آثار به سومین جشنواره «پژواك» آغاز شد
وی به زمان آغاز ارسال آثار به این جشنواره اشاره و خاطرنشان كرد: از امروز رسما زمان دریافت آثار به سومین جشنواره مستند رادیویی «پژواك» آغاز میشود و علاقه مندان می توانند تا یكم بهمن ما آثارشان را ارسال كنند.
افتخاری به قسمتهای مختلف بخش اصلی این دوره از جشنواره اشاره كرد و افزود: "بخش اصلی" شامل مستندهای تولید شده در موضوعات هفتگانه است. در این بخش اصالت با محتواست و هفت جایزه با درون مایه موضوع طراحی شده است؛ جایزه مقاومت، جایزه پیشرفت، جایزه سلامت، جایزه سبك زندگی و تحكیم بنیان خانواده، جایزه تبیین و هدایت فرهنگی، جایزه پاسداشت زبان فارسی و جایزه سرمایه اجتماعی از جمله قسمتهای این بخش است.
علاوه بر این؛ در بخش جایزه مقاومت یك جایزه جداگانه به موضوع طوفان الاقصی و حماسه مردم غزه داده می شود و در بخش جایزه سبك زندگی یك جایزه برای موضوع فرزندآوری اختصاص داده می شود.
به گفته دبیر جشنواره؛ مستندهای بخش اصلی نباید در هیچ رقابت جشنواره ای شركت كرده باشد، در واقع مستند باید برای جشنواره سوم پژواك تولید شده باشد.
افتخاری در ادامه به بخش ویژه اشاره كرد و گفت: از دیگر بخش های این دوره از جشنواره، "بخش ویژه" است كه این آثار از منظر موضوع و ساختار مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و دارای 5 قسمت شامل شعار سال، مشاركت اجتماعی با رویكرد(انتخابات)، افول غرب و نقد غربزدگی، پهلوی از ظهور تا سقوط و زن ایرانی، نماد توانایی است.
وی از "بخش مستمر" نام برد و یادآور شد: این بخش از جشنواره دارای دو بخش مجزا شامل مستندهای مستمر و برنامههای مستمر است. در این بخش مستندهای تولید و پخش شده شبكه های رادیویی در طول یكسال گذشته مورد ارزیابی قرار می گیرد . قسمت مستندهای مستمر؛ شامل حجاب و عفاف، قهرمان ایرانی، محیط زیست، هنر و ادبیات و انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. همچنین قسمت برنامههای مستمر شامل برنامههای صبحگاهی، مجله تركیبی، مسابقه و برنامه تولید محتوای مردمی است.
افتخاری تصریح كرد: بخش دیگر این جشنواره "بخش مستندنگاری" نام دارد كه آثاری كه در این بخش هستند از ابتدای این جشنواره حضور داشتند و به حوزه پژوهشهای رادیویی برای تولید مستند توجه میكند. در واقع در این بخش با متون سرو كار داریم كه در دوره قبل هم با استقبال بسیار خوبی روبرو شده است.
دبیر سومین جشنواره مستند رادیویی پژواك به "بخش مردمی" این جشنواره اشاره كرد و گفت: این بخش در دوره قبل با استقبال خوبی روبرو شده بود. در این بخش 190 اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده بود. ضمن اینكه این بخش در سه قسمت مستند گزارشی، مستند روایی و پادپخش (پادكست) برگزار میشود.
دبیر جشنواره با بیان ملاك های داوری گفت: با توجه به گونه های مختلف جشنواره برای هر بخش دو گروه خواهیم داشت؛ از ملاك های داروی می توان به پژوهش محور بودن آثار، ژرف اندیشی و عمیق بودن نگاه به مسئله و موضوع و همچنین وضوح و كیفیت شنیداری و همینطور پرداخت هنرمندان فنی اشاره كرد.
علاوه بر اینها؛ اصلات محتوای اثر و بدیع بودن آن، هدف گذاری و انتخاب رویكرد مناسب و تناسب اثر با نیاز روز جامعه و واگویی خلاق و تازگی زاویه دید از دیگر ملاك هایی است كه در داوری لحاظ خواهد شد.
اهدای 37 جایزه در سومین جشنواره ملی مستند رادیویی
افتخاری در ادامه از اختصاص 37 جایزه در این دوره از جشنواره خبر داد و افزود: به بخش اصلی نه جایزه هر یك به ارزش 12 میلیون تومان، به بخش ویژه پنج جایزه هر یك به ارزش 10 میلیون تومان و به بخش جوایز بخش مردمی شش جایزه كه به اثر برتر هر بخش 5 میلیون تومان و به اثر منتخب 3 میلیون تومان اهدا می شود. دو جایزه به بخش مستندنگاری تعلق می گیرد كه به اثر برتر 5 میلیون تومان و به اثر منتخب 3 میلیون تومان اهدا خواهد شد.
همچنین؛ پنج جایزه به بخش مستندهای مستمر به ارزش 10 میلیون تومان و 10 جایزه به بخش برنامه های مستمر كه اثر برتر 6 میلیون تومان و مشاغل برگزیده 4 میلیون تومان تعلق می گیرد.
اختتامیه سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك 30 اردیبهشت 1403 برگزار خواهد شد.
انتهای پیام./