فرارسیدن سالروز فرخنده ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، روز زن و گرامیداشت مقام مادر، بهانه ای شد تا پای صحبت های مادرانه بانوان پیشكسوت، هنرمندان تاثیرگذار رادیو بنشینیم و از صحبت های مادرانه و سالها تجربه مادری آنها بهره مند شویم.
«نهضت باهنر» ؛ 30 ساله كه افتخار مادر شدن را دارم
«نهضت باهنر»، تنها مدیر شبكه زن معاونت صدا خودش را معرفی می كند و می گوید: من نهضت باهنر هستم، دكترای حرفه ای پزشكی و از سال 1381 وارد مجموعه صدا و سیمای جمهوری اسلامی شدم. در حال حاضر به عنوان مدیر شبكه رادیویی سلامت مشغول انجام وظیفه هستم. صاحب 3 فرزند پسر هستم و 30 سال كه افتخار مادر شدن را دارم.
مدیر شبكه رادیویی سلامت در پاسخ به این پرسش كه از شبكه رادیویی سلامت چه برنامه هایی با محوریت مادران و مادرانگی پخش می شود، با اشاره به رویكرد و مضمون كلی برنامه ها می افزاید: »مادرانه»یك مجله شنیدنی كه به مراقبت های لازم در آغاز تصمیم به بارداری، دوران بارداری و سالهای اولیه تولد فرزند می پردازد. «كودك من» از دیگر برنامه های رادیو سلامت كه آموزش مهارت های لازم در تربیت فرزند از بدو تولد تا سنین ورود به مدرسه با رویكرد سبك زندگی ایرانی اسلامی را بر عهده دارد.
علاوه بر اینها؛ «مثبت 12» بررسی چالش های تربیت فرزندان در سن نوجوانی و ارائه راهكارهای لازم است و برنامه «مثبت تربیت» به آموزش تربیت جنسی فرزندان به مادران و مراقبت های لازم در حفظ و مراقبت از كودكان و نوجوان در مسائل جنسی می پردازد.
وی با بیان خاطره ای مادرانه می گوید: یادم هست كه در دوران كودكی برای فرزند آخرم، شب ها موقع خواب اتفاقات و مسائل روزم را در محل كارم به صورت قصه برایش تعریف می كردم و او را با خودم در لحظاتی كه كنارم نبود همراه می ساختم. یكی از شب ها بعد از پایان قصه اصرار كرد كه فردا با من به محل كارم بیاید. وقتی علت را از او پرسیدم،گفت: می خوام بیام از رئیست برات مرخصی بگیرم.....
نهضت باهنر در پایان صحبت هایش خاطر نشان می كند: مادرشدن یكی از زیباترین موهبت های الهی است و فرصت و عنایتی است كه اگر شامل حالمان شد باید قدر بدانیم و از لحظه لحظه اش لذت ببریم. برای همه مادران سرزمینم سلامت، آرامش و عاقبت بخیری از خداوند متعال خواستارم.
«فریده دریامج»؛ با بیش از 40 سال سابقه مادری
فریده دریامج بازیگر بیشتر نقش های مادرانه رادیو و تلویزیون می گوید: من از سال 47 زمانی كه فقط 13 سال داشتم كار تئاتر در مدرسه را شروع كردم، این كار ادامه دار بود تا اینكه دیپلم گرفتم و وارد دانشكده هنرهای دراماتیك شدم .در حال حاضر در رادیو نمایش به ایفای نقش مشغول هستم و در رادیو سلامت در برنامه «خونه زندگی» حضور دارم و در تئاتر، سینما و تلویزیون هم كارم می كنم.
این بازیگر پیشكسوت ادامه می دهد: من 3 تا پسر دارم، پسر بزرگ من متولد سال 1359 است، بیش از 40 سال كه مادر هستم. شاید به دلیل سن و سالم بیشتر كارهایی كه بازی می كنم، در نقش مادر است و كم كم در نقش هایم سمت مادربزرگ را بازی می كنم.
دریامج در پاسخ به این پرسش كه به نظر شما مادر شاغل باشد بهتر یا مادر خانه دار؟ می گوید: فرقی ندارد مادر مادر، چه شاغل باشد چه خانه دار، باید وظیفه اش را انجام دهد. اگر شاغل باشد باید همه كارها را مدیریت كند علاوه بر فعالیت اجتماعی اش و شغلش باید به كارهای شخصی و خانه هم رسیدگی كند. اگرچه كه مادران خانه دار وقت بیشتری دارند و بیشتر می توانند در كنار فرزندانشان باشند.
این بازیگر نمایش های رادیویی با بیان یك خاطره ای مادرانه ادامه می دهد: قبولی بچه در دانشگاه برای من بهترین خاطره بود. مادرها و زن ها ركن اصلی و اساسی خانه و خانواده هستند و ما همیشه به عنوان زن به عنوان مادر، دوست داریم بیشتر به زن ها و مادرها بهاء داده شود و به آنها برسند و هوای مادران را داشته باشند. مقام مادر و زن پررنگ تر شود و توجه بیشتر به آن شود.
آرزوی سلامتی و خوشبختی برای همه مردم دنیا و مردم ایران را دارم و امیدوارم همیشه دنیا در صلح، صفا و آشتی باشد و كشوری رنگ جنگ را نبیند.
«مژگان عظیمی»؛ بازیگر مدرسه مادربزرگ ها
وی در ابتدای صحبت هایش می گوید: من مژگان عظیمی هستم؛ گوینده، بازیگر و دوبلور متولد نهم آذر ماه 1340 در تهران به دنیا آمدم. از همان پنج سالگی وارد رادیو شدم. یادم كه روی پای خانم عذرا وكیلی می نشستم و جملاتی كه به من گفته می شد را حفظ می كردم و می گفتم.
در واقع كارم را از رادیو شروع كردم و كم كم این همكاری ادامه داشت تا اینكه به دوبله دعوت شدم. حدود 25 سالم بود كه ازدواج كردم، یك فرزند دختر و یك نوه دارم. زمانی كه كار می كردم خیلی سرم شلوغ بود و دختر را هم با خودم به استودیو می آوردم.
عظیمی با یادآوری خاطره ای می گوید: سالها با بچه ها كار كردم و آنها را خیلی دوست دارم به نظر بچه ها این حس ها را درك می كنند.نمی دانم چه سری كه همیشه هرجا كه هستم، بچه ها حضور داشته باشند همیشه دور من جمع می شوند .
بازیگر مدرسه مادربزرگ ها در پاسخ به این پرسش كه بانوان برای دستیابی به موفقیت چه كارهایی باید انجام دهند، می گوید: به نظر من آنهایی موفق هستند كه كارشان را دوست دارند، من فكر می كنم هر كسی در هر كاری كه قصد دارد وارد شود، باید آن كار را دوست داشته باشد. همیشه در زمینه كاری كه دوست دارید باید تلاش كنید آموزش های لازم را ببینید. مهارت و تجربه كسب كنید و به زندگی شخصی و خانوادگی تان هم توجه كنید.
«شمسی فضل اللهی»، مادر مهربان رادیو
«شمسی فضل اللهی»، از بازیگران پیشكسوت تلویزیون و مادر مهربان رادیو خودش را اینگونه معرفی می كند: 80 سال سن دارم، دو فرزند دارم یك دختر و یك پسر و یك نوه دارم. 24 ، 25 سالم بود كه اولین فرزندم كه دختر بود به دنیا آمد، سنش 7 سال بود زمانی كه به كلاس اول می رفت فرزند پسرم به دنیا آمد. زمانی كه فرزند دوم به دنیا آمد، دخترم كه 7 سال داشت برای دیدن برادرش به بیمارستان آمده بود آنقدر چشمانش برق می زند كه هیچ وقت فراموش نمی كنم و این را بدانید كه این وظیفه مادرهاست كه بین فرزندانشان صمیمیت و محبت به وجود بیاورند.
وی در پاسخ به این پرسش كه جایگاه زنان را در كشورمان چگونه می بینید، می گوید: عده ای از ما زن ها هستیم سعی كردیم، كسی قرار نبود ما را بپذیرد. حالا كه سعی كردیم باید ببینیم به همه چیز رسیدیم یا نه؟ ما در حال حاضر به خیلی چیزها رسیدیم. بیرون از خانه كار می كنیم، علاوه بر اینكه خانه داری می كنیم شاغل هستیم. بسیار زنانی هستند كه چه در زندگی و چه در كارشان از هیچ چیز كم نگذاشته اند و بسیار بسیار موفق و خوشبخت هستند. بین زن ومردم فرقی نیست و هر دو مخلوق خداوند هستند، اگر چه از لحاظ فیزیولوژیك با یكدیگر متفاوت هستند، اما از نظر شخصیت و ارزش هیچ فرقی نباید بین زن و مرد قائل شد.
فضل اللهی معتقد است: زن ها خیلی استعداد دارند؛ كم دیدن زن ها خیانت و جنایت، چرا جنایت؟ چون این مادران هستند كه فرزندان را باید به نحو احسن تربیت كنند. اگر مادری كم و كاستی دارد باید یاد بگیرد و آموزش ببیند و خودش را ارتقا ببخشد. مهریه من یك جلد كلام الله مجید و آینه و شمعدان بود چرا كه معتقدم و باور دارم ازدواج یك معامله نیست.
بازیگر پیشكسوت رادیو تصریح می كند: من واقعا زمانی كه در مراسم ها حضور پیدا می كنم و بانوان و كارمندان را می بینم واقعا افتخار می كنم و لذت می برم. ان شاء الله همه چیز درست باشد؛ این مهم است، باید از زن بودن لذت برد، باید از مرد بودن لذت برد و از هر لحظه استفاده خوب كرد. ما كم از كسی نیستیم . من هر روز را روز زن و مرد می دانم، فقط مناسبت ها برای اینكه بیشتر درباره آن موضوع حرف بزنیم. خوب زندگی كنیم، خوب بودن پرواز می كند و به همه می رسد، البته بد بودن هم به همان میزان.
«عذرا وكیلی» مادر نمونه خانواده و رادیو
«عذرا وكیلی» مادر نمونه خانواده و رادیو، مادری كه سالیان سال برنامه «سلام كوچولو» را برای خردسالان تهیه كرد، او می گوید: از سال 1344 ، 1345 با برنامه نوجوانان در رادیو كارم را شروع كردم. آن زمان رادیو یك بود كه به عنوان رادیو ایران و رادیو دو كه به عنوان رادیو تهران شناخته شد. من زمانی كه كارم را شروع كردم نهم دبیرستان و محصل بودم. در مدرسه از دانش آموزان تست گرفته شد با كلی آزمون به عنوان گوینده پذیرفته شدم و آن زمان هم درس می خواندم و هم كار می كردم. 3 تا دختر و 5 تا نوه دارم. سال 1349 ازدواج كردم و یك سال بعد سال 1350 بود كه مادرم شدم.
در حال حاضر هم حدود یك سال و نیم، دو سال كه با برنامه خردسال خداحافظی كردم، چون دیگر كشش ندارم. در حال حاضر بیشتر به كسانی كه در زمینه كودك كار می كنند كمك می كنم، مشاوره و راهنمایی می دهم .
وی تصریح می كند: آقای علی بخشی زاده، معاون صدا خیلی اصرار داشتند كه من مجدد كارم را شروع كنم، الان بخشی از برنامه خانواده كه روزهای پنجشنبه از شبكه رادیویی ایران پخش می شود را بر عهده دارم. با بچه ها صحبت می كنم گاهی هم به اقتضای موضوع با بزرگترهای برنامه هم صحبت می شوم. متاسفانه كشش كار را ندارم. در خانه هم كارهای دیگری دارم؛ بچه ها از شهرستانها تماس می گیرند، برنامه می فرستند، راهنمایی و مشاوره می دهم. در خانه بیشتر كار دارم حضورم در خانه واجب تر است.
وكیلی در پایان صحبت هایش خطاب به مسئولین رادیو و تلویزیون می گوید: صحبتی كه من با مسئولین به ویژه رسانه رادیو و تلویزیون دارم، اینكه كه كسانی كه برای كودك كار می كنند، بدانند نسل جدید نسلی كه با بچه های قدیم تفاوت دارد، نمی توانیم آنها را گول بزنیم . بچه های الان گول نمی خورند، بچه های الان و نسل كنونی باهوش هستند. بچه ها باید به بزرگترها اعتماد پیدا كنند و باید بدانند بزرگتر ها راست می گویند. نباید باید با بچه ها رو راست و صادق بود. ان شاء الله نسلی كه پرورش پیدا می كنند نسل خوب، سالم، درستكار و راستگو بار بیایند.
انتهای كار./