همكاران پرتلاش معاونت صدا نیز از مدتی قبل آستین همت بالا زده و ساخت برنامههایی با موضوع انتخابات را به طور ویژه در اولویت قرار دادهاند.
همكاران پرتلاش معاونت صدا نیز از مدتی قبل آستین همت بالا زده و ساخت برنامههایی با موضوع انتخابات را به طور ویژه در اولویت قرار دادهاند و برای تحقق انتخابات پر شور و رقابتی 5081 برنامه به مدت بیش از 1298 ساعت به صورت ویژه و منعطف در نظر گرفته اند.در 14 شبكه رادیویی معاونت صدا با ساخت برنامههای انتخاباتی با شیب مناسبی با حفظ كیفیت برنامه ها صورت پذیرد.این برنامه ها با اهتمام و توجه به چهار دوره تبیینی ، تبلیغی ، تهییجی و فراخوان در برنامه سازی سازمان ، برنامه ریزی شده و شكل گرفته اند كه از شروع پیش ثبت نام نمایندگی مجلس شورای اسلامی تا روز برگزاری انتخابات به سمع مخاطبان رادیو خواهند رسید. در این بخش چند برنامه شاخص معاونت صدا با موضوع ویژه انتخابات را مرور خواهیمكرد.
«صحن علنی»،«خانه مردم»
یكی از برنامههایی كه با توجه به انتخابات پیش رو به جدول پخش رادیو ایران اضافه شده برنامه «صحن علنی» است. این برنامه با هدف انعكاس خواستههای مردم از نمایندگان مجلس پخش میشود. عاطفه اقتداری، تهیهكننده این برنامه در باره این ویژه برنامه انتخاباتی گفت: نظرات قشرهای مختلف مردم از جمله معلمان، كارگران، دانشآموزان، نوجوانان، هنرمندان، پرستاران و طلاب و .... نسبت به انتظاراتشان از مجلس آینده در قالب برنامهای 15 دقیقهای روزهای یكشنبه، سهشنبه و پنجشنبه ساعت 17:10 از رادیو ایران پخش میشود.
وی افزود: گروه برنامهساز صحن علنی در جمع قشرها و اصناف مختلف مردم حاضر میشود و نظرات و مطالبات و پرسشهای آنان را در باره انتخابات مجلس شورای اسلامیكه 11 اسفند امسال برگزار میشود در رادیو ایران انعكاس میدهد.
اقتداری با اشاره به ویژگیهای این برنامه گفت: مهمترین ویژگی این برنامه این است كه حرفهای مردم را بدون حذف و ممیزی پخش میكند، چراكه این برنامه را انعكاس واقعی صدای مردم میدانیم.
وی در ادامه به«خانه مردم» برنامهای از رادیو ایران كه از مدتها پیش بحث انتخابات را آغاز كرده اشاره كرد و گفت: مجله«خانه مردم» با هدف افزایش آگاهی مخاطبان نسبت به اهمیت جایگاه تقنینی و نظارتی مجلس و نیز جایگاه مردم در مجلس از مرداد ماه، چهارشنبهها ساعت 12:40 از رادیو ایران روی آنتن رفتهاست. هدف ما در این برنامه اهمیت مجلس است و اینكه چه تأثیری در قانونگذاری، نظارت و تصمیمگیریهای مهم كشور دارد. سوالاتی نیز برای مسابقه طراحی كردهایم كه پاسخش نشاندهنده قدرت مجلس در قانونگذاری و نظارت بر عملكرد دستگاههای مختلف است.
اقتداری اضافه كرد : یكی از بخشهای شنیدنی«خانه مردم»، بخش كارت زرد با اجرای احمد طبعی است. در این بخش ما با نمایندگانی صحبت كردهایم كه در استیضاح وزرا نقش داشتهاند و از ماجرای استیضاح وزرای پیشین برای مردم گفتند.
رادیو جوان با ویژه برنامه «منحصر به فرد»
برنامه «منحصر به فرد» به مصاحبه با مسئولان كشور، نمایندگان گروههای مرجع، نمایندگان مجلس ادوار مختلف مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و غیره میپردازد. برنامه «رو در رو» یكشنبه ها ساعت 22 با رویكرد اینكه اندیشكده های تاثیرگذار جهان چگونه دموكراسی و انتخابات در ایران را تضعیف می كنند؟ و همچنین با محوریت «سواد رسانه ای» به ارائه واقعیت ها می پردازد.
ویژه برنامه «سبز، سفید، سرخ» با رویكرد بررسی چالش های پیش روی انتخابات مجلس شورای اسلامی با تمركز بر بیانات مقام معظم رهبری خواهد بود. برنامه «جوان ایرانی سلام» و برنامه «جوونی مجاز» كه همینطور از شنبه تا چهارشنبه ساعت 17 پخش میشود. این برنامهها به بررسی آخرین اخبار و اطلاعات مرتبط با انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری میپردازند و همچنین مباحث كارشناسی در خصوص اهمیت حضور پرشور در انتخابات امسال، رأی اولیها و نوجوانان و اهمیت حضور آنها در این انتخابات را ارائه میدهند. همچنین، برنامه «سرای امید» به بررسی نقش نهادهای قانونگذاری در ایران و كشورهای دیگر و و اهمیت جایگاه قانونگذاری در كشورهای مختلف میپردازد. برنامه «گپ تو» و «صدای دانشجو» به بیان دغدغههای دانشجویان از كشور و اهمیت به حضور پرشور نسل جوان و دانشجو در انتخاب نمایندگان مجلس میپردازند.
«من مسئولم»
رادیو فرهنگ با دوویژه برنامه انتخاباتی «من مسئولم» و «شمای نماینده» ازگروه جامعه وكتاب به استقبال انتخابات رفتهاست. این درحالی است كه پیش از این بخشی با عنوان «انتخاب» به برنامه «سرزمین من» گروه تاریخ و اندیشه رادیو فرهنگ اضافه شده بود كه به موضوع انتخابات میپرداخت. برنامه «بازتاب» از گروه سیاسی نیز با موضوع انتخابات در آیینه اخبار داخلی و خارجی پخش میشود.
«من مسئولم »برنامه گفتگومحوری به تهیهكنندگی مریم مقدسی و كارشناسی حمید ولیان است كه با حضور دانشجویان پخش میشود و به بررسی و موشكافی فرایند انتخابات در كشور میپردازد. در این برنامه دانشجویان به دنبال پاسخی برای سوالات این قشر از جامعه مبنی بر چرایی و چگونگی انتخاب و اهمیت انتخاب اصلح هستند.
سلمان اسكندری، مدیر گروه جامعه و كتاب رادیو فرهنگ با اشاره به اهمیت انتخاب درست كه یكی از مهمترین موضوعات در برنامه من مسئولم است گفت: در این برنامه به مشاركت در عین حال چگونگی انتخاب درست توجه كردهایم.
مدیر گروه جامعه و كتاب رادیو فرهنگ گفت: در این برنامه گریزی به این نوع مسئولیت میزنیم تا شنوندگان با این مسئله بیشتر آشنا شوند كه مسئولیت اجتماعی به این معناست كه فرد بهعنوان عضوی از جامعه، مشاركت فعالانه دارد و نسبت به مشكلات و معضلات بیتفاوت نبوده و در تغییرات و بهبود شرایط میتواند سهیم باشد.
وی گفت: در برنامه «من مسئولم»، تلاش میكنیم تلنگری بزنیم به این موضوع كه مسئولیت ما تنها مشاركتنیست، بلكه انتخابیاستكه به تشكیل مجلسی پویا بانمایندگانی شایسته برای تصمیمگیری قانونگذاری منجر شود.
وی ادامه داد: در این برنامه با دعوت از دانشجویان كه فعالان اصلی عرصه علم و فرهنگ هستند به مهمترین سؤالات مطرح شده در حوزه انتخاب پاسخ داده میشود.
اسكندری با اشاره به برنامه «شمای نماینده »گفت: در برنامه «شمای نماینده »كه یكی دیگر از ویژهبرنامههای انتخاباتی گروه برنامهسازی است جهت تبیین این موضوع مهم بحث و گفتوگو میشود.
مدیر گروه جامعه و كتاب افزود: برنامه «شمای نماینده» نیز با محوریت شركت حداكثری در انتخابات ، چرایی شركت در انتخابات و ویژگی یك نماینده اصلح است .
با« بهارستان »در تهران
شبكه رادیویی تهران با برنامه«بهارستان» وارد كارزار انتخابات شدهاست و مبتنی بر راهبردهای امنیت، مشاركت، سلامت و رقابت در انتخابات به انتخابات میپردازد.
ساناز باقری، تهیهكننده برنامه انتخاباتی«بهارستان» از گروه فرهنگ و جامعه رادیو تهران گفت: این برنامه تركیبی و مستندگونه، مبتنی بر سند تحول رسانهملی طراحی شدهاست و میخواهیم با رویكردی خلاقانه، بیطرفانه، جریانساز و شفاف، علاوه بر تشویق مردم برای حضور پرشور در انتخابات در جهت آگاهیبخشی برای داشتن انتخاب اصلح و با امید به آینده انقلاب و كشور اطلاعرسانی كنیم.
باقری با اشاره به بخشهای مختلف این برنامه بیان كرد: روایتگری مستندگونه از نقش مجلس در حل مشكلات و رویدادهای مختلف، روایتگری مستندگونه با نشان دادن تفاوتهای مجالس مختلف با هدف نشان دادن تأثیر رأی مردم در تغییر نمایندگان، طرح مطالبات مردم نسبت به انتخابات برای افزایش مشاركت مردمی و گزارش از مردم شهرستانهای استان تهران و... بخشهایی از رویكرد برنامه«بهارستان»اند.
وی در باره ضرورت و اهمیت تهیه این برنامه عنوان كرد: هدف ما روشنگری، تبیین، شناخت و آگاهیبخشی به مخاطبان است. ارتقای نگرش مردم به نهاد مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، كاركردها و تأثیرات آن در حل مسائل و مشكلات جامعه، آگاهی و بصیرتبخشی به جامعه برای انتخاب اصلح و... جزئیاتی است كه در این برنامه به آن میپردازیم.
تهیهكننده«بهارستان» گفت: تاریخچه شكلگیری انتخابات بهخصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی، اهم تصمیمگیریها، ویژگیهای مجلس و... از دیگر بخشهای این ویژهبرنامه است.
احمد یوسفی، نویسنده برنامه بهارستان گفت: در نگارش ویژهبرنامه انتخاباتی بهارستان بیشتر تاریخ مجلس، اهمیت قانوننویسی و قانونگذاری در ایران در مد نظر است. همچنین در این برنامه اثرگذارترین قوانین بعد از انقلاب هم بررسی میشود.
صریح و شفاف در «خانه ملت»
برنامه رادیویی«خانه ملت» در رادیو معارف اهداف و عملكرد تشكیل مجلس شورای اسلامی را بازگو میكند.
روحالله اسماعیلی، تهیهكننده برنامه رادیویی برنامه خانه ملت در این باره گفت: برنامه رادیویی خانه ملت ضمن تشریح وظایف مجلس شورای اسلامی كاركردهای مجلس را واكاوی كرده و اهداف آن را به سمع شنوندگان رادیو معارف میرساند.
وی افزود: كارشناس این برنامه حجتالاسلاموالمسلمین باقرزاده، عضو هئیت علمی موسسه حضرت امام خمینی (ره) و دكتر در علوم سیاسی از چهرههای شناختهشده در حوزه سیاسی و رسانه است و با اشرافی كه كارشناس برنامه به مباحث سیاسی روز كشور دارد، به محتوای برنامه غنا بخشیده و با بازخوردی كه از مخاطبان برنامه دریافت كردیم، به لطف خدا مباحث این برنامه در زمینه آگاهیبخشی توانسته نظر مخاطبان را جلب كند.
تهیهكننده برنامه رادیویی «خانه ملت »در خصوص راهكارهای افزایش مشاركت و شور و نشاط انتخاباتی و تاثیری كه برنامههای رادیویی و تلویزیونی بر روی مخاطب دارد، گفت: در این برنامه میكوشیم از مباحث كارشناسی نهایت بهره را ببریم.
اسماعیلی افزود: در «خانه ملت» به خواستهها و شبهاتی كه در ذهن مخاطب به واسطه هجوم بیوقفه فضای مجازی ایجاد شده، پاسخ میدهیم و با دنبال كردن موضوعات مهم روز كشور شاهد مشاركت فعال شنوندگان هستیم.
وی ادامه داد: اعتقاد دارم اگر رادیو و تلویزیون با مردم همراه شود و دغدغههای آنها را بشنود و ترتیب اثر دهد، باعث اعتمادسازی میشود و دیگر شاهد هجوم بیامان بمباران فضای مجازی نخواهیمبود.
«میزان» در انتخاب اصلح
شبكه رادیویی قرآن با هدف مشاركت حداكثری، ویژه برنامه«میزان» را با موضوع انتخابات و با محوریت انتخاب اصلح از منظر قرآن كریم و روایات و همچنین اخلاق انتخاباتی روی آنتن بردهاست. تهیهكننده برنامه رادیویی «میزان »با اشاره به پخش این برنامه گفت: «میزان» به صورت تركیبی شامل گزارشهای مردمی، كارشناسی، كلام بزرگان و گزیدههایی از تلاوت قاریان ایرانی و بین المللی است .
مونا توسلی گفت: برنامه«میزان» از چهار بخش تشكیل شده است؛ بخش رهنما كه به كلام بزرگانی چون امام راحل (ره)، مقام معظم رهبری، شهید بهشتی و حاج قاسم سلیمانی در باره انتخابات و مشاركت حداكثری و انتخاب شخص اصلح میپردازد.
وی ادامه داد: كارشناسی برنامه به عهده حجت الاسلام محمد لطفیزاده است كه به تبیین ویژگیهای انتخاب و انتخاب اصلح و اخلاق انتخاباتی از منظر قرآن میپردازد.
تهیهكننده میزان افزود: بخش روایت پیشرفت اشاره به دستاوردهای ایران بعد از انقلاب با مراجعه به آمارهای جهانی و مستند دارد. توسلی ادامه داد: در بخش یك انتخاب خوب با گروههای مرجع همچون استادان حوزه و دانشگاه، پیشكسوتان و استادان قرآنی، معلمان، پزشكان، مهندسان و خانواده معظم شهدا در باره انتخاب و انتخابهای خوب زندگی و توصیههای آنان برای یك انتخاب خوب و مشاركت در انتخابات گفتوگو میشود.
مطالبات از «فراكسیون ورزش »
رادیو ورزش با ویژه برنامه انتخاباتی«فراكسیون ورزش» از وظایف مجلس آینده در قبال ورزش میگوید.
تهیهكننده برنامه رادیویی«فراكسیون ورزش» در باره مهمانان این برنامه گفت: مهمانان برنامه با توجه به موضوعات كلان ورزش و ارتباط آنان با مجلس، وظایف مجلس شورای اسلامی در قبال جامعه ورزشی و اینكه مجلس آینده چه وظایفی در این باره دارد، انتخاب میشوند.
صدف سبحانی افزود: در این برنامه انتقادی به موضوعاتی چون لایحه جامع باشگاهداری، وضعیت معیشت ورزشكاران، ورزش بانوان، ورزش رایگان و همگانی، ورزش روستایی و عشایری و اینكه مجلس تاكنون در زمینه پیشرفت ورزش كشور چه اقداماتی كردهاست، میپردازیم.
تهیهكننده برنامه رادیویی فراكسیون ورزش گفت: بخشهای برنامه با بهرهگیری از نظرات كارشناسان و افراد مختلف در قالب گفتار ارائه میشود.
سبحانی گفت: ذات ورزش و جذابیتهای موجود در آن، ظرفیت آن را دارد كه مورد علاقه مردم باشد، به همین خاطر موضوعات ورزشی اگر به شكل مطالبه مطرح شود، جذب مخاطب میكند و او را با اصل داستان كه انتخابات و مشاركت در آن است، هممسیر میكند.
«نماینده عزیز سلام»!
رادیو اقتصاد با برنامه«صفحه دوازدهم»، مستند گزارشی«نماینده عزیز سلام» و برنامه خبری«روی خط اقتصاد» با هدف ایجاد انگیزش مخاطبان و مشاركت حداكثری جامعه برای حضور در انتخابات، مهمترین بخشهای آنتن خود را به انتخابات اختصاص دادهاست.
مهدی شیار با اشاره به ویژهبرنامه«صفحه دوازدهم» تصریحكرد: این برنامه با هدف بررسی اهمیت مجلس شورای اسلامی در تصمیمگیریهای كلان اقتصادی كشور به روی آنتن میرود و با حضور كارشناسان و مسئولان همچون علیرضا زاكانی، محمدجواد لاریجانی، محمدرضا باهنر، منوچهر متكی، حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم، داوود دانشجعفری، آیتالله دری نجفآبادی، عبدالرضا مصری و سیدمرتضی نبوی روند اجرایی انتخابات را مورد بررسی قرار میدهد.
وی برنامه«نماینده عزیز سلام» را به عنوان مستند گزارشی این شبكه معرفی كرد و توضیح داد: در بخش اول برنامه خواستهها و دغدغههای اقتصادی مردم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را انعكاس میدهیم و در بخش دوم در گفتوگو با فعالان اقتصادی دغدغههای مورد انتظار جامعه را از یك نماینده مجلس مورد بررسی قرار میدهیم.
شیار در ادامه از همسویی برنامههای مستمر رادیو اقتصاد با محوریت انتخابات در دوران تبلیغی و ترغیبی انتخابات خبر داد و اعلام كرد: برنامه صبحگاهی«روزیِ نو» با رویكرد اطلاعرسانی و مطالبهگری اقتصادی، برنامه«به توان زندگی» با تمركز بر مباحث اقتصاد خانواده و سبك زندگی، «مجله كشاورزی» كه به دغدغههای بخش كشاورزی میپردازد و برنامه عصرگاهی«گذر بازار» از این جمله هستند.
این مدیر گروه با اشاره به ویژه برنامه«فرصت خدمت» گفت: این برنامه با هدف امید آفرینی و اعتمادسازی در بین مردم به منظور مشاركت حداكثری در انتخابات به انعكاس خدمات مجلسهای قبلی در تدوین قوانین برای تسهیل در امور كسب و كار و زندگی مردم میپردازد.
«زنان جمهور» در «بهارستان سلامت»
نهضت باهنر ، مدیر شبكه رادیویی سلامت ویژه برنامه های این شبكه را به این شرح اعلام كرد: برنامه «قانون اساسی» در 20 قسمت 15 دقیقه ای به تبیین نقش مشاركت حداكثری مردم در انتخابات و تاثیر آن بر قانونمندی می پردازد.«در مسیر انتخابات» ویژه برنامه پنج دقیقه ای در 70 قسمت به مردم سالاری دینی و لزوم مشاركت حداكثری مردم به انتخابات می پردازد. وی افزود:«زنان جمهور» ، «انتخاب آینده» و «بهارستان سلامت» نیز با محوریت موضوعی انتخاب به روی آنتن می روند .در این ایام و تا زمان انتخابات تمام برنامه های شاخص شبكه در بخش های مختلف به مسئله انتخابات توجه دارند.
«بی زحمت »مرحمت بفرمایید
شبكه رادیویی صبا از اول آذر ماه در برنامههای روزانه«صبح صبا»، «عصر صبا»، «بیزحمت» و«دو طرفه» به موضوع انتخابات پرداختهاست. هر یك از این برنامهها متناسب با رویكرد و شعار برنامه با نگاهی طنزآمیز به مباحثی همچون اهمیت شركت در انتخابات، بایدها و نبایدهای انتخاباتی، ویژگیهای یك نامزد شایسته و چگونگی انتخاب و... میپردازد.
برنامه طنز«بیزحمت» كه از اردیبهشت روی آنتن صبا رفته با نگاهی طنز به بیان دغدغههای مردم در موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی و بهویژه اقتصادی میپردازد. امیر بیشه، تهیهكننده و بازیگر این برنامه گفت: «بی زحمت» برنامه طنزی است كه با حضور سه شخصیت ثابت به بیان مسائل و مشكلات اجتماعی و فرهنگی میپردازد.
وی افزود: «مرحمت بی زحمت» نماینده برخی مسئولان ناكارآمد است.. در كنار او راننده و مشاورش«رحمت بازحمت» به عنوان نماینده تمام جوانان تحصیلكرده و با استعداد كشور، به خاطر شرایطی كه عامل آن همین «بیزحمت» است، در جایگاه راننده مسئول قرار گرفتهاست و اگر شرایط عادی و اصولی بود شاید جایگاه این دو عوض میشد. شخصیت سوم نیز خبرنگاری است كه با رسالت خبرنگاریاش كاملا آشناست و ضمن بیان مشكلات مردم تلاش میكند كاری برای حل مشكلات مردم انجام دهد.
تهیه كننده «بی زحمت» از شركت«مرحمت بیزحمت» در انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: وی قصد دارد در انتخابات مجلس شركت كند.
ویژه برنامه«ما اَولیا» نیز در قالب مستند به تهیهكنندگی و اجرای هدیه درویش به گفتوگو با رای اولیهای جوان میپردازد و با هدف تشویق رای اولیها لزوم شركت در انتخابات را از نگاه جوانان و نوجوانان بررسی میكند. درویش با اشاره به ویژگی این برنامه گفت: در هر برنامه ابتدا طرح موضوع میكنیم و براساس موضوعات مختلف اجتماعی، فرهنگی و... كه بخشی از دغدغه جوانان است بحث را به سمت انتخابات میبریم.
گفتوگوهای انتخاباتی در«شش در دو»
برنامه«شش در دو»، با ساختار و شكل جذاب مناظره هدف تبیین نقش احزاب و جریانهای سیاسی در افزایش مشاركت در انتخابات از گروه سیاسی اجتماعی روی آنتن شبكه رادیویی گفتوگو میرود.
رضا كوچكزاده، مدیر شبكه گفتوگو با اشاره به برنامههای متعددی كه این شبكه در قالبها و ساختارهای متنوع رادیویی برای انتخابات تدارك دیده گفت: برنامه«شش در دو» تلاش میكند در فضای سیاسی كشور كنشگری كند و با ایجاد فضای رقابتی و با تقویت آگاهیبخشی و بصیرتافزایی در انتخابات درست به جامعه كمك كند و در ادامه در افزایش مشاركت پرشور و مؤثر در انتخابات نقشآفرین باشد.
وی افزود: این برنامه محلی برای حضور تشكلهای دانشجویی، روزنامهنگاران، فعالان سیاسی از جناحهای مختلف و متخصصان حوزه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با دیدگاههای مختلف است تا با تضارب آرا و اندیشه و طرح دیدگاههای مختلف خود در برنامه، جهتدهی مناسبی در رفتار انتخاباتی جامعه ایجاد كند.
كوچك زاده افزود: سعی داریم تا در بستر خطوط سبز سازمان صداوسیما، مطالبات و دغدغههای امروز مردم را بدون روتوش در این برنامه مطرح كنیم و نمایندگان سلایق سیاسی، روزنامهنگاران، احزاب و گروههای مرجع اجتماعی از دانشگاه گرفته تا دیگر گروههای جامعه در این برنامه مشاركت داشتهباشند تا شكل تبلیغی مناسبی برای شكلدادن به یك انتخابات مشاركتی و پرشور ایجاد شود.
مدیر رادیو گفتوگو در توضیحی برای كارشناسان مدعو در این مناظره گفت: كارشناسان مدعو در هر برنامه به اقتضای عنوان مورد بحث، از مسائل اقتصادی چون تورم، نظام یارانهای، مالیات و خودرو گرفته تا مسائل اجتماعی، فرهنگی و درنهایت عرصه سیاسی كشور اعم از سیاست خارجی و داخلی به مهمترین مسائل روز كه با روزمره مردم ارتباط دارند، خواهندپرداخت و راهكار ارائه میكنند.